fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σίτες για παράθυρα - μπαλκονόπορτες

Σίτες - Αντικωνωπικά συστήματα

Η ανάγκη ύπαρξης συστημάτων που θα εμποδίσουν αποτελεσματικά την είσοδο εντόμων στον χώρο μας είναι εμφανής ειδικά κατά τους θερινούς μήνες στην Ελλάδα.

Έτσι, θα πρέπει να προμηθευόμαστε αντικωνωπικά συστήματα που είναι αποτελεσματικά, ανθεκτικά και παράλληλα εφαρμόζουν άψογα, χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές επιλογές σιτών, τόσο σε είδη όσο και σε χρώματα και διαστάσεις οι οποιες διαφέρουν ανάλογα με την χρηστικότητα τους. Ακολούθως παρουσιάζονται μερικές εξ’ αυτών για μια πρώτη εικόνα της ποικιλομορφίας τους.

Οι πλέον κλασικές σίτες είναι οι σταθερές. Είναι κατάλληλες για μικρά ανοίγματα, χωρίς πατζούρια η ρολά , όπως για παράδειγμα τα παράθυρα αποθήκης ή παταριών η ακόμα και του wc σε πολλές περιπτώσεις .

Τοποθετούνται με στηρίγματα μαγνήτη ή με πλαστικά στηρίγματα και το πανί τους μπορεί να είναι από αλουμίνιο ή fiberglass. Ιδανικό σύστημα για την κατασκευή σταθερών σιτών για παράθυρα, όπου η εξωτερική πρόσβαση δεν είναι απαραίτητη.

Κατασκευάζεται από ειδικό κράμα αλουμινίου, ενώ η σύνδεση των προφίλ γίνεται με πλαστικές γωνίες και ταυ από πολυαμίδιο σε μεγαλύτερα ανοίγματα. Τα προφίλ μπορούν να κοπούν είτε ορθογώνια (90°), οπότε οι γωνίες σύνδεσης είναι εμφανείς, είτε φάλτσο (45°), οπότε οι γωνίες σύνδεσης είναι αόρατες.

Υπαρχει η δυνατότητα βαφής του σε ποικιλία χρωμάτων RAL, RAL MAT , ειδικά, απομίμησης ξύλου. Δέχεται πανί σίτας από άκαυστο υαλόνημα ή εναλλακτικά πανί σίτας αλουμινίου για εξαιρετική αντοχή στην ανεμοπίεση.

Εύκολη τοποθέτηση επιτυγχάνεται με πλαστικά στηρίγματα τα οποία κουμπώνουν στα προφίλ και βιδώνονται στον τοίχο.

Εκτός από χειροκίνητες υπάρχουν και ηλεκτροκίνητες σίτες κάθετης κίνησης, με ενσύρματους ή ασύρματους αυτοματισμούς. Είναι ανθεκτικές στον άνεμο, εύκολες στη χρήση και παρέχουν απρόσκοπτη ορατότητα.

Ανοιγόμενες σίτες

Άλλη κατηγορία αντικωνωπικών συστημάτων είναι οι ανοιγόμενες σίτες. Εξαιρετικά χρήσιμες για πόρτες που ανοίγουν προς τα μεσα, όπως οι κουζινόπορτες. Σε περίπτωση που έχετε κατοικίδια μπορείτε να επιλέξετε πανί pet screen. Οι μεντεσέδες ρυθμίζονται και μπορείτε να τις αφαιρέσετε πολύ εύκολα ετσι ώστε να αποθηκευτούν κατά τους χειμερινούς μήνες.

Πλισέ σίτες και σίτες πιέτα

Οι επόμενες κατηγορίες είναι οι πλισέ σίτες και οι σίτες πιέτα. Οι πλισέ σίτες χρειάζονται ελάχιστο χρόνο τοποθέτησης. Μπορεί να είναι μονόφυλλες, δίφυλλες ή αμφίπλευρες. Καθαρίζονται εύκολα και έχετε ελεύθερο πέρασμα. Οι σίτες πιέτα δεν έχουν μηχανισμό επαναφοράς αλλά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στη φθορά από καθημερινή χρήση και υγρασία.

