fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας εισόδου και πολυκατοικίας

Κατασκευάζουμε και τοποθετούμε θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας εισόδου και πολυκατοικίας.

Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε επενδύσεις, χρώματα και σχέδια. Καλύπτουμε τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού.

Ποιες είναι οι καλύτερες θωρακισμένες πόρτες; 

Αναντίλεκτα διανύουμε μια περίοδο αυξημένης εγκληματικότητας. Όλοι μας παρατηρούμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις συνεχείς διαρρήξεις οικιών και επαγγελματικών χώρων που δεν αποτελούν μόνο κίνδυνο για τα περουσιακά μας στοιχεία αλλά και για την ζωή την δική μας καθώς και των αγαπημένων μας ανθρώπων.

Άγνοια κινδύνου λοιπόν δεν δικαιολογείται παρά μόνο σε ανόητους και αφελείς.

Ποια πρέπει να είναι η απάντηση μας;

Μα φυσικά να επιλέξουμε θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας για να διαφυλάξουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τον χώρο μας.
Ας αρχίσουμε με το να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα τι είναι οι θωρακισμένες πόρτες και τι προσφέρουν σε αυτόν που θα τις επιλέξει.

Οι θωρακισμένες πόρτες χαρακτηρίζονται και διαφοροποιούνται από τις κοινές συμβατικές πόρτες  γιατί αυτές στοχεύουν  στην ασφάλεια αλλά και την ανθεκτικότητα τους σε πιθανές προσπάθειες παραβίασης τους.

Πολλοί θεωρούν λανθασμένα ότι η ασφάλεια στις θωρακισμένες πόρτες  εξασφαλίζεται μόνο από την κλειδαριά.

Η αλήθεια είναι ότι οι θωρακισμένες πόρτες είναι ένας συνδυασμός  ανθεκτικών εξαρτημάτων τα οποία συνυπάρχουν  σε μια μεταλλική (συνήθως ) κάσα.

Γενικά, το μέταλλο προτιμάται ευρέως σε περιπτώσεις θωρακισμένων πορτών διότι καλύπτει στο έπακρο το επίπεδο αντίστασης που απαιτείται.

θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας
Τι χαρακτηρίζει μια καλή θωρακισμένη πόρτα;
Κλειδαριά
Όταν μιλάμε για κλειδαριές έχουμε 2 τύπους: Αυτές του παλαιού τύπου και αυτές νέου τύπου. Οι νέου τύπου κλειδαριές προφανώς είναι η συγχρονη προταση και μάλιστα η καλύτερη.

Με το συστημα ANSI (American National Standards Institute) τις βαθμολογούμε γυρω στο 1 με 3 κάτι το οποίο είναι αρκετά ενθαρρυντικό μιας και το 1 είναι απόλυτη ασφάλεια. Εδώ έχουμε ύψιστη ασφάλεια και ανθεκτικότητα και η νέα τους κατασκευή τις κάνει δύσκολο να παραβιαστούν.

Το κόστος βέβαια είναι ανάλογα ακριβό, αν και σε τέτοιες περιπτώσεις μια καλή επένδυση σε μια ποιοτική κλειδαριά αξίζει.

Τύπος θωράκισης
Εφόσον επιλέξετε θωρακισμένες πόρτες ή πόρτες ασφαλείας για τον χώρο σας, ο τύπος θωράκισης αποτελεί έναν εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα. Οι θωράκιση συνήθως γίνεται με φυλλα λαμαρίνας – γνωστά ως χαλυβδόφυλλα – τα οποία καλύπτουν το σύνολο της επιφάνειας μιας πόρτας εσωτερικά και είναι το κύριο στοιχείο θωράκισης… εκεί πάνε και τα περισσότερα χρήματα όσων αφορά την ποιότητα!

Έχουμε λοιπόν 3 τύπους θωράκισης, ανάλογα με τα φυλλα με τα οποία είναι εξοπλισμένη η πόρτα σας.

Στη μονή θωράκιση, η πόρτα έχει ένα χαλυβδόφυλλο στην εξωτερική πλευρά κάτω από την επένδυση που βλέπουμε.

Στη διπλή θωράκιση, έχουμε το χαλυβδόφυλλο κάτω απ την εξωτερική πλευρα όπως στην μόνη αλλά έχουμε επίσης και κάτω απ την εσωτερική πλευρα – την πλευρα που είναι μέσα στο σπίτι δηλαδή!

Για την μεγαλύτερη σιγουριά στην τριπλή θωράκιση έχουμε και ένα φύλλο ανάμεσα.

Γενικά θωρακισμένες πόρτες θωράκισης τύπου 2 είναι ιδανικότερες. Αυτό, λόγω του συνδυασμού ασφάλειας και οικονομίας!

Κατασκευαστής
Δεν θέλετε να αφήσετε σε κάποιον τυχαίο την ασφάλεια της περιουσίας σας ή της οικογένειας σας και έτσι υπάρχουν 2 εναλλακτικές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε! Πρώτον, μπορείτε να πάτε βάση επωνυμίας και να ακολουθήσετε τους κορυφαίους κατασκευαστές του τομέα, με την περισσότερη εμπειρία και τους περισσότερους πελάτες. Η EXAL είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές στην Ελλάδα που μπορείτε άφοβα να εμπιστευτείτε για την νέα σας πόρτα ασφαλείας!

Εγκατάσταση
Και φυσικά, αν και στο μυαλό μας έρχετε πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα, καίριο ρόλο παίζει η εγκατάσταση της πόρτας μας. Αυτό, μπορεί εξίσου να έχει να κάνει με τον κατασκευαστή, αλλά μπορεί να έχει να κάνει με την εταιρία η οποία σας προμήθευσε την πόρτα και την εταιρία εγκατάστασης.

Πάλι πρέπει να έχουμε το νου μας και να ψάχνουμε για αξιόπιστες εταιρείες με εμπειρία στον χώρο ή θετικές κριτικές και καλά λόγια από άλλους πελάτες.

Συμπεράσματα

Μια θωρακισμένη πόρτα είναι απαραίτητη πλέον και είναι καιρός να κάνετε και εσείς αυτή την επένδυση. Δώστε σημασία στα χαρακτηριστικά τα οποία συντελούν μια καλή θωρακισμένη πόρτα και μη ξεχάσετε το πρακτικό κομμάτι όπως η εγκατάσταση και ο κατασκευαστής.

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Rate this page
Scroll to Top