fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσο ασφαλή είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας;

Πόσο ασφαλή είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας;

Πόσο ασφαλή είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας;

 

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα προστασίας αλλά και ευελιξίας σε τομείς και εκτός της ασφάλειας που αυτά παρέχουν , καθιστώντας τα μια ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν ασφάλεια με πρακτικότητα στον χώρο τους. Με τη χρήση ανθεκτικών υλικών όπως σίδηρος, χάλυβας και αλουμίνιο, και την ενσωμάτωση ενισχυμένων κλειδαριών, τα πτυσσόμενα κάγκελα παρέχουν μια στιβαρή αμυντική γραμμή ενάντια σε απειλές όπως οι διαρρήξεις σε μια εποχή που μαστίζεται από το φαινόμενο αυτό.

Επιπροσθέτως, η δυνατότητα τους να αναπτυχθούν και να αποθηκευτούν , όταν αυτά δεν χρησιμοποιούνται, σας προσφέρει ευελιξία, ενώ η δυνατότητα εγκατάστασής τους σε μεγάλα ανοίγματα προσθέτει τόσο στην πρακτικότητα αλλά και στην αισθητική του χώρου σας.

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας για τους προαναφερθέντες λόγους αποτελούν  αναντίλεκτα μια δημοφιλής επιλογή για προστασία κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, προσφέροντας μια ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια και την πρακτικότητα. Οι επιλογές που προσφέρουν ξεκινούν από διάφορα υλικά κατασκευής όπως ο σίδηρος, ο χάλυβας και το αλουμίνιο, επιτρέποντας μια ευρεία ποικιλία ανάλογα με τις ανάγκες για ασφάλεια και τον προϋπολογισμό του καθενός​

Η ασφάλεια των πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας όμως εξαρτάται από διάφορους παράγοντες τους οποίους θα εξετάσουμε εξονυχιστικά ακολούθως στο άρθρο μας.

Πόσο ασφαλή είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας; –  Η ποιότητα κατασκευής τους:

 

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι πτυσσόμενων κάγκελων: τα βαρέως τύπου και τα ελαφρύ τύπου. Τα πρώτα προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια με περισσότερες σειρές κάγκελων και ενισχυμένες κλειδαριές, ενώ τα δεύτερα είναι πιο ελαφριά και ευκολότερα γενικά στη χρήση.

Ο ισχυρός μηχανισμός κλειδώματος και τα ανθεκτικά συστήματα σύνδεσης είναι κρίσιμης σημασίας στοιχεία στοιχείο για την ασφάλεια που αυτά δύναται να  προσφέρουν. Η εξαιρετική ποιότητα λοιπόν των κλειδαριών είναι αναγκαία, καθώς αυτές αποτελούν ένα σημαντικό σημείο αντοχής και άρα αναφοράς σε όρους ασφάλειας των πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας σε  κάθε  πιθανή περίπτωση απόπειρας παραβίασης

Πόσο ασφαλή είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας; Η σημασία της σωστής εγκατάστασης τους:

 

Η σωστή τοποθέτηση τους είναι καίριας σημασίας. Τα κάγκελα πρέπει να είναι σωστά βιδωμένα και στερεωμένα στο πλαίσιο της πόρτας ή του παραθύρου ενώ το επίπεδο ασφάλειας τους εξαρτάται σε καθοριστικό βαθμό από την  επιλογή  των κατάλληλων βιδών και στηριγμάτων  για την αποφυγή διάρρηξης.  Συνειδητοποιούμε ότι η προσεκτική τοποθέτηση είναι επίσης κρίσιμη για την παροχή της μέγιστης δυνατής ασφάλειας, με την επιλογή  της σωστής επαγγελματικής ομάδας να συνίσταται παρότι υπο κάποιες προϋποθέσεις υπάρχει και  η δυνατότητα DIY εγκατάστασης πάντα βέβαια με τις σωστές οδηγίες

Στην kataskevastikh.gr έχουμε μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση πτυσσόμενων καγκέλων ασφαλείας όπως μπορείτε να δείτε και ακολούθως

