fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σίτα κάθετης κίνησης

Σίτα κάθετης κίνησης

Σίτα κάθετης κίνησης

 

Σίτα κάθετης κίνησης: Ότι πρέπει να γνωρίζετε 

 

Τι είναι η σίτα κάθετης κίνησης ; 

 

Η σίτα κάθετης κίνησης είναι ένα λεπτό δικτυωτό πλέγμα ιδανικό για παράθυρα που χρησιμοποιείται για την προστασία του χώρου από έντομα και διάφορα ζώα, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την είσοδο φρέσκου αέρα1. Συνήθως κατασκευάζεται από αλουμίνιο και διάφορα υλικά όπως fiberglass και polyester

Οι σίτες είναι συσκευές που τοποθετούνται στα παράθυρα ή τις πόρτες για να προστατεύουν από τα έντομα, τη σκόνη και τη βρωμιά.

Υπάρχουν διάφορα είδη σίτες, όπως η σίτα ρολό, η σίτα κάθετης κίνησης, η σίτα πλαίσιο, η σίτα νεύρων, η σίτα μπάλωμα και η σίτα μόνιμη.

Η επιλογή της κατάλληλης σίτας εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη. Κάποιοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι:

Η διάσταση του ανοίγματος που θέλουμε να καλύψουμε.

Για μεγάλα ανοίγματα, όπως μπαλκονόπορτες, μπορούμε να επιλέξουμε σίτες ρολό ή κάθετης κίνησης. Για μικρότερα ανοίγματα, όπως πόρτες ή παράθυρα, μπορούμε να επιλέξουμε σίτες πλαισίου, νεύρων, μπάλωμα ή μόνιμη.

Η λειτουργικότητα της σίτας.

Για να εξυπηρετήσουμε διάφορες απαιτήσεις, όπως την ευκολία στο άνοιγμα και το κλείσιμο, τη δυνατότητα ρύθμισης του φωτός και του αέρα, την ασφάλεια από τυχόν πρόσβαση εξωτερικών προσώπων ή ζώων, μπορούμε να επιλέξουμε διάφορους τύπους σίτες.

Για παράδειγμα, οι σίτες ρολό και κάθετης κίνησης διαθέτουν φρένο επαναφοράς για να μην χτυπά το πλέγμα, ενώ οι σίτες νεύρων διέχουν φως και αέρα

Η αισθητική της σίτας. Για να ταιριάξουμε τη σίτα με το ύφος και το χρώμα του χώρου, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε διάφορες αποχρώσεις και υλικά.

Για παράδειγμα, οι σίτες πλαισίου και μόνιμη είναι διαθέσιμες σε λευκό, καφέ, μπρονζέ, ασημί και άλλα χρώματα, ενώ οι σίτες μπάλωμα είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Οι σίτες είναι ένα χρήσιμο και απαραίτητο αξεσουάρ για την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου.

Με τη σωστή επιλογή, μπορούμε να απολαύσουμε τη φυσική φωτεινότητα και δροσιά, χωρίς να ενοχλούμαστε από τους επιθυμητούς επισκέπτες.

Μερικά λόγια για τις σίτες και τι σίτες υπάρχουν στην αγορά διαθέσιμες ; 

 

Μια σίτα είναι ένα πλέγμα από υλικό που καλύπτει το άνοιγμα μιας πόρτας ή ενός παραθύρου, για να εμποδίσει την είσοδο εντόμων, σκόνης ή άλλων ανεπιθύμητων στοιχείων.

Οι σίτες είναι χρήσιμες για να διατηρήσουν το σπίτι καθαρό και υγιές, καθώς και να προσφέρουν φυσικό φως και αερισμό. Αξίζει να αγοράσει κάποιος σίτα για το σπίτι του για πολλούς λόγους, όπως:

Προστασία από τα κουνούπια: Τα κουνούπια είναι μικρά έντομα που μεταδίδουν διάφορες ασθένειες, όπως τη μαλάρια, το δυτικό νείλου πυρετό και τη ζίκα.

Με μια σίτα, μπορείτε να αποφύγετε την επαφή με αυτά τα επικίνδυνα έντομα και να κοιμηθείτε ήσυχοι.

Εξοικονόμηση ενέργειας: Με μια σίτα, μπορείτε να αφήσετε την πόρτα ή το παράθυρο ανοιχτά, χωρίς να χάσετε τη θέρμανση ή τη δροσιά που προσφέρουν τα κλιματιστικά.

