fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακαίνιση σπιτιού 2023. 8 χρήσιμες συμβουλές

Ανακαίνιση σπιτιού συμβουλές

Ανακαίνιση σπιτιού 2023

 

8 συμβουλές ανακαίνισης σπιτιού που πρέπει να λάβετε υπόψη για να μετατρέψετε το σπίτι των ονείρων σας σε πραγματικότητα

 

Ανακαίνιση σπιτιού συμβουλέςΗ ανακαίνιση σπιτιού παραμένει ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανανεώσετε το σπίτι σας χωρίς να επενδύσετε μια περιουσία σε αυτό. Με τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και πόρους, μπορείτε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να χρεωθείτε υπέρογκα.

Ακολουθήστε αυτές τις οκτώ συμβουλές ανακαίνισης σπιτιού για να μετατρέψετε το σπίτι σας από κάτι συνηθισμένο σε κάτι το εξαιρετικό.

Αν σχεδιάζετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας, αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, συνεχίστε να διαβάζετε σχετικά με το πώς μπορείτε να το πραγματοποιήσετε.

Το πρόγραμμα “Το σπίτι μου“, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πολίτες να βρουν φθηνή κατοικία ανακαινίζοντας τα σπίτια τους.

Περιλαμβάνει δύο πυλώνες: το “Σπίτι μου”, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα για τη βελτίωση της κατοικίας μου.

Το πρόγραμμα παρέχει έως και 25.000 ευρώ για βελτιώσεις ενεργειακής απόδοσης, εκτός από την επιδότηση 50%-90% για την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης-ψύξης, τη μόνωση, την αντικατάσταση κουφωμάτων κ.λπ.

Με επιδότηση έως και 10.000 ευρώ, οι δικαιούχοι μπορούν να ανακαινίσουν με έκπτωση 30% για όλες τις αγορές μπάνιου, ειδών υγιεινής, ακόμη και κουζίνας και πλυντηρίων ρούχων.

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση νέοι ηλικίας 18-39 ετών, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός εκτιμάται σε 350 εκατ. ευρώ. Ένα άτοκο δάνειο είναι διαθέσιμο μέσω του προγράμματος “Εξοικονομώ”, εκτός από ένα χαμηλότοκο δάνειο έως 7.000 ευρώ μέσω του προγράμματος “Ανακαινίζω”.

Ανακαίνιση σπιτιού 2023

Φτιάξτε έναν προϋπολογισμό και τηρήστε τον

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε έργο ανακαίνισης είναι να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό. Μια ανακαίνιση μπορεί να γίνει πολύ δαπανηρή αν δεν έχετε τον προϋπολογισμό γι’ αυτήν. Δημιουργώντας έναν προϋπολογισμό ανακαίνισης, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά χρήματα στην άκρη για να πληρώσετε τις ανακαινίσεις σας.

Είναι σημαντικό να ρίξετε μια ματιά στα οικονομικά σας για να προσδιορίσετε πόσα μπορείτε να διαθέσετε για ένα έργο ανακαίνισης.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνυπολογίσει τυχόν πρόσθετα έξοδα που μπορεί να προκύψουν κατά την ανακαίνιση του σπιτιού σας, όπως η πρόσληψη εργολάβου, η λήψη οικοδομικών αδειών, η αγορά υλικών κ.λπ.

Δημιουργώντας έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό και τηρώντας τον, μπορείτε να αποφύγετε να καταλήξετε να υπερβείτε τα έξοδα για το έργο ανακαίνισης.

Ανακαίνιση σπιτιού 2023 -Προσλάβετε αξιόπιστους επαγγελματίες για να κάνουν τη δουλειά σας

 

Ενώ μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε κάποιες από τις εργασίες DIY στο σπίτι σας για να εξοικονομήσετε χρήματα, η πρόσληψη ενός επαγγελματία εργολάβου συνιστάται συχνά για εργασίες που απαιτούν εξειδικευμένες δεξιότητες και εργαλεία. Έχουν πολυετή εμπειρία και γνωρίζουν τι πρέπει να αναζητήσουν όταν επιθεωρούν και αξιολογούν το σπίτι σας για ανακαίνιση.

Γνωρίζουν επίσης ποιοι τοπικοί εργολάβοι και προμηθευτές προσφέρουν τα καλύτερα υλικά σε λογικές τιμές. Με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το έργο σας θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, με τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εάν είναι δυνατόν, ζητήστε συστάσεις από φίλους και μέλη της οικογένειας για να αποκτήσετε μια καλύτερη ιδέα για τη φήμη και τη δουλειά του εργολάβου. Μπορείτε να στηριχθείτε και σε διαδικτυακές κριτικές. Για παράδειγμα δείτε τις κριτικές πελατών μας στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ανακαίνιση σπιτιού 2023 – Μεταμορφώστε τον τρόπο με τον οποίο μπαίνετε και βγαίνετε από το σπίτι σας

