fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντικατάσταση κουφωμάτων χωρίς αποξήλωση παλιών κασωμάτων

Αντικατάσταση κουφωμάτων  – Αποξήλωση παλιών κασωμάτων

Αντικατάσταση κουφωμάτων χωρίς αποξήλωση παλιών κασωμάτων

 

Αντικατάσταση κουφωμάτων
Αποξήλωση παλιών κασωμάτων

Η σύνηθης πρακτική στην τοποθέτηση νέων κουφωμάτων συνδυάζεται , σχεδόν πάντα , με την αποξήλωση παλιών κασωμάτων. Αυτή όμως η σωστή πρακτική έχει και κάποια στάδια όπως την αφαίρεση των ξύλινων κασών που αφήνουν κάποια μερεμέτια που πρέπει να γίνουν.

Ο πελάτης μας στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι υπερήλικας και αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας. Η όλη διαδικασία των απαραίτητων επισκευών θα ήταν ιδιαίτερα επώδυνη για αυτόν και η σκόνη που αναμφίβολα θα προέκυπτε από τις εργασίας θα λειτουργούσε επιβαρυντικά για την υγεία του.

Δεν ήταν όμως αυτό το μόνο πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Στην συγκεκριμένη περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του δεν μπορούσε να αλλαχθεί το ρολό λόγω του κανονισμού που υπάρχει για τα κτίρια με πρόσοψη που πρέπει να διατηρηθεί ή ίδια.

Μια ολική αντικατάσταση κουφωμάτων θα απαιτούσε και την αντικατάσταση των ρολών. Η μόνη επιλογή που μας απέμεινε ήταν να ξυλώσουμε μόνο τα φύλλα και να τοποθετήσουμε στις υπάρχον κάσες ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου

Φυσικά έγινε ο σχετικός έλεγχος πρωτύτερα από το εξειδικευμένο συνεργείο μας για να διαπιστωθεί στο ξύλο αν το  σαράκι και το σκουλίκι είχε εισχωρήσει στο ξύλο και χρειαζόταν οπωσδήποτε αποξήλωση με προσοχή ώστε να μην συνεχίσει στο σπίτι (βλέπε ξύλινο παρκέ που φαίνεται και στο βίντεο μας που ακολουθεί) και διαταράξει την στατικότητα και την ασφάλεια της νέας μας κατασκευής. Κρίναμε ότι μπορούσαμε να παρακάμψουμε την αποξήλωση παλιών κασωμάτων

Αφού λοιπόν βεβαιωθήκαμε , στο μέτρο που είναι ανθρωπίνως δυνατόν και η εμπειρία μας κάνει να διακρίνουμε , προχωρήσαμε και τοποθετήσαμε στις υπάρχοντες κάσες ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου Europa EOS 60  προκειμένου να πάρουμε αφενός την προσδοκώμενη μόνωση από θερμοκρασίες (θερμομόνωση) και ήχους ( ηχομόνωση) και αφετέρου να μην επηρεάσουμε την αρχιτεκτονική του κτιρίου κατά παράβαση όπως προαναφέραμε του κανονισμού.

Στο βίντεο που ακολουθεί με το κολάζ φωτογραφιών να ξεδιπλώνεται μπορείτε να πάρετε μια πρώτη εικόνα των προαναφερθείσων εργασιών και των αποτελεσμάτων της. Θα δείτε ότι η αντικατάσταση κουφωμάτων χωρίς την αποξήλωση παλιών κασωμάτων είναι όχι μόνο εφικτή αλλά μπορεί να επιφέρει και όλα τα θετικά αποτελέσματα της αντικατάστασης παλαιών κουφωμάτων με ενεργειακά κουφώματα παρακάμπτοντας ( όταν αυτό είναι δυνατόν και μόνο μετά από εκτεταμένο διαγνωστικό έλεγχο από εξειδικευμένα συνεργεία ) της διαδικασίας της αποξήλωσης των παλιών κασωμάτων και των απαραίτητων μερεμετιών που προκύπτουν από την διαδικασία αυτή.

Μην ξεχνάμε ποτέ τα πλεονεκτήματα αντικατάστησης των παλαιών κουφωμάτων όταν μας έρχονται στο μυαλό οι δυσκολίες που προκύπτουν κατά την τοποθέτηση τους. Εξάλλου ο καλός μάστορας φαίνεται όταν χρειάζεται να κάνει πλήρως εξατομικευμένη εργασία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του πελάτη και όχι μόνο “δουλειές του κουτιού”

Τα σύγχρονα κουφώματα αντικαθίστανται λόγω της καλύτερης μόνωσης και της εξοικονόμησης ενέργειας. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό την σημερινή εποχή το αφήνουμε στην κρίση σας.

Ένα πλαίσιο που έχει αντικατασταθεί με ένα μονωτικό θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας εμποδίζοντας αποτελεσματικά την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Ως αποτέλεσμα, οι ανάγκες θέρμανσης και ψύξης μειώνονται σημαντικά. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση σύγχρονων στεγανωτικών διατάξεων με κεντρικά και περιφερειακά ελαστικά, σε συνδυασμό με διπλά τζάμια. Η σημασία της ηχομόνωσης στις σημερινές πολυσύχναστες αστικές περιοχές αντικατοπτρίζεται στη καθοριστική σημασία της για την ποιότητα ζωής.

Αντικατάσταση κουφωμάτων Αποξήλωση παλιών κασωμάτων Αντικατάσταση κουφωμάτων Αποξήλωση παλιών κασωμάτων Αντικατάσταση κουφωμάτων Αποξήλωση παλιών κασωμάτων Αντικατάσταση κουφωμάτων

 

Παρακαλούμε μην διστάσετε να μας καλέσετε στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας για να δούμε μαζί τις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου σας και να εξετάσουμε μαζί όλες τις πιθανές λύσεις και οικονομικά σενάρια.

Επικοινωνία
Εφέσου 34, Νέα Φιλαδέλφεια
Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 έως 18:00
Σάββατο 9:00 έως 15:00
Τηλ: 216 800 33 44
info@kataskevastikh.gr

Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου B 10, Χαλάνδρι
Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη: 10:00 – 15:00
Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 15:00 & 17:00 – 20:00
Σάββατο: 10:00 – 15:00
Τηλ: 210 684 76 35
info@kataskevastikh.gr

4.9/5 - (25 votes)

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top