fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα καλύτερα κουφώματα PVC – Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για το 2023

Τα καλύτερα κουφώματα PVC – Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για την αγορά του σωστού κουφώματος για το σπίτι σας

Τα κουφώματα PVC είναι από τα πιο δημοφιλή κουφώματα για παράθυρα και πόρτες σε όλο τον κόσμο. Είναι εύκολα στην εγκατάσταση, ανθεκτικά και παρέχουν εξαιρετική προστασία έναντι των στοιχείων της φύσης και των εισβολέων. Διατίθενται επίσης σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε την εμφάνιση του σπιτιού σας. Ποια είναι όμως τα καλύτερα κουφώματα PVC και πώς μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο για το σπίτι σας;

Αυτός ο ολοκληρωμένος οδηγός θα σας παράσχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να πάρετε τη σωστή απόφαση. Θα συζητήσουμε τους διάφορους τύπους κουφωμάτων PVC, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και τις διάφορες επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Με αυτές τις πληροφορίες στα χέρια σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε τη σωστή απόφαση όταν πρόκειται να αγοράσετε το κατάλληλο πλαίσιο για το σπίτι σας.

 

 

Τι είναι τα κουφώματα PVC;

Το PVC σημαίνει χλωριούχο πολυβινύλιο– είναι ένα πλαστικό υλικό που πλάθεται και διαμορφώνεται εύκολα και είναι το πιο συνηθισμένο υλικό που χρησιμοποιείται στα κουφώματα. Συνήθως αποτελούνται κατά 95% από PVC και κατά 5% από πρόσθετα. Τα πρόσθετα χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των ιδιοτήτων του πλαισίου, καθιστώντας το ισχυρότερο, πιο γερό και πιο ανθεκτικό στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τα κουφώματα PVC είναι ο πιο προσιτός τύπος κουφώματος που διατίθεται σήμερα στην αγορά. Το χαμηλό κόστος τα καθιστά τη φυσική επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό.

Τα κουφώματα PVC διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και μεγεθών, καθιστώντας τα ιδανικά για σχεδόν κάθε σπίτι. Αυτό καθιστά τα κουφώματα PVC την καλύτερη επιλογή εάν αναζητάτε μια επιλογή φιλική προς τον προϋπολογισμό σας.

 

Πλεονεκτήματα που παρέχουν τα κουφώματα pvc

Τα καλύτερα κουφώματα PVCΥπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από τη χρήση κουφωμάτων PVC στο σπίτι σας:

Τα κουφώματα PVC είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και μπορούν να σας κρατήσουν μια ζωή. Αυτά τα κουφώματα μπορεί να μην είναι τόσο αισθητικά ευχάριστα όσο τα ξύλινα κουφώματα, αλλά είναι σίγουρα μια καλύτερη επένδυση.

  • Διαθεσιμότητα – Θα βρείτε κουφώματα PVC σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, ιδανικά για κάθε σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι είναι διαθέσιμα για όλα τα γούστα και τους προϋπολογισμούς.
  • Εύκολη εγκατάσταση – Τα κουφώματα PVC είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν, ακόμη και για τους λάτρεις του DIY. Αυτό τα καθιστά μια πρακτική επιλογή για πολυάσχολους ιδιοκτήτες σπιτιού.
  • Κόστος – Τα κουφώματα PVC είναι ο πιο προσιτός τύπος κουφωμάτων που διατίθεται σήμερα στην αγορά. Αυτό τα καθιστά τη φυσική επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό.
  • Αντοχή στις καιρικές συνθήκες – Τα κουφώματα PVC είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως η ακραία ζέστη, το κρύο και το φως. Αυτό τα καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για κάθε είδους κλίμα.
  • Αντοχή – Τα κουφώματα PVC είναι ισχυρότερα από τα ξύλινα κουφώματα. Αν ψάχνετε για ένα πλαίσιο που μπορεί να αντέξει ανέμους επιπέδου τυφώνα, αυτό είναι το πλαίσιο για εσάς.
  • Ασφάλεια – Τα κουφώματα PVC είναι εξαιρετικά στο να εμποδίζουν τους εισβολείς να εισέλθουν στο σπίτι σας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα διαρρήξουν.