Ξεκινήστε το ταξίδι της ανακαίνισής σας με μια απλή αλλά αποτελεσματική αλλαγή. Μια νέα εξώπορτα, μια νέα στρώση χρώματος ή μερικά νέα κουδούνια μπορούν να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο με τον οποίο μπαίνετε και βγαίνετε από το σπίτι σας.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε μια νέα βεράντα ή μια νέα είσοδο, αν έχετε τον προϋπολογισμό γι’ αυτό. Αυτές οι απλές αλλαγές μπορούν να ανανεώσουν ολόκληρο το σπίτι σας και να το κάνουν να φαίνεται ολοκαίνουργιο.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε τα παλιά βότσαλα της στέγης με καινούργια. Αυτό μπορεί όχι μόνο να κάνει τη στέγη σας να φαίνεται καλύτερη, αλλά και να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας εμποδίζοντας τη διαρροή νερού στο σπίτι σας.

Ανακαίνιση σπιτιού 2023 – Σχεδιάστε και ανακαινίστε ένα δωμάτιο τη φορά

Αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό και χρόνο, μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα δωμάτιο κάθε φορά. Μπορείτε να επιλέξετε μια τμηματική προσέγγιση και να ξεκινήσετε με το δωμάτιο ή τα δωμάτια που χρειάζονται επειγόντως ανακαίνιση.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο ανακαίνισης ενός δωματίου που μπορεί να καλύψει πολλαπλές λειτουργίες, όπως ένας ξενώνας ή ένα γραφείο στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σιγά-σιγά χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Ωστόσο, αν έχετε μεγαλύτερο προϋπολογισμό, σκεφτείτε να ανακαινίσετε ένα δωμάτιο κάθε φορά για να καταλήξετε σε μερικές βιτρίνες της ανακαίνισής σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα ανακαινισμένα δωμάτιά σας για να φιλοξενήσετε πάρτι και άλλες κοινωνικές συγκεντρώσεις στο σπίτι.

Ανακαίνιση σπιτιού 2023 – Προσθέστε αποθηκευτικό χώρο και οργάνωση στο σπίτι σας

Κατασκευή ντουλάπας με πολλούς αποθηκευτικούς χώρουςΜια από τις πιο συνηθισμένες ανακαινίσεις που μπορείτε να κάνετε είναι να προσθέσετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας. Είτε θέλετε να προσθέσετε περισσότερα ντουλάπια στην κουζίνα σας είτε ράφια στο σαλόνι σας, μπορείτε να το κάνετε ανακαινίζοντας το σπίτι σας.

Η προσθήκη περισσότερου αποθηκευτικού χώρου και οργάνωσης στο σπίτι σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυμφορήσετε το σπίτι σας και να το κάνετε να φαίνεται καταπληκτικό.

Αν θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας για να προσθέσετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα mudroom, ένα ντουλάπι ντουλάπας, ένα ράφι βιβλίου ή ένα εντοιχισμένο ντουλάπι ή ράφια.Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια ντουλάπα στο σπίτι σας.

Ανακαίνιση σπιτιού 2023 – Βάψτε το σπίτι σας με νέο χρώμα

Το βάψιμο του σπιτιού σας με νέο χρώμα μπορεί να του δώσει μια νέα εμφάνιση και αίσθηση. Μπορείτε να επιλέξετε ουδέτερα χρώματα αν δεν θέλετε να το παρακάνετε με την ανακαίνιση. Το βάψιμο των τοίχων σας μπορεί να κάνει αμέσως το σπίτι σας να φαίνεται ολοκαίνουργιο και κομψό. Το πιο σημαντικό είναι ότι το βάψιμο του σπιτιού σας με νέο χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Το νέο χρώμα βοηθά στην αντανάκλαση του ηλιακού φωτός και της θερμότητας, κάνοντας το σπίτι σας πιο δροσερό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Αν θέλετε να κάνετε το έργο ανακαίνισης του σπιτιού σας πιο ενδιαφέρον, σκεφτείτε να βάψετε τους εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού σας σε ένα χρώμα και τους εξωτερικούς τοίχους σε άλλο χρώμα.

Μπορείτε επίσης να βάψετε την πόρτα του γκαράζ σας, τα παντζούρια ή τη βεράντα σας με ένα έντονο χρώμα, αν έχετε τον προϋπολογισμό γι’ αυτό.

Ανακαίνιση σπιτιού 2023 – Μη φοβάστε να ανακαινίσετε την κουζίνα και τα μπάνια σας

Οι κουζίνες και τα μπάνια είναι δύο από τα πιο σημαντικά δωμάτια σε κάθε σπίτι. Είναι επίσης χώροι που χρειάζονται συχνή ανακαίνιση και ανανέωση. Είτε θέλετε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας για να της δώσετε μια σύγχρονη πινελιά είτε να την κάνετε πιο λειτουργική, μπορείτε να το κάνετε με την αναδιαμόρφωση της κουζίνας σας.

Παρομοίως, μια ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το μπάνιο σας πιο κομψό και λειτουργικό.

