fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιγόμενα συνθετικά κουφώματα σε νέα κατοικία στο Χαϊδάρι

Ανοιγόμενα συνθετικά κουφώματα

Ενεργειακά κουφώματα

Ανοιγόμενα συνθετικά κουφώματα σε νέα κατοικία στο ΧαϊδάριΣε μία νέα κατοικία μία σημαντική επένδυση είναι η επιλογή των κατάλληλων κουφωμάτων. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε λύσεις που θα μας προσφέρουν λειτουργικότητα, ασφάλεια και  μόνωση. Οι ανάγκες κάθε κατοικίας και κάθε ενδιαφερομένου διαφέρουν. Μία όμως κοινή ανάγκη σχεδόν για όλες είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Γι’ αυτό πρωταρχικό βήμα είναι να επιλέξουμε ενεργειακά κουφώματα. Ο πελάτης μας επέλεξε ανοιγόμενα συνθετικά κουφώματα.

Πρόσφατα τοποθετήσαμε κουφώματα σε μία νέα κατοικία στο Χαϊδάρι. Η κατοικία βρισκόταν στην λεωφόρο Αθηνών ,ένας δρόμος ταχείας  κυκλοφορίας.  Οι ανάγκες  της κατοικίας ήταν αρκετές . Θα έπρεπε να επιλεγούν κουφώματα που θα δίδουν στον χώρο  ηχομόνωση, θερμομόνωση και ασφάλεια. Επιπλέον ο πελάτης μας ήθελε τα κουφώματα του να είναι σε απόχρωση ξύλου.

Για την συγκεκριμένη τοποθέτηση επιλέχθηκαν συνθετικά κουφώματα.

Ανοιγόμενα συνθετικά κουφώματα

Ανοιγόμενα συνθετικά κουφώματαΤα συνθετικά κουφώματα  αναβαθμίζονται διαρκώς. Πλέον όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να επιλέξουν συνθετικά κουφώματα. Σημαντικό είναι ότι δεν μειονεκτούν ποιοτικά  σε σχέση με τα αλουμίνια. Μάλιστα έχουν πολύ καλύτερες μονωτικές  ιδιότητες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα συνθετικά κουφώματα εδώ.

Επιλογή συνθετικών κουφωμάτων

Ο λόγος  που επιλέχθηκαν τα ανοιγόμενα συνθετικά κουφώματα, ήταν αρχικά η μόνωση τους. Τα συνθετικά κουφώματα έπρεπε να έχουν άψογη ηχομόνωση και θερμομόνωση. Το pvc είναι το ιδανικό υλικό για αυτές τις περιπτώσεις. Στην ουσία το pvc είναι ένα είδος  ενισχυμένου πλαστικού. Το πλαστικό είναι κακός αγωγός της θερμότητας , οπότε με τους κατάλληλους υαλοπίνακες έχουμε την τέλεια  μόνωση.

Από την στιγμή που επιλέξαμε υλικό έπρεπε να επιλέξουμε και εταιρεία. Καταλήξαμε στην Kommerling, μία γνωστή και αναγνωρισμένη εταιρεία στον χώρο του συνθετικού κουφώματος. Τα κουφώματα μας ήταν ανοιγόμενα, βάση αυτού επιλέξαμε και την σειρά 76MD.

Ανοιγόμενα συνθετικά κουφώματα Kommerling 76 MD

Ανοιγόμενα συνθετικά κουφώματα Kommerling 76Η σειρά αυτή πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου ανοιγόμενου κουφώματος.

  • Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
  • Έχει λεπτά προφίλ για περισσότερο design αλλά και για μεγαλύτερη επιφάνεια γυαλιού.
  • Ηχοπροστασία μέχρι και τα 47 dB.
  • Στην βασική του έκδοση έχει θερμομόνωση Uf=1.0 w /(m2K).
  • Έχει χαλύβδινη ενίσχυση στο εσωτερικό του για μέγιστη ασφάλεια. Επιπλέον χρησιμοποιούνται μόνο περιμετρικοί μηχανισμοί για το κλείδωμα τους.
  • Είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες.
  • Σύγχρονοι μηχανισμοί για άψογη λειτουργικότητα.
  • Υψηλά επίπεδα υδατοστεγανότητας και αεροδιαπερατότητας.

Σημαντικό πλεονέκτημα των συνθετικών κουφωμάτων είναι η τέλεια απομίμηση ξύλου που δίδουν στο κούφωμα. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέχθηκαν από τον πελάτη μας.

Βέβαια για να είναι το τελικό αποτέλεσμα άψογο χρησιμοποιήσαμε και τους κατάλληλους υαλοπίνακες. Δηλαδή χρησιμοποιήσαμε τριπλούς υαλοπίνακες:

Με 4χιλ ενεργειακό τζάμι, 16χιλ διάκενο με argon , 5χιλ απλό τζάμι, 16χιλ διάκενο με argon ,3+3 τρίπλεξ ενεργειακό γυαλί.

