fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείσιμο μπαλκονιού σε πολυκατοικία | Κλείσιμο βεράντας με τζάμια

Κλεισιμο μπαλκονιου σε πολυκατοικια

Κλείσιμο μπαλκονιού σε πολυκατοικία

 

Κλείσιμο βεράντας με τζαμαρία τιμές

 

Κλείσιμο μπαλκονιού σε πολυκατοικίαΚλείσιμο μπαλκονιού σε πολυκατοικία | Κλείσιμο βεράντας με τζάμια τιμές . Τα τζάμια (υαλοπίνακες)  αποτελούν βασικό μέρος κάθε μπαλκονιού ή βεράντας. Προστατεύει το χώρο από τα φυσικά στοιχεία, καθώς και δημιουργεί ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον για να τον απολαμβάνετε. Τα μπαλκόνια μπορούν να υαλοποιηθούν με διάφορους τρόπους, όπως παράθυρα, πόρτες, παντζούρια και υαλοπίνακες.

Κάθε μία από αυτές τις επιλογές έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την τελική επιλογή.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τις διάφορες επιλογές υαλοπινάκων που έχετε στη διάθεσή σας κατά το σχεδιασμό του μπαλκονιού ή της βεράντας σας και θα εξηγήσουμε τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν λάβετε την τελική σας απόφαση.

Ας ξεκινήσουμε με κάποιες βασικές γνώσεις – παραδοχές που πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν σκέφτεστε να κλείσετε το μπαλκόνι ή τη βεράντα του σπιτιού σας. Δεδομένου ότι τοποθετούνται μόνο σε μπαλκόνια ή βεράντες, τα πλαίσια αυτά είναι πολύ ευάλωτα στις καιρικές συνθήκες.

Ως εκ τούτου, πρέπει να τοποθετήσετε πλαίσια υψηλής ποιότητας. Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε θερμομονωμένα κουφώματα αλουμινίου που είναι ανοιγόμενα. Σπάνια είναι εφοδιασμένα με ρολά ή παντζούρια, οπότε απαιτείται επίσης η παρουσία ενεργειακού γυαλιού για την προστασία από την άμεση έκθεση στον ήλιο.

Η απουσία περσίδων και παραθυρόφυλλων (παντζούρια) είναι επίσης καθοριστικής σημασίας. Στο σχεδιασμό των μπαλκονιών και των βεραντών πρέπει να περιλαμβάνεται μια σταθερή επιφάνεια πλαισίωσης, προκειμένου να αντέχει στη φθορά.

Τα περιβλήματα πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 95 cm χωρίς τζάμια αλλά με πάνελ αλουμινίου. Στα κουφώματα των μπαλκονιών ή των βεραντών πρέπει να τοποθετούνται χειρολαβές με κλειδιά για το κλείσιμό τους.

Προκειμένου να είναι ασφαλή τα παιδιά και να αποφεύγονται τα ατυχήματα, οι κατασκευές αυτές είναι συνήθως απλές στην κατασκευή. Εκτός αν λείπει η οροφή-οροφή στην κορυφή. Όταν τα κουφώματα έχουν τοποθετηθεί, είναι δύσκολο να καθαριστούν, επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη συντήρησή τους.

Όσο αφορά το θέμα  κλείσιμο βεράντας με τζάμια τιμές  υπάρχουν πολλοί παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή.

Τα τετραγωνικά μέτρα της βεράντας που θέλουμε να κλείσουμε

Το γεγονός αν υπάρχει οροφή ή όχι

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε (συστήματα αλουμινίου, τζάμια κ.α)

Κλείσιμο μπαλκονιού με αλουμίνιο

 

Κλείσιμο μπαλκονιού με αλουμίνιο. Τα κουφώματα αλουμινίου χρησιμοποιούνται συχνά για το κλείσιμο ημιυπαίθριων χώρων σε κτίρια και διαμερίσματα. Πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένα πράγματα προτού κλείσετε αυτόν τον τύπο χώρου. Επειδή αυτά τα κουφώματα βρίσκονται ακριβώς σε ημιυπαίθριους χώρους, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις καιρικές συνθήκες.

Επειδή απαιτούνται υψηλής ποιότητας κουφώματα, θα πρέπει να τοποθετηθούν. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα θερμομονωμένο και ανοιγόμενο πλαίσιο. Οι καιρικές συνθήκες εκτίθενται απευθείας στο πλαίσιο χωρίς την παρουσία καλυμμάτων ή ρολών.

Ένα δημοφιλές λάθος είναι η εγκατάσταση επικαλυπτόμενων συρόμενων κουφωμάτων που δεν λειτουργούν σωστά στη θερμομόνωση και τη στεγανοποίηση. Το ενεργειακό γυαλί πρέπει να αξιοποιείται λόγω της έκθεσής του στον ήλιο, αλλά και λόγω της απουσίας περσίδων ή παραθυρόφυλλων (παντζούρια).

