fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προστασία σπιτιού από διαρρήκτες: 9 συμβουλές.

προστασία σπιτιού

Προστασία σπιτού από διαρρήκτες

 9 συμβουλές για την αποτελεσματική προστασία σπιτιού από διαρρήκτες

 

Όλοι συνδέουμε τα σπίτια μας με την ασφάλεια. Ασφαλές σαν το σπίτι, λένε. Όμως, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, ορισμένοι από εμάς πέφτουμε θύματα παραβατικών στοιχείων που επηρεάζουν την ασφάλεια και την προστασία μας. Τις περισσότερες φορές, υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι οι ίδιοι και οι οικογένειές μας είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς στο σπίτι.

Από την πρόληψη της κλοπής μέχρι την προστασία των μικρών παιδιών, αυτός ο απόλυτος οδηγός για την ασφάλεια στο σπίτι θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι η περιουσία σας προστατεύεται.

Προστασία σπιτιού από διαρρήκτεςΠροστασία σπιτιού από διαρρήκτες – Μέτρα Ασφάλειας και Προστασίας Εξωτερικών Πόρτων
Οι εξωτερικές πόρτες σας παρέχουν το πρώτο επίπεδο προστασίας μεταξύ του σπιτιού σας και του έξω κόσμου. Αποτελούν την κύρια γραμμή άμυνας ενάντια στους εγκληματίες, όπως οι διαρρήκτες, που εισέρχονται στο σπίτι σας.

Μπορείτε να υποθέσετε ότι μια κλειδωμένη πόρτα είναι μια ασφαλής πόρτα. Ωστόσο, διαφορετικοί τύποι εξωτερικών θυρών μπορούν να τοποθετηθούν με διάφορες κλειδαριές και εργαλεία για να διασφαλιστεί ότι είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερες. Μια πόρτα ασφαλείας είναι το πρώτο μέτρο αμυνάς σας.

Προστασία σπιτιού από διαρρήκτες – Μπροστινές Πόρτες

Είτε η εξώπορτά σας είναι ξύλινη, UPVC ή PVCU, υπάρχουν ορισμένες πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη για να αυξήσετε τα επίπεδα προστασίας της. Άλλωστε, πολλές εξώπορτες είναι ορατές από το δρόμο.

Ένα ισχυρό πλαίσιο πόρτας είναι απαραίτητο. Τα περισσότερα είναι καλουπωμένα ή κολλημένα στον τοίχο και μπορούν να σπάσουν χρησιμοποιώντας μια μπάρα. Η ενίσχυση του πλαισίου χρησιμοποιώντας βίδες που εμπλέκονται με το μπουλόνι τοίχου θα αποτρέψει την αδυναμία.

Μια τρύπα “ματάκι” είναι επίσης μια χρήσιμη προσθήκη στην μπροστινή πόρτα, καθώς σας επιτρέπει να δείτε ποιος βρίσκεται στην μπροστινή σας πόρτα, αλλά αυτός δεν μπορεί να σας δεί.

Όσον αφορά τους φυσικούς μηχανισμούς ασφάλισης, το μάνταλο και η μπάρα ασφαλείας είναι μια ισχυρή επιλογή. Η μπάρα ασφαλείας είναι μια χοντρή μεταλλική ράβδος που τοποθετείται πίσω από την πόρτα σας απ’ άκρη σ’ άκρη. Τέλος, μια αλυσίδα πόρτας είναι εύκολη στην εγκατάσταση και μπορεί να τοποθετηθεί και να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Προστασία σπιτιού από διαρρήκτες – Πίσω Πόρτες

Εάν η πρόσβαση στο πίσω μέρος του σπιτιού σας είναι απλώς το άνοιγμα μιας κλειδωμένης πόρτας, η πίσω πόρτα σας πρέπει να έχει άφθονη προστασία. Οι πίσω πόρτες, συνήθως πόρτες στην κουζίνα, είναι το δεύτερο αγαπημένο σημείο εισόδου των εισβολέων, εκτός κι αν η πρόσβαση τους είναι ευκολότερη από εμφανείς ανοιχτές πόρτες ή παράθυρα. Σε αυτές τις πόρτες καλή επιλογή είναι η ασφάλιση με κάγκελα ασφαλείας.

Η πόρτα μπορεί να είναι ανοικτή, ενώ την είσοδο σταματούν τα κάγκελα αφήνοντας τον καθαρό αέρα να μπαίνει στο σπίτι σας και κρατώντας ταυτόχρονα τους ανεπιθύμητους έξω απ΄ αυτό. Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτά στο άρθρο μας εδώ.

