fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσο ασφαλή είναι τα κουφώματα αλουμινίου;

Πόσο ασφαλή είναι τα κουφώματα αλουμινίου;

Πόσο ασφαλή είναι τα κουφώματα αλουμινίου;

 

Κουφώματα Αλουμινίου ElvialΤα κουφώματα αλουμινίου θεωρούνται αρκετά ασφαλή εξαιτίας μιας σειράς ιδιοτήτων του αλουμινίου  ως υλικού αλλά και εξαιτίας των κατασκευαστικών τεχνικών που εφαρμόζονται σε αυτά. Το αλουμίνιο  είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό με μια σειρά από ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό για πολλαπλές εφαρμογές, ιδιαίτερα στον τομέα των κατασκευών. Η αναλογία αντοχής προς βάρος του αλουμινίου είναι ιδιαίτερα υψηλή, πράγμα που σημαίνει ότι μια μικρή ποσότητα αλουμινίου μπορεί να προσφέρει σημαντική δομική αντοχή.

Λόγω της δομικής του ακεραιότητας, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διαρρηχθεί, ενώ δεν παρουσιάζει κάποια κενά από τα οποία θα μπορούσε ένας διαρρήκτης να προκαλέσει ζημιά. Το αλουμίνιο είναι  ένα ελαφρύ υλικό με πυκνότητα περίπου στο 1/3  του χάλυβα, προσφέροντας όμως  ταυτόχρονα σημαντική δύναμη με αντοχή εφελκυσμού από 70 έως 700 MPa. Τόσο η ελαστικότητα αλλά και η μορφοποίηση του αλουμινίου παρουσιάζουν εξαιρετικές επιδόσεις , κάτι που το καθιστά το υλικό αυτά  κατάλληλο για να δεχθεί μια σειρά από κατεργασίες αλλά και πιθανές εφαρμογές.

Η αντοχή του υλικού στη διάβρωση σε συνδυασμό με την  αγωγιμότητά του, τόσο ηλεκτρική όσο και θερμική, είναι επίσης πολύ υψηλές, παρέχοντας ένα ασφαλές και ανθεκτικό υλικό για εφαρμογές που απαιτούν την επιτυχή ανταπόκριση σε  μηχανικές αντοχές όπως στην περίπτωση μας στα κουφώματα αλουμινίου.

Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο όμως να κατανοήσουμε ότι κανένα κούφωμα δεν μπορεί να προσφέρει πλήρη ασφάλεια ή να είναι αδιαπέραστο σε όλες τις προσπάθειες παραβίασης του. Η ικανότητα αντοχής ενός κουφώματος στην προσπάθεια διάρρηξης εκτιμάται πάντα με βάση το χρονικό διάστημα (αποτιμώμενο σε λεπτά ) που αυτό μπορεί να αντέξει ΠΡΙΝ  επιτρέψει την είσοδο σε εισβολείς.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες αντίστασης και τον χρόνο αντοχής (σε κουφώματα αλλά και πόρτες ασφαλείας ) βάσει του είδους της επίθεσης και της διαδικασίας που εφαρμόστηκαν κατά την δοκιμή.

Πόσο ασφαλή είναι τα κουφώματα αλουμινίου; Κατηγοριοποίηση
Πηγή: https://www.alumil.com/greece/support/plan-your-project/customization-options/safety

Το πόσο εύκολο λοιπόνμ  είναι να παραβιαστεί ένα κούφωμα εξετάζεται πάντα σε συνάρτηση με την χρονική διάρκεια αντίστασης , σε λεπτά όπως προαναφέραμε,  αλλά και από τα εργαλεία που απαιτούνται για τη διάρρηξη τους . Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι στο παρελθόν, τα κουφώματα δεν σχεδιαζόταν με ειδικές προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς δεν υπήρχε η αντίστοιχη ζήτηση από τους καταναλωτές. Μια τέτοια κλασική περίπτωση ήταν τα ξύλινα κουφώματα. Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει άρα και οι ανάγκες του κόσμου.

