fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουφώματα αλουμινίου ή κουφώματα PVC: Χαρακτηριστικά για να επιλέξετε

κουφώματα αλουμινίουΕίναι τα κουφώματα αλουμινίου καλύτερα από τα κουφώματα PVC;

Η επιλογή των κουφωμάτων θα πρέπει να καθορίζεται κυρίως από τη θέση εγκατάστασης. Αυτό θα καθορίσει επίσης τα χαρακτηριστικά τους στα οποία πρέπει να δοθεί προσοχή. Στην περίπτωση των κουφωμάτων σημαντική είναι η αντοχή, η θερμομόνωση, η ηχομόνωση, η ασφάλεια και η αισθητική. Ποια να επιλέξετε: αλουμίνιο ή PVC ; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο λύσεων; Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή τους; Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τα χαρακτηριστικά και των δύο υλικών, κάτι που σίγουρα θα σας βοηθήσει να πάρετε μια απόφαση.

Πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου συνδυάζουν πρωτίστως αντοχή με σχετικά χαμηλό βάρος. Δεν παραμορφώνονται, ούτε λυγίζουν. Έχουν επίσης εξαιρετικά χαρακτηριστικά κατά των διαρρήξεων και θεωρούνται αποτελεσματική προστασία από ανεπιθύμητους διαρρήκτες. Τα κουφώματα αλουμινίου παρέχουν επίσης καλή προστασία ενάντια στο κρύο και τον θόρυβο που εισέρχεται στο εσωτερικό του ακινήτου μας. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κουφωμάτων αλουμινίου παρέχουν χαμηλό συντελεστή μεταφοράς θερμότητας.

Κατά την αξιολόγηση των κουφωμάτων αλουμινίου, δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε τις αισθητικές του ιδιότητες. Εκτιμούμε τη μοντέρνα εμφάνισή τους και τη δυνατότητα δημιουργίας πραγματικά πρωτότυπων λύσεων. Για τους λάτρεις των πιο παραδοσιακών υλικών, είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία θερμοτυπίας για να δώσει στα κουφώματα την εμφάνιση ξύλινων κουφωμάτων. Μπορούν ακόμα να βαφτούν σε διάφορα χρώματα, χρησιμοποιώντας διαδικασίες βαφής πούδρας και ανοδίωσης, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο και μοναδικό αποτέλεσμα που δεν συναντάται σε άλλους τύπους κουφωμάτων.

Μειονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν σχετικά λίγα μειονεκτήματα. Μπορούμε για παράδειγμα να επισημάνουμε την ευαισθησία του αλουμινίου σε γρατσουνιές. Ωστόσο, τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου λύνουν σε μεγάλο βαθμό αυτό το πρόβλημα γιατί είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο, στο οποίο τα ίχνη χρήσης και οι μικρές φθορές είναι σχεδόν αόρατα.

Δεύτερον, τα κουφώματα αλουμινίου μπορεί να είναι ελαφρώς πιο ακριβά από τα κουφώματα PVC. Ωστόσο, όταν εξετάζουμε τη βιωσιμότητά τους, βλέπουμε ότι η επένδυση στην ακριβότερη λύση θα αποδώσει με την πάροδο του χρόνου.

Πλεονεκτήματα των PVC κουφωμάτων

Τα κουφώματα PVC επιλέγονται επίσης συχνά από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και σπιτιών. Αυτό εξηγείται από τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού, χάρη στα οποία τα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτό έχουν χαρακτηριστικά που εκτιμώνται από τους αγοραστές.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των κουφωμάτων PVC, αξίζει να αναφέρουμε:

  1. Η χαμηλή τιμή του σε σύγκριση με τα ξύλινα ή αλουμινένια κουφώματα.
  2. Πολύ καλές θερμομονωτικές παραμέτρους.
  3. Πολύ καλές ηχομονωτικές ιδιότητες.
  4. Αντοχή στις καιρικές συνθήκες.
  5. Εύκολα στη συντήρηση (αν και προσελκύουν σωματίδια σκόνης, μπορούν να καθαριστούν με νερό και συνηθισμένα προϊόντα καθαρισμού).
  6. Δεν απαιτούν ειδική τεχνική συντήρηση.