Eπάλληλες σίτες

Περνώντας στην κατηγορία των επάλληλων σιτών, πρέπει να αναφερθεί ότι είναι ιδανικές για χώρους περιορισμένους, καθώς τα προφίλ τους είναι λεπτά.

Στο κάτω μέρος, χρησιμοποιούνται ράουλα και το πανί τους μπορεί να είναι από αλουμίνιο ή fiberglass.

Τοποθετούνται τόσο σε παράθυρα όσο και πόρτες απλά πρέπει να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για να κατασκευαστεί οδηγός που θα φιλοξενήσει το φύλλο της σίτας.

Οι σίτες μπορούν ακόμα να είναι είτε κάθετης είτε οριζόντιας κίνησης. Οι σίτες αυτές είναι κατάλληλες για όλα τα κουφώματα. Διαθέτουν ελατήριο επαναφοράς, λειτουργούν χειροκίνητα και επιπλέον δέχονται και φρένο επαναφοράς, οπότε είναι ασφαλείς για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Φυσικά, στις οριζόντιες υπάρχουν μονόφυλλα και δίφυλλα μοντέλα.

Μοντέλο σκίασης – πλισέ

Τέλος υπάρχει και μοντέλο το όποιο μας προσφέρει και σκίαση περά από αντικουνουπικη προστασία το μοντέλο σκίασης – πλισέ το όποιο εχει πλεονεκτήματα.

Προστασία αντικειμένων (έπιπλα, υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα) εσωτερικού χώρου από την ηλιακή ακτινοβολία
Με τα υπάρχοντα πανιά σκίασης υπάρχει ορατότητα από μέσα προς τα έξω και όχι από έξω προς τα μέσα

Δεν δημιουργεί πλήρη συσκότιση. Επιτρέπει τον ελεύθερο αερισμό της κατοικίας. Λειτουργεί σαν σκίαστρο. Δεν εγκλωβίζει τη θερμοκρασία εντός της οικίας. Επιτυγχάνουμε ταυτόχρονα εντομοπροστασία και σκίαση με το μικρότερο οικονομικό κόστος

Μία τελευταία σημείωση, για όσους ενδιαφέρονται, στην αγορά υπάρχουν μεμονωμένα ρολά με πανί σίτας αλλά και κιτ με τυποποιημένες διαστάσεις μαζί με οδηγίες εφαρμογής.

Συμβουλές για την σωστή επιλογή στις σίτες

Επιλογή πανιού

Επιλέγουμε πάντα πανί άκαυστο fiberglass, είναι το μόνο που αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σωστή επιλογή σίτας

Σε μεγάλα ανοίγματα προτιμάμε σίτα οριζόντιας κίνησης plisse, η οποία έχει μεγάλη αντοχή και λειτουργικότητα.

Τι να αποφεύγετε

Αποφεύγουμε τις σταθερές σίτες σε μικρά ανοίγματα επειδή δεν ξέρουμε αν κάποια στιγμή χρειαστεί να έχουμε πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο.

Αντικωνωπικά συστήματα - Σίτες - Κατηγορίες

Σίτα κάθετης κίνησης

Η γνωστή σε όλους μας σήτα κάθετης κίνησης, οικονομική και ταυτόχρονα ιδανική για τα παράθυρα σας και τα μικρά ανοίγματα.

σήτα με ερπύστρια

Σίτα με ερπύστρια

Σήτα με ερπύστρια , για μέγιστη προστασία από έντομα και έρποντα με ύψιστη αντοχή στον χρόνο.

Pet screen
σίτα

Η ιδανική λύση για εσάς που έχετε κατοικίδια, είναι η pet screen σίτα της οποίας η ύφανση είναι συρμάτινη.

Plisse
σίτα

Plisse σίτα συνδυάζει λειτουργικότητα, προστασία και αντοχή. Κατάλληλη λύση τόσο για μπαλκονόπορτες όσο και για παράθυρα.

σήτα ανοιγόμενη πόρτα

Σίτα ανοιγόμενη πόρτα

Η ανοιγόμενη σίτα, τοποθετείτε συνήθως σε κουζινόπορτες, επιτρέποντας μας να την χρησιμοποιούμε με ιδιαίτερη άνεση.

