fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σίτα μπαλκονόπορτας συρόμενη

Σίτα μπαλκονόπορτας συρόμενη

Σίτα μπαλκονόπορτας συρόμενηΗ συρόμενη σίτα για μπαλκονόπορτα είναι ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ για το σπίτι σου. Μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα και να προσφέρει απόλυτη προστασία στο χώρο σου.Αυτές οι σίτες είναι πολύ χρήσιμες για να προστατεύσουν το σπίτι σας από έντομα όταν έχετε ανοιχτή τη μπαλκονόπορτα. Επιπλέον, επιτρέπουν την είσοδο φωτός και αέρα, προσφέροντας έτσι μια φυσική εξαερισμό του χώρου.

Οι συρόμενες σίτες για  μπαλκονόπορτες συνήθως είναι ευέλικτες και μπορούν να τοποθετηθούν είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Αναδιπλώνονται σε έναν συρόμενο μηχανισμό που μπορεί να τοποθετηθεί στην πλευρά της πόρτας ή στο πάνω μέρος. Οταν δεν χρησιμοποιούνται, αναδιπλώνονται σε ένα κουτί για να μην εμποδίζουν τη θέα.

Τα φύλλα της συρόμενης σίτας κατασκευάζονται κυρίως από fiber glass με πλαίσιο από αλουμίνιο, τα οποία βρίσκονται πάνω σε μια ράγα κύλισης και για να κινηθούν, τοποθετούνται στο κάτω μέρος τους “ράουλα”, δηλαδή ροδάκια. Η κατασκευή αυτή επιτρέπει το πολύ εύκολο άνοιγμα της σίτας.

Μια σίτα μπαλκονόπορτας συρόμενη προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Αυτά περιλαμβάνουν:

  1. Προστασία από Έντομα: Με μια σίτα μπαλκονόπορτας συρόμενη, μπορείτε να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή για να αερίσετε το χώρο χωρίς να ανησυχείτε για ενοχλητικά έντομα που μπορεί να εισέλθουν.
  2. Εξαερισμός: Οι σίτες σας επιτρέπουν να ανοίξετε την πόρτα για να αερίσετε τον χώρο σας, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αέρα και μειώνοντας την ανάγκη για air conditioning.
  3. Φως: Οι σίτες μπορούν να αφήσουν το φυσικό φως να περάσει μέσα, ενώ παραμένουν κλειστές για την προστασία από τα έντομα.
  4. Ευελιξία: Οι συρόμενες σίτες μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορες πόρτες και παράθυρα, προσφέροντας ευελιξία στην τοποθέτηση.
  5. Διακριτικότητα: Όταν δεν χρησιμοποιούνται, οι σίτες μπορούν να αναδιπλωθούν ή να κρυφτούν, διατηρώντας έτσι την αισθητική της πόρτας.
  6. Διατηρεί τα Κατοικίδια Εντός: Οι σίτες μπορούν επίσης να αποτρέψουν τα κατοικίδια από το να δραπετεύσουν από το σπίτι όταν η πόρτα είναι ανοιχτή.

Ποια είναι η καλύτερη συρόμενη σίτα για μπαλκονόπορτα;

Η καλύτερη συρόμενη σίτα για μπαλκονόπορτα εξαρτάται από τις ανάγκες και το προϋπολογισμό σου. Συνήθως, οι σίτες κάθετης κίνησης και οι σίτες οριζόντιας κίνησης με κάθετο οδηγό είναι οι πιο ανθεκτικές.

Διαφορά σίτας κάθετης και οριζόντιας κίνησης

Ideko Σίτα κάθετης κίνησηςΗ σίτα κάθετης κίνησης είναι η πιο διαδεδομένη λύση για την προστασία του σπιτιού από τα έντομα. Τα φύλλα της συρόμενης σίτας κατασκευάζονται κυρίως από fiber glass με πλαίσιο από αλουμίνιο, τα οποία βρίσκονται πάνω σε μια ράγα κύλισης και για να κινηθούν, τοποθετούνται στο κάτω μέρος τους “ράουλα”, δηλαδή ροδάκια.