Οι χειρολαβές με κλειδιά πρέπει να περιλαμβάνονται στα ανοικτά ή συρόμενα κουφώματα των ημιυπαίθριων χώρων, ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα και να είναι δυνατός ο έλεγχος των παιδιών. Όταν τοποθετούνται σταθερά κουφώματα, είναι δύσκολο να καθαριστούν ή επικίνδυνο να καθαριστούν ή αδύνατο να καθαριστούν, γι’ αυτό πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό τους.

Τα κουφώματα αλουμινίου επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με ορισμένες διαδικασίες μετά την υιοθέτηση της νομοθεσίας και χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο ημιυπαίθριων χώρων.

Όπως θα δείτε σε case από πελάτη μας όπου κλείσαμε το μπλακόνι του απολύτως νόμιμα χωρίς να χρειάζεται άδεια είτε από δημόσιες αρχές ούτε καν ακόμα από την πολυκατοικία του. Προτού όμως σας παρουσιάσουμε το παράδειγμα του ας συνεχίσουμε την ανάλυση μας προκειμένου να ενημερωθείτε εκτενέστερα.

Κλείσιμο μπαλκονιού σε πολυκατοικία.

Τι ισχύει και τι πρέπει να προσέξετε

Η μονιμότητα της κατασκευής ή μη παίζει σημαντικό ρόλο στο κλείσιμο μπαλκονιού σε πολυκατοικία και φυσικά ο εσωτερικός της κανονισμός που πολλές φορές ποικίλλει ανα περίπτωση.

Όσο αφορά την νομοθεσία για κλείσιμο μπαλκονιού και βεράντας υπάρχει ο Νόμος 4067/2012 : Νέος Οικοδομικός Κανονισμός τον οποίο μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο

Νόμος 4067/2012 – ΦΕΚ Α-79/9-4-2012 (Κωδικοποιημένος)
Στην πολεοδομία η σύνηθης απάντηση είναι ότι επιτρέπεται η τοποθέτηση κινητών κατακόρυφων γυάλινων στοιχείων για την προστασία από καιρικές συνθήκες εφόσον αυτός ο χώρος  δεν θα ενοποιηθεί με υπάρχοντα κύριο χώρο που εξυπηρετεί

Κλείσιμο βεράντας με τζαμαρία τιμές

Το παράδειγμα μας

Κλεισιμο βεραντας με τζαμια τιμεςΌπως φαίνεται στα βίντεο μας το σύστημα που εφαρμόσαμε είναι ιδιαίτερα απλό. Όταν είναι κάτω είναι απλά σαν ένα απλό κάγκελο. Όταν όμως κλείνει σφραγίζει όλο τον χώρο και επικρατούν συνθήκες υπνοδωματίου τόσο σε επίπεδο ηχομόνωσης όσο και σε επίπεδο θερμομόνωσης.

Στα βίντεο μας δείχνουμε πως μπορείς απολύτως νόμιμα να κλείσεις ένα μπαλκόνι , το οποίο όταν είναι κατεβασμένο το τζάμι είναι σαν το σταθερό καγκελο  ,όπως όλα τα νέα μοντέρνα διαμερίσματα με γυάλινο κάγκελο,  και πατώντας ενα κουμπι σε λίγα δευτερόλεπτα κλείνει και δημιουργεί συνθήκες εσωτερικού χώρου.

Φυσικά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Κάθε μια έχει τις δικές της ιδιομορφίες και τα δικά της ζητούμενα.

Έχουμε όμως την τεχνογνωσία να το κάνουμε για εσάς, τα υλικά μας είναι πάντα από επώνυμες καταξιωμένες εταιρείες στον χώρο και θα χαρούμε ιδιαίτερα αν μας καλέσετε για να ανακαλύψουμε μαζί τις βέλτιστες λύσεις τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό για τον χώρο σας.

 

Πρακ

Δείτε τα βίντεο μας και κυρίως ακούστε το επίπεδο της ηχομόνωσης που παρέχουν σε κάποια στιγμή που τα κλείνουμε απο εξωτερικούς θορύβους

Κλείσιμο μπαλκονιού σε πολυκατοικία

 

Κλείσιμο βεράντας με τζαμαρία τιμές

 

Επικοινωνία

Εφέσου 34, Νέα Φιλαδέλφεια
Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 έως 18:00
Σάββατο 9:00 έως 15:00
Τηλ: 216 800 33 44
info@kataskevastikh.gr

Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου B 10, Χαλάνδρι
Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη: 10:00 – 15:00
Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 15:00 & 17:00 – 20:00
Σάββατο: 10:00 – 15:00
Τηλ: 210 684 76 35
info@kataskevastikh.gr

 

 

 

 

 

 

 

Rate this post

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top