Αντικωνωπικά συστήματα - Σίτες - kataskevastikh

ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΠΑΝΙ

Στην περίπτωση που έχουμε κατοικίδια στο σπίτι μας προτιμάμε πάντα συρμάτινα πανιά ώστε να μην καταστραφούν από τους μικρούς μας φίλους.

plisse με ερπύστρια

PLISSE ΜΕ ΕΡΠΥΣΤΡΙΑ

Για τις κατοικίες που έχουν άμεσα πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο προτιμάμε σίτες plisse με ερπύστρια, ώστε να μην εισέρχεται τίποτα στον χώρο σας.

μηχανισμός φρένου

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΦΡΕΝΟΥ

Στην σίτα κάθετης κίνησης βάζουμε πάντα μηχανισμό φρένου ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή και άνετη κίνηση της. Έτσι ελέγχουμε το ανέβασμα κι το κατέβασμα και αποφεύγουμε τα ατυχήματα.

Δίνουμε προτεραιότητα στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση.

Τι νέο υπάρχει στα αντικωνωπικά συστήματα - σιτες

Θέλουμε ο πελάτης να είναι ενημερωμένος.
Θέλουμε να γνωρίζει για ποιό λόγο επιλέγει το κάθε προϊόν.
Διαβάστε τα άρθρα μας, και ελάτε να συζητήσουμε και να επιλέξουμε τι ταιριάζει στο δικό σας σπίτι.

Τοποθέτηση σίτας με ερπυστρια στα Βριλήσσια
Αντικωνωπικά Συστήματα

Τοποθέτηση σίτας με ερπυστρια στα Βριλήσσια

Πρόσφατα τοποθετήσαμε σίτας με ερπυστρα σε διαμέρισμα στα Βριλήσσια.Η πελάτισσα μας είχε συρόμενα χωνευτά κουφώματα με τζάμι και παντζούρι. Μεταξύ τους δεν υπήρχε χώρος για συρόμενη σίτα.Επίσης η πελάτισσα μας επιθυμούσε η σίτα που θα τοποθετηθεί να έχει με μεγάλη αντοχή στην διαρκή χρήση. Της προτείναμε την plisse σίτα με ερπύστρια στο άνω και κάτω

Διαβάστε Περισσότερα
Αντικωνωπικά Συστήματα

Τοποθέτηση σίτας plisse σε εξοχική κατοικία στο Δήλεσι

Εγκαταστήσαμε πρόσφατα σίτα plisse σε εξοχική κατοικία στο Δήλεσι. Ο πελάτης μας μεταβαίνει στο εξοχικό τις καλοκαιρινές περιόδους και θέλει να περνάει πολλές ώρες στις βεράντες έχοντας τα παράθυρα και τα τζάμια ανοιχτά. Για να μην μπαίνουν μέσα στο σπίτι ανεπιθύμητα έντομα (μύγες, κουνούπια κλπ) τοποθετήσαμε αντικωνωπικά συστήματα σε όλα τα κουφώματα. Συγκεκριμένα εγκαταστάθηκαν σίτες

Διαβάστε Περισσότερα
Τοποθέτηση σιτών και πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας στην Πεύκη
Αντικωνωπικά Συστήματα

Τοποθέτηση σιτών και πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας στην Πεύκη

Το καλοκαίρι αποτελεί μια εποχή που ο καθένας μας θα ήθελε να αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες ώστε να μπαίνει ο αέρας μέσα στο σπίτι μας. Βέβαια μαζί με τον αέρα υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να εισέλθει και κάποιος απρόσκλητος επισκέπτης. Τόσο επισκέπτες όπως οι μύγες, τα κουνούπια και διάφορα άλλα έντομα, όσο

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε τα έργα μας στα αντικωνωπικά συστήματα - σίτες

Εδώ παρουσιάζουμε φωτογραφίες και video από τα έργα μας.
Αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια προσεκτική ματιά για να διαπιστώσετε την ποιότητα της εργασίας.
Κάθε παρουσίαση έργου συνοδεύεται από κείμενο που περιγράφει τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και τον τρόπο που εκτελέστηκαν οι εργασίες.

Τοποθέτηση σήτας plisse σε εξοχική κατοικία
Τοποθέτηση σήτας plisse σε εξοχική κατοικία
3.5/5 - (11 votes)
Scroll to Top