fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου

ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου

Ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου

Ο απόλυτος οδηγός για την αγορά των καλύτερων ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου για το σπίτι σας και οι τιμές τους

 

Σκέφτεστε να ανανεώσετε τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας με νέα παράθυρα ή πόρτες; Ίσως θα θέλατε να σκεφτείτε να αγοράσετε κουφώματα αλουμινίου αντί για ξύλινα. Όχι μόνο είναι ευκολότερα στη συντήρηση, αλλά σας βοηθούν επίσης να μειώσετε τους λογαριασμούς ρεύματος και να μειώσετε το φορτίο του κλιματιστικού ή της θέρμανσής σας κατά ένα σημαντικό ποσοστό.

Αντί να αποκτήσετε τα παραδοσιακά ξύλινα, σας προτείνουμε να αναζητήσετε βιώσιμα και ενεργειακά αποδοτικά κουφώματα αλουμινίου που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια και, με τη σειρά τους, χρήματα.

Το καλύτερο είναι ότι αυτά προσφέρονται σε διαφορετικούς τύπους ανάλογα με τη χρήση τους.Ακολουθήστε αυτόν τον απόλυτο οδηγό για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους διάφορους διαθέσιμους τύπους κουφωμάτων αλουμινίου, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, καθώς και συμβουλές για το πώς να τα επιλέξετε:

 

Τι είναι ένα ενεργειακό κούφωμα αλουμινίου;

Το πλαίσιο αλουμινίου είναι το μέταλλο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του παραθύρου. Δημιουργείται με την ανάμειξη αλουμινίου με άλλα μέταλλα, όπως χαλκό ή ψευδάργυρο, για να αυξηθεί η αντοχή του και να ενισχυθεί η ανθεκτικότητά του. Αυτά τα πλαίσια διατίθενται σε διάφορα χρώματα και μπορούν να βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα της επιλογής σας.

Αυτά τα πλαίσια είναι ενεργειακά αποδοτικά, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να αντανακλούν το ηλιακό φως και να μειώνουν τη μεταφορά θερμότητας. Είναι επίσης εύκολο να συντηρηθούν και μπορούν να βαφτούν εκ νέου αν χρειαστεί.

 

Πώς είναι τα κουφώματα αλουμινίου ενεργειακά αποδοτικά;

 

Το μέταλλο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των κουφωμάτων αλουμινίου λειτουργεί ως ανακλαστήρας, μειώνοντας έτσι την ποσότητα του φωτός που εισέρχεται στο σπίτι σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αυξήσετε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σας, γεγονός που μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένα πλαίσιο αλουμινίου αποτρέπει επίσης την ανάπτυξη μούχλας και ωιδίου, επειδή δεν απορροφά νερό. Επίσης, καθαρίζεται και βάφεται εύκολα, οπότε δεν χρειάζεται να τα αντικαθιστάτε συχνά.

 

Οφέλη από τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών κουφωμάτων αλουμινίου

 

Εκτός από το να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μειώνοντας το φορτίο του κλιματιστικού ή της θερμάστρας σας, τα κουφώματα αλουμινίου έχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα:

– Καλύτερη ασφάλεια: Αυτά τα κουφώματα είναι καλύτερα για πόρτες που δέχονται μεγάλη κίνηση, όπως οι πόρτες που οδηγούν στο γκαράζ ή στην εξώπορτα. Διατίθενται σε διάφορα χρώματα, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με το εσωτερικό σας.

– Καλύτερη ηχομόνωση: Αυτά τα πλαίσια βοηθούν επίσης στην ηχομόνωση του σπιτιού σας, μειώνοντας το επίπεδο θορύβου. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε ένα δωμάτιο όπου πρέπει να συγκεντρωθείτε ή εάν τα παιδιά σας μελετούν σε ένα δωμάτιο με θορυβώδες περιβάλλον.

– Καλύτερη μόνωση: Τα θερμικά κουφώματα είναι καλύτερα για περιοχές που παρουσιάζουν ακραίες θερμοκρασίες, όπως στην έρημο ή σε μεγάλα υψόμετρα. Παρέχουν εξαιρετική μόνωση και σας βοηθούν να εξοικονομήσετε χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας.

– Καλύτερη αισθητική: Εκτός από ενεργειακά αποδοτικά, τα κουφώματα αλουμινίου είναι επίσης εύκολα στη συντήρηση και βάφονται, ώστε να μπορείτε να τα ξαναβάψετε όταν παλιώσουν. Κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με το εσωτερικό σας.

– Εύκολη επισκευή: Σε περίπτωση θραύσης, αυτά τα κουφώματα επισκευάζονται εύκολα, επειδή είναι κατασκευασμένα από ισχυρό μέταλλο. Μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε ένα νέο πλαίσιο και να το στερεώσετε στο παράθυρο ή την πόρτα.

Μειονεκτήματα της χρήσης ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου

 

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι καλύτερα για περιοχές όπου η θερμοκρασία είναι μέτρια. Δεν είναι κατάλληλα για περιοχές που παρουσιάζουν ακραίες θερμοκρασίες, επειδή μπορούν να διαστέλλονται και να συστέλλονται, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη θραύση τους.