  1. Τοποθέτηση πτυσσόμενων κάγκελων στο Χολαργό
  2. Τοποθέτηση πτυσσόμενων κάγκελων σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα
  3. Τοποθέτηση πτυσσόμενων κάγκελων σε διαμέρισμα στην Δραπετσώνα
  4. Τοποθέτηση πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας στο Νέο Ψυχικό

Πόσο ασφαλή είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας; Η σημασία της ορθής χρήσης τους

  • Κλείδωμα: Βεβαιωθείτε πάντα ότι τα κάγκελα είναι πάντα κλειδωμένα όταν δεν χρησιμοποιούνται. Μια κλασική συμβουλή ασφαλείας που ισχύει εξάλλου όπου υπάρχει κλειδαριά.
  • Συντήρηση: Τακτικός έλεγχος και συντήρηση για τυχόν φθορές ή απλά χαλαρά εξαρτήματα που μπορούν να αποτελέσουν την “κερκόπορτα” εισόδου των διαρρηκτών. Μην ξεχνάμε ότι η φθορά τους επηρεάζει όχι μόνο την εμφάνιση τους αλλά και τις προοπτικές ασφάλειας που αυτά παρέχουν.

Πόσο ασφαλή είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας; Περαιτέρω συμβουλές για την ασφάλεια τους:

  • Επιλογή λοιπόν του σωστού τύπου: Κάγκελα με ενισχύσεις, κλειδαριές πολλαπλών σημείων και συστήματα αντικλεπτικής προστασίας προσφέρουν ανώτερη ασφάλεια.
  • Πιστοποίηση. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο: Επιλέξτε κάγκελα με πιστοποίηση από αναγνωρισμένους φορείς για τήρηση προδιαγραφών ασφαλείας. Στην kataskevastikh.gr δεν παίζουμε με no name και αμφιβόλου ποιότητας πτυσσόμενα κάγκελα γιατί απλά η ασφάλεια είναι μια ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ για να την αντιμετωπίσει κάποιος με ελαφρότητα.

Ως προς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, τα πτυσσόμενα κάγκελα προσφέρουν εξαιρετική ευελιξία σε σύγκριση με τα σταθερά, προσφέροντας τη δυνατότητα να ανοίγουν, κλείνουν ή και αναδιπλώνονται κατά βούληση, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια χωρίς να θυσιάζεται η πρακτικότητα και οι απολαύσεις της καθημερινότητας. Μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και σε μεγάλα ανοίγματα όπως οι μπαλκονόπορτες, ανοιγοκλείνοντας ή αναδιπλώνοντας εύκολα για να μην εμποδίζουν την όψη ή τη χρήση του χώρου.

Παρ’ όλα αυτά, ένα μειονέκτημα των πτυσσόμενων κάγκελων είναι ότι η ασφάλεια που προσφέρουν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της κλειδαριάς. Αν οι κλειδαριές δεν είναι άριστης ποιότητας, τα πτυσσόμενα κάγκελα μπορεί να μην είναι τόσο ανθεκτικά όσο τα σταθερά. Επιπλέον, συνήθως έχουν μεγαλύτερη τιμή σε σχέση με τα σταθερά και απαιτούν προσεκτική τοποθέτηση για να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ανθεκτικότητα και αντοχή όπως προαναφέραμε και στο άρθρο μας.

Γενικά, τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας αποτελούν μια αξιόλογη επιλογή για εκείνους που ψάχνουν για μια λύση που συνδυάζει ασφάλεια με ευελιξία και αισθητική, αλλά είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη η ποιότητα των υλικών και η σωστή εγκατάσταση για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Γενικά, τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας μπορούν να προσφέρουν ένα καλό επίπεδο προστασίας, εάν επιλεγούν και εγκατασταθούν σωστά. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ατομικές σας ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας, καθώς και να κάνετε έρευνα για αξιόπιστες εταιρείες και προϊόντα.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε τοποθέτηση πτυσσόμενων καγκέλων ασφαλείας σε λευκό χρώμα, σε διαστάσεις 2φυλλων μπαλκονόπορτων και κεντρικής εισόδου.

5/5 - (2 votes)

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top