Διαφορετικοί τύποι από κουφώματα  PVC

Συρόμενα παράθυρα

Τα συρόμενα παράθυρα είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των ιδιοκτητών σπιτιού επειδή είναι εύκολα στη λειτουργία και ευέλικτα. Είναι ιδανικά για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, από το μπάνιο μέχρι την κουζίνα. Διατίθενται σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε το κατάλληλο σχέδιο για το σπίτι σας. Τα συρόμενα παράθυρα καθαρίζονται και συντηρούνται εύκολα. Είναι επίσης οικονομικά προσιτά, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για σπίτια με περιορισμένο προϋπολογισμό. Τα συρόμενα παράθυρα διαθέτουν επίσης διάφορα χαρακτηριστικά ασφαλείας, καθιστώντας τα εξαιρετική επιλογή για σπίτια με παιδιά.

 

Παράθυρα με κασέτα

Τα παράθυρα με κλίση είναι αρθρωτά στο πάνω και στο κάτω μέρος και ανοίγουν προς τα έξω. Είναι ιδανικά για να επιτρέπουν την είσοδο φρέσκου αέρα στο σπίτι σας και είναι ιδανικά για δωμάτια με νότια έκθεση.

 

Παράθυρα με ανάκλιση

Τα παράθυρα με ανάκλιση μπορούν να λειτουργήσουν από το εσωτερικό του σπιτιού, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για σπίτια με παιδιά. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχέδια, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για το σπίτι σας.

Αυτά τα παράθυρα δεν είναι τόσο ενεργειακά αποδοτικά όσο τα άλλα παράθυρα PVC και είναι πιο ακριβά, αλλά αποτελούν την ιδανική επιλογή εάν αναζητάτε ένα παράθυρο φιλικό προς τα παιδιά. Τα παράθυρα αυτά διατίθενται επίσης με χειροκίνητη ή μηχανοκίνητη επιλογή, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε το κατάλληλο για το σπίτι σας.

Διπλόκλινα παράθυρα

Τα διπλά ανοιγόμενα παράθυρα είναι ανοιγόμενα τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος και ανοίγουν προς τα μέσα. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για σπίτια με πολύ φυσικό φως και είναι ιδανικά για δωμάτια με νότια έκθεση. Τα δίφυλλα παράθυρα διαθέτουν μια ποικιλία χαρακτηριστικών και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για κάθε σπίτι. Τα δίφυλλα παράθυρα είναι μια πιο ακριβή επιλογή, αλλά η ανθεκτικότητα και η ευκολία χρήσης τους τα καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή μακροπρόθεσμα.

 

Μονόκλινα παράθυρα

Τα μονόκλινα παράθυρα είναι αρθρωτά στο επάνω μέρος και ανοίγουν προς τα μέσα. Είναι μια καλή επιλογή για οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας, αλλά είναι ιδανικά για δωμάτια με βόρεια έκθεση ή ψηλά ταβάνια. Τα μονόφυλλα παράθυρα διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και σχεδίων, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για κάθε σπίτι. Είναι επίσης οικονομικά προσιτά και εύκολα στον καθαρισμό, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού. Τα μονόκλινα παράθυρα δεν είναι τόσο ενεργειακά αποδοτικά όσο άλλα παράθυρα PVC, αλλά η ανθεκτικότητα και η ευκολία χρήσης τους τα καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή μακροπρόθεσμα.

 

Σκέψεις κατά την επιλογή κουφώματος PVC για το σπίτι σας

Όταν επιλέγετε ένα κούφωμα PVC για το σπίτι σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος και το σχέδιο του πλαισίου ή τη θέση εγκατάστασης.

