fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρισμός μεζονέτας | Διαχωρισμός μονοκατοικίας σε δυο

Χωρισμός μεζονέτας

Χωρισμός μεζονέτας

 

Διαχωρισμός μονοκατοικίας σε δυο

 

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΧΩΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕΖΟΝΕΤΑΣ ΣΕ 2 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

 

Όταν πρόκειται για ιδιοκατοίκηση, πολλά άτομα ονειρεύονται να αποκτήσουν μια μονοκατοικία με άφθονο χώρο και ιδιωτικότητα. Ωστόσο, μπορεί να έρθει κάποια στιγμή που οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα σκεφτούν να χωρίσουν τη μονοκατοικία τους σε δύο ξεχωριστούς χώρους διαβίωσης. Η απόφαση αυτή μπορεί να είναι πολύπλοκη και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε πριν προχωρήσετε.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χωρίσουν τη μονοκατοικία τους σε δύο χώρους διαβίωσης είναι για να φιλοξενήσουν πολλές γενιές μιας οικογένειας. Σε αυτό το σενάριο, το σπίτι θα χωρίζεται ουσιαστικά στη μέση, με κάθε χώρο να έχει τη δική του είσοδο, κουζίνα, μπάνιο και καθιστικό. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να παρέχει ιδιωτικότητα και ανεξαρτησία για κάθε οικογενειακή μονάδα, ενώ παράλληλα επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση μεταξύ τους.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χωρίσουν τη μονοκατοικία τους σε δύο χώρους διαβίωσης είναι η δημιουργία εισοδήματος από ενοίκια. Με τη δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου διαβίωσης, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να νοικιάσουν μία από τις μονάδες σε έναν ενοικιαστή ή ακόμη και να τη χρησιμοποιήσουν ως ενοικιαζόμενη κατοικία Airbnb. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική πηγή παθητικού εισοδήματος και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου του ακινήτου.

Ωστόσο, προτού προχωρήσετε στον διαχωρισμό μιας μονοκατοικίας σε δύο χώρους διαβίωσης, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πρώτον, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να ελέγξουν την σχετική νομοθεσία. Μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί ή συγκεκριμένες απαιτήσεις για το μέγεθος της κάθε μονάδας.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξετάσουν το κόστος της ανακαίνισης και τυχόν απαραίτητες άδειες. Ο διαχωρισμός μιας μονοκατοικίας σε δύο χώρους διαβίωσης θα απαιτήσει πιθανότατα σημαντικές αλλαγές στην υπάρχουσα δομή, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης ξεχωριστών εισόδων, κουζινών και λουτρών. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει επίσης να εξετάσουν το κόστος τυχόν αναγκαίων ανακαινίσεων για να διασφαλίσουν ότι κάθε χώρος διαβίωσης πληροί τους τοπικούς οικοδομικούς κανονισμούς και τους κανονισμούς ασφαλείας.

Τέλος, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειρίζονται και θα συντηρούν κάθε χώρο διαβίωσης. Εάν νοικιάζουν μία από τις μονάδες, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να εξετάσουν το κόστος της διαχείρισης του ακινήτου και τυχόν αναγκαίες επισκευές ή συντήρηση. Αυτό μπορεί να είναι μια σημαντική ευθύνη και οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να διαχειριστούν τον πρόσθετο φόρτο εργασίας.

Εν κατακλείδι, ο διαχωρισμός μιας μονοκατοικίας σε δύο χώρους διαβίωσης μπορεί να είναι μια πολύπλοκη απόφαση με πολλούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ενώ μπορεί να προσφέρει ιδιωτικότητα και ανεξαρτησία για πολλές γενιές μιας οικογένειας ή να δημιουργήσει σημαντικό εισόδημα από ενοίκια, οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να διασφαλίσουν ότι ακολουθούν τους τοπικούς νόμους περί χωροταξίας, ότι διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους για να ολοκληρώσουν την ανακαίνιση και ότι είναι προετοιμασμένοι να διαχειριστούν και να συντηρήσουν κάθε χώρο διαβίωσης.

Ας εξετάσουμε λοιπόν μια πραγματική περίπτωση την οποία κλήθηκε να υλοποιήσει η εταιρεία μας.

Χωρισμός μεζονέτας

 

Ο πελάτης επιθυμούσε κλείσιμο του ανοίγματος και διαμόρφωση της τοιχοποιίας καθώς και την τοποθέτηση της νέας πόρτας.

Η εταιρία μας ανέλαβε την ειδική κατασκευή εξ ολοκλήρου.

Πρώτο βήμα ήταν η αυτοψία στον χώρο, ώστε να δούμε από κοντά τις ανάγκες του πελάτη.

Δεύτερο βήμα ήταν να αρχίσει η κατασκευή από το μηδέν.

Τοποθετήθηκαν κοιλοδοκοί 10 χ 10 για την άρτια στήριξη της πόρτας.

Επόμενο βήμα να αρχίσει το χτίσιμο με πορομπετόν και αφού τελειώσει αυτό να καλυφθούν και οι 2 πλευρές με γυψοσανίδα.

Διαχωρισμός μονοκατοικίας σε δυο

Στη συνέχεια αφού στοκαρίστηκε και βάφτηκε τοποθετήθηκε και η πόρτα ασφάλειάς.

Το αποτέλεσμα ήταν μια γερή και όμορφη κατασκευή.

 

Η πόρτα που τοποθετήθηκε :

  • Πόρτα ασφαλείας διπλής θωράκισης
  • 18 σημεία κλειδώματος
  • Μεντεσέδες βαρέως τύπου
  • Ρυθμιζόμενος ανεμοφράκτης
  • Ματάκι
  • Κλειδαριά με μικρό κλειδί ασφαλείας και κάρτα ιδιοκτησίας
  • Επένδυση laminate εσωτερικά και εξωτερικά

Χωρισμος μεζονετας

Χωρισμός μεζονέτας Διαχωρισμός μονοκατοικίας σε 2

 

 

2.8/5 - (10 votes)

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top