fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουφώματα Ξύλινα Αντικατάσταση

Κουφώματα Ξύλινα Αντικατάσταση

Κουφώματα Ξύλινα ΑντικατάστασηΚουφώματα Ξύλινα Αντικατάσταση

Μία από τις σύνηθες τυπολογίες προς αντικατάσταση είναι τα ξύλινα ανοιγόμενα κουφώματα με ρολό. Τα ξύλινα κουφώματα όμως χαρακτηρίζονται για τις ογκώδεις κατασκευές τους. Θέλοντας να αντικαταστήσουμε ένα τέτοιο κούφωμα με το αντίστοιχο κούφωμα αλουμινίου ή συνθετικά κουφώματα ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά μερεμέτια.

Τι κάνουμε λοιπόν στην περίπτωση που θέλουμε να τα αντικαταστήσουμε;

Σε αυτή την περίπτωση οι λύσεις είναι δύο. Είτε ολική, είτε μερική αντικατάσταση. Στην ολική αντικατάσταση έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα από ένα καινούριο κούφωμα. Ταυτόχρονα όμως έχουμε και πολλά μερεμέτια, που προκύπτουν εξαιτίας των ξύλινων κουφωμάτων. Για να αποφύγουμε τα μερεμέτια θα πρέπει να καταφύγουμε στην λύση της μερικής αντικατάστασης. Είναι η μόνη λύση τόσο για το ρολό όσο και για τα φύλλα με τους υαλοπίνακες.

Αντικατάσταση φύλλωνΑντικατάσταση φύλλων

Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα φύλλα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι οι ξύλινες κάσες είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό μπορεί να μας το απαντήσει μόνο ο τεχνικός έπειτα από την αυτοψία του χώρου σας. Με την βοήθεια του τεχνικού πρέπει να αποφασίσουμε για το αν προτιμάμε κουφώματα αλουμινίου ή συνθετικά. Τελευταίο βήμα είναι η επιλογή χρώματος και η κατασκευή του κουφώματος μας. Συνήθως η κατασκευή ενός κουφώματος αλουμινίου διαρκεί περίπου 15- 20 ημέρες. Ένα συνθετικό κούφωμα πάλι χρειάζεται από 25- 30 ημέρες. Ο χρόνος κατασκευής εξαρτάται από το χρώμα και την ποιότητα.

Η αντικατάσταση των φύλλων είναι μία γρήγορη διαδικασία, χωρίς μερεμέτια. Οι τεχνικοί έρχονται και αφαιρούν τα παλιά ξύλινα φύλλα. Κάνουν όποιες ενέργειες χρειαστούν ώστε να προσαρμόσουν τα νέα κουφώματα πάνω στα παλαιά. Τοποθετούν πάνω στην υπάρχουσα κάσα, καινούρια κάσα και εκεί ‘’κουμπώνουν’’ τα νέα φύλλα. Το αποτέλεσμα, ένα νέο κούφωμα με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό μπορεί να έχει, αλλά με καθόλου μερεμέτια.

Πλεονεκτήματα μερικής αντικατάστασης

  • Μόνωση: Το νέο κούφωμα προσφέρει θερμομόνωση και ηχομόνωση. Οι διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες μαζί με ένα θερμοδιακοπτόμενο ή συνθετικό προφίλ χαρίζουν στο κούφωμα την ιδανική μόνωση για τον χώρο σας.
  • Ασφάλεια: Τα ξύλινα κουφώματα δεν προσφέρουν επαρκή ασφάλεια. Αλλάζοντας τα και βάζοντας κουφώματα με περιμετρικό μηχανισμό κλειδώματος έχουμε μία αρκετά καλή ασφάλεια στον χώρο μας.
  • Ανάκληση: Πλέον σε όλα τα νέα κουφώματα τοποθετούμε ανάκληση. Αυτό γίνεται μόνο αν το επιθυμεί και ο ενδιαφερόμενος. Με την ανάκληση μπορούμε να έχουμε αερισμό του χώρου μας, οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούμε.
  • Αντικουνουπικό σύστημα: Μεταξύ των υαλοπινάκων και των ρολών στα ξύλινα κουφώματα δεν χωράει η σήτα, αλλάζοντας όμως τα φύλλα μπορούμε πλέον να χωρέσουμε ενδιάμεσα οποιαδήποτε σήτα επιθυμούμε.
  • Αισθητική: Αλλάζοντας τα φθαρμένα από την διάρκεια του χρόνου κουφώματα μας, αντικρίζουμε μία πιο όμορφη εικόνα. Τα νέα κουφώματα έχουν ένα πιο λαμπερό χρώμα. Ένα κούφωμα μπορεί αμέσως να φτιάξει την εικόνα του χώρου.

Αντικατάσταση ρολούΑντικατάσταση ρολού

Όπως και τα φύλλα έτσι και το ρολό είναι μία ογκώδεις κατασκευή. Η αντικατάσταση του προκαλεί πολλά μερεμέτια. Για να καλυφθεί όλος ο χώρος πάντα χρειάζεται κατασκευή γυψοσανίδας στοκάρισμα τρίψιμο και βάψιμο. Η λύση που προτείνουμε εμείς σαν kataskevastikh είναι η αλλαγή ψάθας μόνο.

Τι σημαίνει αυτό;

Η λύση αυτή είναι η κατάλληλη για όσους επιθυμούν αλλαγή χωρίς μερεμέτια. Οι τεχνικοί έρχονται και ελέγχουν σε τι κατάσταση βρίσκεται το υπάρχον ρολό. Εάν ο μηχανισμός του παλιού ρολού είναι σε καλή κατάσταση τότε μπορούμε απλά να αλλάξουμε την ψάθα. Επιλέγουμε το κατάλληλο φυλλαράκι στο χρώμα που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος και το κατασκευάζουμε. Η ψάθα μπορεί να είναι έτοιμη μέσα σε περίπου 8-10 ημέρες. Ο χρόνος κατασκευής εξαρτάται από την ποιότητα και το χρώμα που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος. Η τοποθέτηση της διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Η kataskevastikh.gr μπορεί να δώσει την ιδανική λύση για κάθε χώρο. Το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό είναι σε θέση να απαντήσει σε όποιο ερώτημα θέλετε.

Rate this post

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top