Προστασία σπιτιού από διαρρήκτες – Συρόμενες μπαλκονόπορτες

Ευτυχώς, οι περισσότερες συρόμενες πόρτες βεράντας είναι εξοπλισμένες με συστήματα πολλαπλών κλειδαριών. Αυτό  μπορείτε να το ελέγξετε στα έγγραφα που συνοδεύουν τη συρόμενη πόρτα σας. Αν οι συρόμενες πόρτες βεράντας δεν έχουν λειτουργία πολλαπλών κλειδαριών, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε επιπλέον κλειδαριές στο κάτω μέρος τους αφού είναι ευάλωτες στο να σηκωθούν από τους δρομείς τους.

Προστασία σπιτιού από διαρρήκτες – Γαλλικές πόρτες

Παρά το γεγονός ότι είναι λιγότερο ασφαλείς από τις μονόφυλλες πόρτες, οι γαλλικές πόρτες, οι πόρτες δηλαδή που κατά το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελούνται από τζάμι,  είναι μια δημοφιλής αισθητική επιλογή για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή επιλέξατε γαλλικές πόρτες δεν σημαίνει ότι δεν αξίζετε να είστε ασφαλείς. Απλώς πρέπει να είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε μερικά επιπλέον χρήματα σε κλειδαριές και μπουλόνια, εάν οι γαλλικές πόρτες σας δεν διαθέτουν συστήματα κλειδώματος πολλαπλών σημείων.

Άλλες λύσεις για την προστασία σπιτιού από διαρρήκτες

Συναγερμοί: Εξωτερικά ενεργά κουδούνια συναγερμού (αυτά που εκπέμπουν φως και ήχο) θα πρέπει να εγκατασταθούν στο μπροστινό και πίσω μέρος του σπιτιού σας.

Αρθρωτά ή παράθυρα με ανάκλιση: Οι χειρολαβές των αρθρωτών παραθύρων που λειτουργούν με κλειδί πρέπει να είναι πολλαπλών κλειδαριών. Μπορείτε να προσθέσετε κλιπ ασφαλείας, ταινία ασφαλείας ή στεγανωτικό στα παράθυρα του πρώτου ορόφου για επιπλέον προστασία.

Τζάμια: οι εξωτερικές πόρτες με μονό τζάμι είναι ευάλωτες σε εγκληματίες. Η τοποθέτηση πλαστικών υαλοπινάκων θα αποτρέψει τη θραύση του γυαλιού και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε έναν εισβολέα που προσπαθεί να φτάσει, για παράδειγμα, τα κλειδιά σε μια κλειδαριά. Εναλλακτικά, αντικαταστήστε το μονό τζάμι με πλαστικοποιημένο γυαλί.

Φωτισμός: Τα παθητικά υπέρυθρα φώτα ενεργοποιούνται όταν κάποιος μπαίνει στο οπτικό πεδίο του συστήματος και μπορεί να αποτρέψει τους διαρρήκτες. Μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα όταν επιστρέφετε στο σπίτι στο σκοτάδι, όχι μόνο για να δείτε πού πηγαίνετε, αλλά και για να αποκαλύψετε οποιονδήποτε κρύβεται γύρω από την ιδιοκτησία σας. Τα φώτα νατρίου χαμηλής πίεσης είναι επίσης μια εναλλακτική λύση.

Πώς να κλειδώσετε το σπίτι σας επαρκώς

  1. Κλειδώστε όλες τις εξωτερικές πόρτες και τα παράθυρα, ακόμα κι αν βγαίνετε έξω για λίγα λεπτά
  2. Κρατήστε τα εργαλεία κήπου και τις σκάλες κλειδωμένα μακριά
  3. Μην αφήνετε τα κλειδιά σε κλειδαριές
  4. Μην αφήνετε κλειδιά κάτω από γλάστρες ή πατάκια της μπροστινής πόρτας
  5. Κρατήστε τα πολύτιμα αντικείμενα μακριά από τα ξένα μάτια
  6. Τη νύχτα, αφήστε το φως του μπροστινού δωματίου αναμμένο και τις κουρτίνες κλειστές
  7. Αφήστε ένα ραδιόφωνο ανοιχτό, μέρα ή νύχτα, για να δώσετε την ψευδαίσθηση ότι είστε σπίτι

Ελπίζουμε με αυτές τις απλές συμβουλές να βοηθήσαμε ενώ θα χαρούμε να επικονωνήσετε μαζί μας για να βρούμε από κοινού τις βέλτιστες επιλογές προστασίας τόσο του σπιτιού σας όσο και του επαγγελματικού σας χώρου.

Rate this post

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top