  • Τύπος κουφώματος – Πριν αγοράσετε ένα πλαίσιο PVC, θα πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο του πλαισίου που θέλετε να αγοράσετε. Μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα πλαίσιο με κουφώματα, είτε ένα πλαίσιο με διπλό ή ένα μονό κούφωμα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα παράθυρο με χοάνη, εάν αναζητάτε ένα παράθυρο εύκολο στη χρήση.
  • Μέγεθος του πλαισίου – Τα κουφώματα PVC διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέγεθος για το σπίτι σας. Μπορείτε να μετρήσετε το παράθυρο ή την πόρτα που θέλετε να αντικαταστήσετε για να προσδιορίσετε το μέγεθος του πλαισίου που χρειάζεστε.
  • Θέση εγκατάστασης – Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας τη θέση εγκατάστασης όταν επιλέγετε ένα πλαίσιο PVC. Η θέση τοποθέτησης του πλαισίου θα καθορίσει την ανθεκτικότητά του. Εάν το εγκαταστήσετε σε χώρο με υψηλή επισκεψιμότητα, για παράδειγμα σε κουζίνα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πλαίσιο με επιπλέον ανθεκτικότητα.

    Συμβουλές εγκατάστασης για κουφώματα PVC

Κατά την εγκατάσταση κουφωμάτων PVC, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Εάν εγκαθιστάτε ένα νέο παράθυρο στο σπίτι σας, θα πρέπει να αφαιρέσετε το υπάρχον πλαίσιο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό τρυπώντας τα καρφιά ή τις βίδες που συγκρατούν το πλαίσιο στη θέση του.

Μόλις αφαιρέσετε το υπάρχον πλαίσιο, πρέπει να καθαρίσετε καλά την περιοχή για να αποφύγετε μελλοντική σήψη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συρμάτινη βούρτσα ή ελαφρόπετρα για να αφαιρέσετε τη σκουριά ή τα υπολείμματα από τα καρφιά ή τις βίδες. Πριν εγκαταστήσετε το πλαίσιο PVC, πρέπει να εφαρμόσετε ένα στεγανωτικό ή καλαφάτισμα γύρω από το πλαίσιο για να αποτρέψετε την είσοδο νερού στο σπίτι σας.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα υψηλής ποιότητας στεγανωτικό που μπορεί να αντέξει τα στοιχεία της φύσης. Θα πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε το κάτω περβάζι του πλαισίου PVC πριν από την εγκατάσταση του επάνω τμήματος. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το πλαίσιο είναι σωστά εγκατεστημένο και θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

 

Συντήρηση και φροντίδα για κουφώματα PVC

 

Δεδομένου ότι το PVC είναι συνθετικό, είναι ανθεκτικό στα περισσότερα στοιχεία. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα σκληρά χημικά καθαρισμού και τα λειαντικά υλικά, καθώς θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στο σκελετό σας. Εάν έχετε κατοικίδια ζώα, θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τα νύχια τους, καθώς μπορεί να γρατζουνίσουν την επιφάνεια του σκελετού. Για να καθαρίσετε την κορνίζα σας, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι. Αποφύγετε τη χρήση ισχυρών χημικών και λειαντικών υλικών.

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε άλλο υλικό, το πλαίσιο από PVC θα ξεθωριάσει και θα γεράσει με τον καιρό. Ωστόσο, μπορείτε να καθυστερήσετε αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιώντας σκίαστρα παραθύρων κατά τη διάρκεια της ημέρας και κλείνοντάς τα τη νύχτα. Μπορείτε επίσης να προστατεύσετε το πλαίσιο από το ξεθώριασμα διατηρώντας το καθαρό.