ΥαλοπίνακεςΥαλοπίνακες

Ας δούμε αναλυτικά τι σημαίνει αυτό:

Τρίπλεξ

Δύο ή περισσότερα  φύλλα γυαλιού τα οποία είναι κολλημένα μεταξύ τους. Βέβαια η κόλληση δεν γίνεται με απλά υλικά. Ειδικές μεμβράνες  πολυβυνιλοβουτιράλιου (PVB) τοποθετούνται ανάμεσα στα φύλλα. Η μεμβράνη μπορεί να είναι διάφανη, ημιδιάφανη ή έγχρωμη.  Έπειτα κάτω από ειδική επεξεργασία γίνεται κόλληση των στρωμάτων. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε το τρίπλεξ γυαλί, το οποίο χαρακτηρίζεται για την αντοχή του. Το PVB βοηθάει στο να αντέχει ο υαλοπίνακας  σε δυνατά χτυπήματα ή  σε περίπτωση που σπάσει το γυαλί  να συγκρατεί τα θραύσματα.

Ενεργειακό

ΤρίπλεξΣτο φύλλο του γυαλιού τοποθετείτε μία επίστρωση μικροσκοπικών μεταλλικών οξειδίων στην μία του πλευρά. Η επίστρωση αυτή βοηθάει στο να μην μεταφέρεται θερμότητα από τον εξωτερικό στον εσωτερικό χώρο ή το αντίστροφο. Βέβαια το ενεργειακό τζάμι δεν μπορεί να τοποθετηθεί μόνο του. Πάντα θα μπαίνει σε κατασκευές με διπλά η τριπλά τζάμια.

Διάκενο argon

Το argon ανήκει στην κατηγορία των ευγενή αερίων. Είναι άοσμο, άγευστο, άχρωμο και καθόλου τοξικό. Τα διπλά ή τριπλά τζάμια συνηθίζεται να έχουν στο διάκενο τους ατμοσφαιρικό αέρα. Για καλύτερο όμως ενεργειακό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε ευγενή αέρια όπως το argon.  Το argon είναι πιο βαρύ από τον ατμοσφαιρικό αέρα. Εξαιτίας αυτού έχει την δυνατότητα να μην επιτρέπει στην θερμοκρασία  να  περνάει. Είναι τόσο βαρύ που καταλαμβάνει όλο τον χώρο στο διάκενο και δεν επιτρέπει στον αέρα να εισχωρήσει Δηλαδή δεν υπάρχει μεταφορά της θερμοκρασίας από τον ένα υαλοπίνακα στον άλλο. Το argon δεν εξατμίζεται ούτε χαλάει. Συνήθως διαρκεί μέσα σε  ένα κούφωμα για πάνω από 28 χρόνια.

Χρησιμοποιήσαμε δηλαδή υαλοπίνακες  οι οποίοι θα προσφέρουν στον χώρο μόνωση και ασφάλεια. Λέγοντας μόνωση εννοούμε και θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Εξώφυλλα

Στα κουφώματα τοποθετήθηκε και εξώφυλλο. Επιλέχθηκε να τοποθετηθεί εξωτερικό κουτί με ρολό αλουμινίου πολυουρεθάνης. Αν και είχαμε ύψος ώστε να βάλουμε επικαθήμενα ρολά , καταλήξαμε στο εξωτερικό κουτί. Επιλέξαμε αυτή την λύση ώστε να μην έχουμε απώλειες σε μόνωση. Από τα επικαθήμενα κουτιά ακόμα και με τα θερμοδιακοπτόμενα δεν επιτυγχάνουμε 100% μόνωση. Πάντα υπάρχουν απώλειες τόσο σε θερμομόνωση όσο και σε ηχομόνωση. Βάζοντας εξωτερικό κουτί ναι μεν είχαμε το εξώφυλλο που θέλαμε αλλά χωρίς απώλειες. Στα ρολά τοποθετήθηκε μοτέρ somfy. Στην kataskevastikh.gr επιλέγουμε πάντα επώνυμες εταιρείες με αξιοπιστία για μεγάλη διάρκεια στον χρόνο.

Χρώμα

Συνθετικά κουφώματα με θερμομόνωσηΤα κουφώματα κέρδιζαν τις εντυπώσεις και μόνο από την εμφάνιση τους. Είχε γίνει επιλογή σε ένα χρώμα απομίμησης ξύλου, σκούρο καφέ Nussbaum. Τα συνθετικά κουφώματα βάφονται με foil. Εξαιτίας αυτού φαίνονται πάνω στο κούφωμα, τα νερά του ξύλου σχεδόν σαν πραγματικά. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Τα κουφώματα φαινόντουσαν σαν ξύλινα.

Αποτέλεσμα

Για τις ανάγκες του χώρου συνδυάσαμε τα καλύτερα από κάθε κατηγορία. Συνθετικά κουφώματα με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης. Τριπλοί, τρίπλεξ ενεργειακοί υαλοπίνακες για ασφάλεια και μόνωση. Εξωτερικά κουτιά ρολού με μοτέρ για να έχουμε μηδαμινές απώλειες από το κούφωμα. Εντυπωσιακή απομίμηση ξύλου για την άψογη εμφάνιση των κουφωμάτων.

Στην έκθεση μας μπορείτε να δείτε ότι αφορά τα συνθετικά κουφώματα, τα ρολά, και ότι άλλο επιθυμείτε σχετικά με την κούφωση του χώρου σας. Αναλαμβάνουμε και ανακαινίσεις χώρων.

Μπορείτε να μας καλέσετε στο 216 800 3344 ή στείλτε μας email στο info@kataskevastikh.gr. Βέβαια μπορείτε να μας επισκεφθείτε και στον χώρο μας Εφέσου 34 Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Rate this post

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top