Εάν θέλετε να ανακαινίσετε την κουζίνα ή/και το μπάνιο σας, μπορείτε να εξετάσετε μερικούς τρόπους για να το κάνετε: Προσλάβετε έναν εργολάβο για να κάνει τις εργασίες ανακαίνισης για εσάς: Εάν έχετε τον προϋπολογισμό για αυτό, η πρόσληψη ενός εργολάβου για να κάνει τις εργασίες ανακαίνισης για εσάς μπορεί να είναι χρήσιμη.

Εάν δεν έχετε τον προϋπολογισμό για να προσλάβετε εργολάβο, μπορείτε να κάνετε τις εργασίες ανακαίνισης μόνοι σας.

Ανακαίνιση σπιτιού 2023 – Προσθέστε αξία στο σπίτι σας με έξυπνες ανακαινίσεις

Εκτός από το να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει καινούργιο και κομψό, οι ανακαινίσεις μπορούν επίσης να προσθέσουν αξία στο σπίτι σας. Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι σας στο εγγύς μέλλον, σκεφτείτε να ανακαινίσετε το σπίτι σας για να αυξήσετε την αξία του. Το κόστος της ανακαίνισης του σπιτιού σας, ωστόσο, είναι συχνά υψηλότερο από την αναμενόμενη αξία μεταπώλησης, οπότε λάβετε αυτό υπόψη σας όταν σχεδιάζετε ένα έργο ανακαίνισης.

Ωστόσο, αν ανακαινίσετε το σπίτι σας με τρόπο που αυξάνει την αξία του, μπορείτε να αποκομίσετε υψηλότερο κέρδος από την πώληση του σπιτιού σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές ανακαίνισης σπιτιού για να αυξήσετε την αξία του σπιτιού σας:

  • Προσθέστε ένα νέο δωμάτιο – Εάν έχετε το χώρο, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα νέο δωμάτιο στο σπίτι σας. Μπορείτε να προσθέσετε ένα ηλιακό δωμάτιο, έναν ξενώνα ή ένα δωμάτιο ψυχαγωγίας στο σπίτι σας για να αυξήσετε την αξία του.
  • Προσθέστε μια αναβάθμιση – Εάν το σπίτι σας χτίστηκε πριν από δεκαετίες, η προσθήκη μιας αναβάθμισης στο σπίτι σας μπορεί να του προσθέσει αξία. Η προσθήκη μιας αναβάθμισης στο σπίτι σας μπορεί να γίνει με την ανακαίνιση της κουζίνας ή του μπάνιου, την τοποθέτηση νέου δαπέδου ή την προσθήκη νέων φωτιστικών και συσκευών.

Ανακαίνιση σπιτιού 2023 – Ανακαινίζοντας την κουζίνα σας

ανακαίνιση κουζίναςΗ ανακαίνιση της κουζίνας μπορεί όχι μόνο να κάνει την κουζίνα σας να δείχνει κομψή αλλά και να αυξήσει την αξία του σπιτιού σας. Είτε θέλετε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας για να προσθέσετε περισσότερα ντουλάπια είτε να προσθέσετε μια νέα νησίδα κουζίνας με οθόνη αφής, υπάρχουν πολλές ιδέες ανακαίνισης κουζίνας για να διαλέξετε. Μπορείτε να επιλέξετε τις ιδέες ανακαίνισης κουζίνας που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε το έργο ανακαίνισης της κουζίνας σας, φροντίστε να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

Προσλάβετε εργολάβο – Εάν έχετε τον προϋπολογισμό για αυτό, συνιστάται η πρόσληψη εργολάβου για να κάνει τις εργασίες ανακαίνισης για εσάς. Εάν όχι, μπορείτε να κάνετε τις εργασίες ανακαίνισης μόνοι σας, εάν έχετε την ικανότητα και την τεχνογνωσία γι’ αυτό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ερευνήσει και σχεδιάσει το έργο σας διεξοδικά για να αποφύγετε να ξοδέψετε περισσότερα από αυτά που είχατε αρχικά προγραμματίσει γι’ αυτό.

Σχεδιάστε το έργο ανακαίνισης – Πριν ξεκινήσετε το έργο ανακαίνισης της κουζίνας σας, φροντίστε να το σχεδιάσετε διεξοδικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα από τα απαραίτητα και μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε το έργο εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος.

Συμπέρασμα

Η ανακαίνιση σπιτιού παραμένει ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανανεώσετε το σπίτι σας χωρίς να επενδύσετε μια περιουσία σε αυτό. Με τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και πόρους, μπορείτε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να σπάσετε την τράπεζα. Ακολουθήστε αυτές τις οκτώ συμβουλές ανακαίνισης σπιτιού για να μετατρέψετε το σπίτι σας από συνηθισμένο σε εξαιρετικό.

Με αυτές τις ιδέες και συμβουλές ανακαίνισης, μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι σας από συνηθισμένο σε εξαιρετικό σε χρόνο μηδέν.

4.7/5 - (32 votes)

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top