Κόστος για κουφώματα PVC

 

Τα κουφώματα PVC είναι ένας από τους πιο προσιτούς τύπους κουφωμάτων που διατίθενται στην αγορά σήμερα. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο είναι τόσο δημοφιλή. Όταν λαμβάνεται υπόψη η τιμή τους, αποτελούν μια πολύ καλή επένδυση. Είναι φθηνά στην αγορά και εύκολα στη συντήρηση. Είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και στις ζημιές από χτυπήματα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανθεκτικά και μπορούν να σας εξυπηρετήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε σύγκριση με τα ξύλινα κουφώματα, είναι πολύ φθηνότερα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η διαδικασία εγκατάστασης, καθώς είναι λίγο πιο περίπλοκη από ό,τι με τα ξύλινα κουφώματα. Εάν προσλάβετε μια εταιρεία για να τα εγκαταστήσει για εσάς, το συνολικό κόστος θα είναι υψηλότερο. Αν όμως είστε επιδέξιοι και μπορείτε να κάνετε την εγκατάσταση μόνοι σας, θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα.

Διαφορετικές επιλογές χρωμάτων για κουφώματα pvc

 

Τα κουφώματα PVC διατίθενται σε πολλά διαφορετικά χρώματα, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε την τέλεια εμφάνιση για το σπίτι σας. Όταν επιλέγετε κουφώματα PVC, θα παρατηρήσετε ότι διατίθενται σε διάφορα χρώματα, όπως λευκό, μαύρο, γκρι και καφέ. Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα της κορνίζας σας ώστε να ταιριάζει με το εσωτερικό του σπιτιού σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε την τέλεια εμφάνιση.

Εάν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος στον εξωτερικό σας χώρο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα χρωματιστό πλαίσιο. Ενώ τα κουφώματα PVC διατίθενται κυρίως σε ουδέτερα χρώματα, πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν πλέον πολύχρωμα και διακοσμητικά κουφώματα. Εάν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος στο σπίτι σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα πολύχρωμο πλαίσιο PVC. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να κρύψετε μια άσχημη θέα.

Χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου κουφώματος PVC για το σπίτι σας

 

Όταν επιλέγετε ένα πλαίσιο PVC, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε για τον τύπο του πλαισίου που θέλετε να αγοράσετε. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μονόφυλλων και δίφυλλων κουφωμάτων, καθώς και μεταξύ κουφωμάτων με θυρίδα και κουφωμάτων με χοάνη. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσετε για το σχέδιο που θέλετε. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, όπως το κλασικό και το αποικιακό στυλ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον τύπο του υλικού και το χρώμα του πλαισίου σας.

Εξετάστε τη θέση του πλαισίου σας, καθώς και το μέγεθός του όταν κάνετε την επιλογή σας. Πριν αγοράσετε ένα πλαίσιο PVC, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πληροί όλους τους τοπικούς οικοδομικούς κώδικες και κανονισμούς. Αυτό θα διασφαλίσει ότι είναι ασφαλές και πληροί όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις. Αυτό θα διευκολύνει επίσης τη λήψη άδειας για το νέο σας πλαίσιο.

Τα καλύτερα κουφώματα PVC – Συμπέρασμα

 

Τα κουφώματα PVC προσφέρουν εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για κάθε σπίτι. Είναι ανθεκτικά, μακροχρόνια και εύκολα στη συντήρηση. Παρέχουν επίσης ένα εξαιρετικό φράγμα έναντι των στοιχείων της φύσης και των εισβολέων. Τα κουφώματα PVC διατίθενται επίσης σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε την εμφάνιση του σπιτιού σας.

Όταν επιλέγετε ένα κούφωμα PVC, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε για τον τύπο του πλαισίου που θέλετε να αγοράσετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το σχέδιο που θέλετε, καθώς και τον τύπο του υλικού και το χρώμα του πλαισίου σας. Πριν αγοράσετε ένα πλαίσιο PVC, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πληροί όλους τους τοπικούς οικοδομικούς κανονισμούς και τις διατάξεις. Αυτό θα διασφαλίσει ότι είναι ασφαλές και πληροί όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις. Με αυτές τις πληροφορίες στη διάθεσή σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε τη σωστή απόφαση όταν πρόκειται να αγοράσετε το κατάλληλο πλαίσιο για το σπίτι σας.

3.6/5 - (7 votes)

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top