Έτσι, μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Δημιουργία φυσικής ατμόσφαιρας: Με μια σίτα, μπορείτε να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος, όπως τη βλάστηση, τους ήχους των πουλιών και τη φωνή του αέρα. Μπορείτε επίσης να δώσετε μια φωτεινή και ευχάριστη διάθεση στο σπίτι σας, χωρίς να χάσετε την αίσθηση της ασφάλειας.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σίτων για να επιλέξετε, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Μερικοί από αυτούς είναι:

Σίτες ανοιγόμενες: Είναι οι πιο κλασικές και δημοφιλείς σίτες, που ανοίγουν και κλείνουν με μια λαβή. Είναι εύκολες στην τοποθέτηση και στη χρήση, και μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα πόρτων.

Μπορείτε να βρείτε σίτες ανοιγόμενες από fiberglass ή αλουμίνιο.

Σίτες πλισέ: Είναι σίτες που διπλώνουν σαν ακορντεόν, χωρίς να χρειάζονται χώρο για την ανοιγόμενη πόρτα. Είναι κατάλληλες για μικρά ή μεγάλα άνοιγμα, και δίνουν μια μοντέρνα και ελκυστική εμφάνιση. Μπορείτε να βρείτε σίτες πλισέ από fiberglass .

Σίτες μαγνητικές: Είναι σίτες που κλείνουν μόνες τους με τη βοήθεια μαγνητών, χωρίς να χρειάζονται λαβή. Είναι ιδανικές για να περάσουν εύκολα τα κατοικίδια, τα παιδιά ή τα αγκάθια. Μπορείτε να βρείτε σίτες μαγνητικές από πλαστικό , πολυεστέρα ή fiberglass .

Σίτες αυτοκόλλητες: Είναι σίτες που κολλάνε στο πλαίσιο της πόρτας ή του παραθύρου, χωρίς να χρειάζονται βίδες, τρυπάνι ή εξωθημένη. Είναι φθηνές και εύκολες στη μεταφορά και στη φύλαξη, αλλά δεν είναι πολύ ανθεκτικές. Μπορείτε να βρείτε σίτες αυτοκόλλητες από πλαστικό .

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για την σίτα κάθετης κίνησης ;

 

Τα πλεονεκτήματα της σίτας κάθετης κίνησης είναι ότι το προφίλ και η σίτα μπορούν να κοπούν, οι διαστάσεις προσαρμόζονται στις ανάγκες του κουφώματος καθώς και η τοποθέτηση είναι γρήγορη και εύκολη χωρίς τρύπες στον τοίχο.

Οι σίτες παρέχουν προστασία από έντομα και σκόνες, κρατώντας τους χώρους καθαρούς προσφέροντας λειτουργικότητα, αντοχή και άνεση

Τα μειονεκτήματά τους είναι ότι δεν προσφέρουν απόλυτη προστασία από τη φωτεινότητα και τη θερμότητα του ήλιου

Γιατί να αγοράσει κάποιος σίτα κάθετης κίνησης ;

 

Η σίτα κάθετης κίνησης είναι ένα είδος σίτας που κινείται από πάνω προς τα κάτω, αντίθετα από τη συμβατική σίτα που κινείται από τα δεξιά προς τα αριστερά. Η σίτα κάθετης κίνησης έχει κάποια πλεονεκτήματα, όπως:

Είναι λειτουργική και ανθεκτική σε χαμηλό κόστος

Είναι κατάλληλη για πόρτες, παράθυρα και μπαλκονόπορτες, ακόμη και για μεγάλα ανοίγματα

Είναι διακριτική και απλή, χωρίς να επηρεάζει την αισθητική του χώρου

Είναι εύκολη στο άνοιγμα και το κλείσιμο, ακόμη και από παιδιά ή ηλικιωμένους

Είναι δυνατή η εφαρμογή φρένου επαναφοράς για να μην χτυπάει το πλέγμα

Διαθέτει ποιοτικό πλέγμα από fiberglass

Διατίθεται σε δύο βασικές αποχρώσεις: λευκό και καφέ

Σίτα κάθετης κίνησης

Μπορείτε να δείτε περισσότερες σίτες κάθετης κίνησης κάνοντας κλικ εδώ

Βρείτε μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ 

Σίτα με ερπήστρια Αθήνα

Rate this post

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top