Όπως αναφέραμε, τα κουφώματα PVC αυτή τη στιγμή αγοράζονται όλο και πιο συχνά. Και δεν είναι χωρίς λόγο. Στην περίπτωση τυπικής εφαρμογής σε μονοκατοικίες, δεν παρουσιάζουν μειονεκτήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αντικατάστασή τους. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι πόρτες PVC μπορούν να παραμορφωθούν υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών, ειδικά εάν καλύπτονται με σκούρα χρώματα. Ωστόσο, εάν τοποθετηθούν πολύ προσεκτικά και η πόρτα έχει τη συνιστώμενη κάλυψη, ένα τέτοιο πρόβλημα δεν θα προκύψει. Είναι θέμα λοιπόν σωστής μέτρησης και εγκατάστασης.

Το ίδιο ισχύει και για το χαμηλό επίπεδο ακαμψίας των πορτών PVC. Απλώς εξοπλίστε τα με πρόσθετες πιο χοντρές ατσάλινες ενισχύσεις στα προφίλ, αντιδιαρρηκτικά μπουλόνια και κλειδαριές πολλαπλών σημείων για να προστατεύσετε αποτελεσματικά το σπίτι από διαρρήξεις. Έτσι, εάν τα κουφώματά μας από PVC δεν έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά, θα μας κρατήσουν για πολλά χρόνια σε άψογη κατάσταση. Τα συνεργεία μας είναι σε θέση με την εργασία τους να σας εγκαταστήσουν κουφώματα PVC απροβλημάτιστα, ώστε εσείς απλά να απολαμβάνετε τα νέα σας κουφώματα.

Ιδιωτικές κατοικίες και δημόσια κτίρια

Τα κουφώματα PVC συνιστώνται για ιδιωτικές κατοικίες. Το PVC είναι ένα ανθεκτικό υλικό, αλλά δεν είναι τόσο άκαμπτο όσο το αλουμίνιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστώνται μόνο κουφώματα αλουμινίου για δημόσια κτίρια και επαγγελματικούς χώρους. Όταν μιλάμε για χώρους εργασίας, καταστήματα, εκθεσιακούς χώρους κ.λπ., όπου ο αριθμός των χρήσεων ανα ημέρα μπορεί να είναι αυξημένος αρκετά, τότε σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ εντατικής χρήσης, μόνο το αλουμίνιο μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις αντοχής του ιδιοκτήτη / επαγγελματία.

Σχήματα και διαστάσεις

Ένα πλαίσιο πόρτας αλουμινίου είναι αρκετά βαρύ γιατί απαιτεί εσωτερικές ενισχύσεις για να σκληρύνει τη δομή. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση μιας μεγάλης πόρτας, το PVC απλά δεν είναι κατάλληλο, γιατί μετά από μερικά χρόνια η λαμαρίνα μπορεί να αρχίσει να “χαλάει”. Το αλουμίνιο είναι ελαφρύτερο και συνιστάται η χρήση αυτού του υλικού για μεγαλύτερες πόρτες. Όταν πρόκειται για άτυπα σχήματα και μεγέθη θυρών, το αλουμίνιο έχει αυτό πλεονέκτημα.

Η επιλογή των κουφωμάτων για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο είναι μια πολύ σημαντική απόφαση. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, καθώς και να διασφαλίσετε συμπληρώνουν τέλεια το στυλ του χώρου σας. Είναι δύσκολο να πούμε ποια υλικά θα είναι καλύτερα – ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ή PVC. Όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις, τις ανάγκες και την οικονομική δυνατότητα του πελάτη.

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε και τις δυο λύσεις ( Europa και Alumil για τα αλουμινίου ) και μεγάλη γκάμα προτάσεων από τα δύο υλικά, ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε τις επιθυμίες σας χωρίς να σας βγάζουμε έξω από τις δυνατότητές σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μιλήσουμε για τις ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα κουφώματα αλουμινίου, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας εδώ.

Rate this post

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top