Η κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών διαρρήξεων, οδήγησε νομοτελειακά να δωθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των κουφωμάτων κάτι που σαν τομέας  έχει ενισχυθεί σημαντικά. Είναι λογικό και πλήρως κατανοητό ότι οι απαιτήσεις για αυξημένη ασφάλεια αποτελούν πλέον , και δικαίως , ένα κρίσιμο κριτήριο για τους καταναλωτές κατά την επιλογή τους.

Είναι ουσιαστικό να γνωρίζουμε ότι στην αγορά των κουφωμάτων υπάρχει μια σαφής κατηγοριοποίηση ανάλογα με την αντοχή τους στις προσπάθειες διάρρηξης, όπου αυτή ορίζεται με βάση κλάσεις από 1 έως 4. (δείτε τον προηγούμενο πίνακα ) Τα περισσότερα κουφώματα στην αγορά ανήκουν στις κλάσεις 1 ή 2, παρέχοντας βασικό επίπεδο ασφαλείας, ενώ τα κουφώματα που ανήκουν στις κλάσεις 3 ή 4, προσφέροντας πολύ υψηλότερα επίπεδα προστασίας, είναι λιγότερο συχνά αλλά σημαντικά πιο ασφαλή.

Οι πόρτες ασφαλείας, ειδικά, συχνά κατατάσσονται στις υψηλότερες κλάσεις, την 3 και 4, λόγω της ενισχυμένης προστασίας που προσφέρουν ενάντια σε απόπειρες παραβίασης τους. Η επιλογή κουφωμάτων ,από αυτές τις κλάσεις,  εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια και αντοχή, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή προστασία στον χώρο σας.

Για την αξιοπιστία της κατηγοριοποίησης, τα κουφώματα θα πρέπει να συνοδεύονται απαραιτήτως με ένα πιστοποιητικό που εκδίδεται από διαπιστευμένο φορέα ή εργαστήριο, και το οποίο έχει εκδοθεί μόνο έπειτα από την διενέργεια των αναγκαίων δοκιμών. Αυτό το πιστοποιητικό αποδεικνύει την κλάση ασφαλείας στην οποία ανήκει το κούφωμα αλουμινίου ενώ σας παρέχει μια γραπτή επιβεβαίωση της ποιότητας και της ασφάλειας του προιόντος που επιλέξατε.

Μαζί με το πιστοποιητικό, θα πρέπει να παραδίδεται και η Δήλωση Επιδόσεων, η οποία περιγράφει λεπτομερώς τις επιδόσεις του κουφώματος σε διάφορους τομείς, συμβάλλοντας έτσι στην πλήρη ενημέρωση του καταναλωτή σχετικά με την αγορά του.

Η ασφάλεια  των κουφωμάτων αλουμινίου όμως εξαρτάται από μια σειρά από άλλους παράγοντες , όπως:

Τύπος κουφώματος:

Αναφορικά με την ασφάλεια, τα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου  θεωρούνται από πολλούς ειδικούς και τεχνίτες στον χώρο ότι παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλειας σε σύγκριση με τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου, κυρίως λόγω των πιο στιβαρών μηχανισμών κλειδώματος και της βελτιωμένης στεγανότητας. Αυτό οφείλεται στα μονωτικά λάστιχα που ενισχύουν τη στεγανότητα γύρω από το φύλλο και την κάσα των ανοιγόμενων κουφωμάτων.

Κατά την επιλογή ανοιγόμενων κουφωμάτων, είναι συνιστώμενο να επιλέγετε μοντέλα που περιλαμβάνουν συστήματα πολλαπλών κλειδωμάτων, τα οποία εφαρμόζονται γύρω γύρω στην ένωση του φύλλου με την κάσα, προσφέροντας έτσι ενισχυμένη ασφάλεια. Αντιστοίχως, τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου θα πρέπει να εξοπλίζονται με εσωτερικές κλειδαριές για πρόσθετη προστασία.

Η επιλογή της κατάλληλης πόρτας εισόδου είναι εξίσου κρίσιμη για την ασφάλεια ενός σπιτιού, δεδομένου ότι αποτελεί το πρωταρχικό σημείο εισόδου για πιθανούς διαρρήκτες. Είναι θεμελιώδους σημασίας να επιλέγεται μια θωρακισμένη πόρτα με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, η οποία θα περιλαμβάνει ανθεκτικά υλικά και προηγμένα συστήματα κλειδώματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη προστασία του χώρου.