Δεν είναι επίσης ιδανικά για περιοχές που δέχονται έντονη βροχή ή χιόνι, επειδή είναι ευαίσθητα στη διάβρωση. Τέλος, αυτά τα πλαίσια δεν είναι κατάλληλα για περιοχές που απαιτούν ιδιωτικότητα, επειδή επιτρέπουν στο φως να φιλτράρεται στο εσωτερικό τους.

Για να ξεπεράσετε αυτά τα ζητήματα, θα πρέπει να τα βάφετε τακτικά. Θα πρέπει επίσης να προμηθευτείτε τα κουφώματα αλουμινίου που είναι ανθεκτικά στη διάβρωση και διαθέτουν σύστημα θερμοδιακοπής.

 

Συμβουλές για την αγορά των καλύτερων ενεργειακά αποδοτικών κουφωμάτων αλουμινίου για το σπίτι σας

Υπάρχουν πολλά κουφώματα αλουμινίου που διατίθενται στην αγορά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές για να αγοράσετε το καλύτερο:

Πάρτε μερικές προσφορές: Πάντα να λαμβάνετε μερικές προσφορές από φημισμένους προμηθευτές για να γνωρίζετε τις τιμές και τις τιμές των κουφωμάτων. Επίσης, ζητήστε δείγματα, ώστε να μπορείτε να δείτε την ποιότητα των υλικών και να αποφασίσετε αν αξίζουν τα χρήματά σας.

Επιλέξτε την καλύτερη ποιότητα: Τα πλαίσια κατασκευάζονται με διαφορετικούς τύπους υλικών, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε την καλύτερη ποιότητα που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας: Τέλος, σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας πριν αγοράσετε τα κουφώματα για το σπίτι σας. Ψάχνετε πάντα για κουπόνια και ειδικές προσφορές και αγοράστε τα κατά την περίοδο των εκπτώσεων για να έχετε την καλύτερη προσφορά.

Ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου τιμές

Το κόστος για τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου  ποικίλλει ανάλογα με τον προμηθευτή από τον οποίο τα αγοράζετε (Europa, alumil, etem κ.ο.κ.). Η τιμή των κουφωμάτων αλουμινίου ποικίλλει ανάλογα με την εταιρεία που επιλέγει κανείς. Κάθε εταιρεία έχει μια μοναδική προσφορά για να προσελκύσει τους δυνητικούς καταναλωτές. Είναι απλό να αντιληφθεί κανείς ότι η τιμή των κουφωμάτων αλουμινίου ποικίλλει ανάλογα με την εταιρεία που εμπιστεύεται κανείς.

Επιπλέον, η τιμή ποικίλλει ανάλογα με το αν το προφίλ είναι ψυχρό ή θερμοδιακοπτόμενο. Τα θερμικά σπασμένα προφίλ αλουμινίου είναι πιο ακριβά από τα ψυχρά, επειδή περιέχουν στο εσωτερικό τους ένα μονωτικό υλικό, συνήθως πολυαμίδιο, το οποίο εμποδίζει τη διαφυγή θερμότητας προς τα έξω.

Ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου τιμές και παραδείγματα

Κουφώματα αλουμινίου europaΗ διαφορά τιμής μεταξύ ψυχρών και θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων στην EUROPA είναι 7-10% (ανάλογα με τη σειρά), γεγονός που θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα, μειώνοντας τα έξοδα κλιματισμού, θέρμανσης και άλλα έξοδα. Ακόμη και αν τα κουφώματα αλουμινίου είναι ίδια (π.χ. παράθυρο με διπλά τζάμια), οι τιμές αγοράς τους δεν μπορούν να υπολογιστούν ανά τετραγωνικό μέτρο, επειδή ένα πλαίσιο 2 m2 δεν περιλαμβάνει διπλά υλικά (προφίλ, μηχανισμούς κ.λπ.).
Κατά συνέπεια, επειδή το λειτουργικό κόστος δεν διπλασιάζεται κατά την παραγωγή ενός πλαισίου 1 m2 σε σχέση με ένα πλαίσιο 2 m2, η τιμή του πλαισίου δεν μπορεί να υπολογιστεί διπλάσια.
Ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου  – Συμπέρασμα

 

Τα  ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου είναι καλύτερα για περιοχές που παρουσιάζουν μέτριες θερμοκρασίες. Δεν είναι κατάλληλα για περιοχές που βιώνουν ακραίες θερμοκρασίες, επειδή μπορούν να διαστέλλονται και να συστέλλονται, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη θραύση τους. Δεν είναι ιδανικά για περιοχές που δέχονται έντονη βροχή ή χιόνι, επειδή είναι ευαίσθητα στη διάβρωση. Τέλος, αυτά τα πλαίσια δεν είναι κατάλληλα για περιοχές που απαιτούν ιδιωτικότητα, επειδή επιτρέπουν στο φως να φιλτράρεται στο εσωτερικό τους.

Για να ξεπεράσετε αυτά τα ζητήματα, θα πρέπει να τα βάφετε τακτικά. Θα πρέπει επίσης να προμηθευτείτε τα κουφώματα αλουμινίου που είναι ανθεκτικά στη διάβρωση και διαθέτουν σύστημα θερμοδιακοπής. Τα κουφώματα αλουμινίου είναι καλύτερα για περιοχές που παρουσιάζουν μέτριες θερμοκρασίες. Δεν είναι κατάλληλα για περιοχές που βιώνουν ακραίες θερμοκρασίες, επειδή μπορούν να διαστέλλονται και να συστέλλονται, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη θραύση τους.

Rate this post

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top