Η κατασκευή αυτή επιτρέπει το πολύ εύκολο άνοιγμα της σίτας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει απόλυτη προστασία στο χώρο. Η σίτα μπαλκονόπορτας συρόμενη μπορεί να είναι μονόφυλλη, ή δίφυλλη, ενώ το κόστος για την τοποθέτηση μονόφυλλης σίτας είναι μικρότερο. Έτσι, συχνά θεωρείται ως η καταλληλότερη σίτα για μπαλκονόπορτα.

Η κύρια διαφορά μεταξύ της σίτας κάθετης και οριζόντιας κίνησης αφορά τον τρόπο που ανοίγουν και κλείνουν.

Κάθετης Κίνησης: Αυτός ο τύπος σίτας κινείται πάνω και κάτω. Είναι πολύ κοινός σε παράθυρα. Οι σίτες αυτού του τύπου συρρικνώνονται προς το πάνω μέρος του παραθύρου όταν δεν χρησιμοποιούνται. Είναι ιδανικές για  παράθυρα που ανοίγουν προς τα πάνω.

Σιτα οριζοντιας κινησηςΟριζόντιας Κίνησης: Οι σίτες αυτού του τύπου κινούνται από τη μία πλευρά στην άλλη. Είναι πιο συνηθισμένες σε συρόμενες πόρτες ή παράθυρα, καθώς συρρικνώνονται προς την άκρη του πλαισίου όταν δεν χρησιμοποιούνται. Είναι ιδανικές για παράθυρα ή πόρτες  που ανοίγουν προς τα πλάγια.

Η επιλογή μεταξύ των δύο τύπων σίτας συνήθως εξαρτάται από την ειδική δομή και λειτουργία των παραθύρων ή των πορτών της κατοικίας σας.

Σίτα μπαλκονόπορτας συρόμενη συντήρηση

Η συντήρηση μιας συρόμενης σίτας μπαλκονόπορτας είναι σχετικά απλή, αλλά παρ’ όλα αυτά πολύ σημαντική για τη διατήρηση της λειτουργικότητας και της διάρκειας ζωής της σίτας. Εδώ είναι μερικές βασικές οδηγίες για τη συντήρηση της σίτας σας:

Καθαρισμός: Καθαρίστε τη σίτα τακτικά με ένα μαλακό πανί ή με έναν απαλό βούρτσα για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα εντομικά που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό απορρυπαντικό για πιο ενδελεχή καθαρισμό. Μην χρησιμοποιείτε βαριά χημικά προϊόντα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο υλικό της σίτας.

Έλεγχος και Επισκευή: Ελέγξτε τακτικά τη σίτα για τυχόν ζημιές, όπως τρύπες ή ρωγμές, που μπορεί να επιτρέπουν στα έντομα να εισέλθουν. Εάν βρείτε ζημιές, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το υλικό της σίτας ή να επισκευάσετε την περιοχή.

Λίπανση: Εφαρμόστε λίπανση στον μηχανισμό συρόμενης κίνησης της σίτας για να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία της. Χρησιμοποιήστε ένα λιπαντικό που δεν είναι κολλώδες για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς.

Έλεγχος Πλαισίου: Το πλαίσιο της σίτας πρέπει να ελέγχεται τακτικά για τυχόν ζημιές, διαστρεβλώσεις ή χαλάρωση. Οποιαδήποτε ζημιά στο πλαίσιο μπορεί να επηρεάσει την ομαλή λειτουργία της σίτας.

Θυμηθείτε πάντα να ανατρέξετε στις οδηγίες του κατασκευαστή για τη σωστή συντήρηση της συγκεκριμένης σίτας που έχετε.

 

Rate this post

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top