Μπορείτε να δείτε παράδειγμα τοποθέτησης θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας στον Ταύρο κάνοντας κλικ εδώ 

Συνεπίπεδες πόρτες αλουμινίου και επιπλέον μηχανισμοί ασφαλείας 

 

συνεπίπεδες πόρτες αλουμινίου ασφαλείαςΗ επιλογή μιας πόρτας ασφαλείας είναι καθοριστικής σημασίας για την προστασία του σπιτιού από πιθανές διαρρήξεις. Οι πόρτες αλουμινίου αποτελούν μια αξιόπιστη επιλογή λόγω της αντοχής και της δυσκολίας παραβίασης που προσφέρουν. Ωστόσο, η προτίμηση σε συνεπίπεδες πόρτες αλουμινίου, με κολλητή λαμαρίνα, ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια. Αυτός ο τύπος πόρτας παρέχει μεγαλύτερη δυσκολία στην παραβίαση, απαιτώντας περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να διασπαστεί, κυρίως λόγω της συμπαγούς κατασκευής και της ελάχιστης εσοχής μεταξύ φύλλου και κάσας.

Επιπρόσθετα, οι πόρτες ασφαλείας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένες με κλειδαριές πολλαπλών σημείων, που αυξάνουν την ασφάλεια εμποδίζοντας την εύκολη παραβίαση. Αν η πόρτα περιλαμβάνει σταθερό τμήμα ή φεγγίτη, είναι σημαντικό το τζάμι να είναι τύπου triplex, το οποίο προσφέρει αυξημένη αντοχή στο σπάσιμο, συμβάλλοντας περαιτέρω στην ενίσχυση της ασφάλειας του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου.

Αυτές οι προδιαγραφές διασφαλίζουν ότι η πόρτα θα προσφέρει μέγιστη δυνατή αντίσταση απέναντι σε κάθε προσπάθεια διάρρηξης.

Μπορείτε να δείτε κάποια παραδείγματα τοποθετήσεων συνεπίπεδων πορτών  αλουμινίου ακολούθως

  1. Συνεπίπεδες πόρτες Τοποθέτηση στην Νέα Ιωνία
  2. Τοποθέτηση συνεπίπεδης πόρτας ασφαλείας στην Λούτσα
  3. Τοποθέτηση συνεπίπεδης πόρτας αλουμινίου ασφαλείας στην Νέα Ιωνία

Συντήρηση:

 

Όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και στα κουφώματα αλουμινίου η τακτική συντήρηση τους   αλλά και ο έλεγχος των μηχανισμών κλειδώματος καθώς και η λίπανση των κινούμενων μερών, είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη συνέχιση και επί μακρόν διατήρηση  της ασφάλειας που παρέχουν σε εσάς και στον χώρο σας.

Πόσο ασφαλή είναι τα κουφώματα αλουμινίου; Εν κατακλείδι

 

  • Τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου, όταν κατασκευάζονται και εγκαθίστανται σωστά, μπορούν να προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφαλείας και αξίζουν της εμπιστοσύνης σας.
  • Είναι σημαντικό να επιλέγετε κουφώματα ΜΟΝΟ από αξιόπιστες εταιρείες και να βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση τους  γίνεται από έμπειρους τεχνίτες & συνεργεία.
  • Η λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας, όπως η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και η τακτική συντήρηση τους , μπορεί να θωρακίσει περαιτέρω τον χώρο σας.

Στο kataskevastikh.gr δουλεύοντας αποκλειστικά με τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες στον χώρο των κουφωμάτων αλουμινίου σε συνδυασμό  με την τεχνογνωσία μας αλλά και την πολυετή εμπειρία μας πάνω σε ζητήματα ασφάλειας ,και όχι μόνο , μπορούμε να εγγυηθούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Θα χαρούμε να μας καλέσετε για να συζητήσουμε μαζί τις ιδιαίτερες ανάγκες σας και να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις για την ασφάλεια του σπιτιού ή της επιχείρησης σας.

 

Rate this post

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top