fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταθερά κάγκελα

Σταθερα καγκελα

Σταθερά κάγκελα

 

Πώς να επιλέξετε το σωστό είδος κιγκλιδωμάτων για το σπίτι σας

 

Προτού ξεκινήσουμε να μιλάμε για σταθερά κάγκελα και πτυσσόμενα παρουσιάζοντας και πραγματικά δείγματα εργασίας μας θεωρούμε σωστό να σας παρέχουμε κάποιες βασικές πληροφορίες για τα κιγκλιδώματα για να σας εισάγουμε σταδιακά στο αντικείμενο αυτό.

Είτε πρόκειται για ανακαίνιση σπιτιού, είτε για μετατροπή υπογείου, είτε για μια νέα κατασκευή, ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας είναι ασφαλές είναι η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στις κατάλληλες θέσεις. Τα κιγκλιδώματα παρέχουν επίσης και άλλα οφέλη, όπως η προσθήκη οπτικής ελκυστικότητας σε έναν χώρο και η αύξηση της χρηστικότητάς του. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι πτώσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα για ενήλικες 65 ετών και άνω.

Η εγκατάσταση κιγκλιδωμάτων στο σπίτι σας μπορεί να συμβάλει στη μείωση αυτού του κινδύνου και να σας κρατήσει ασφαλείς από βλάβες. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κιγκλιδωμάτων για σπίτια: Επειδή κάθε σπίτι είναι μοναδικό και κάθε πεδίο ανακαίνισης συνοδεύεται από τις δικές του προκλήσεις, δεν υπάρχει μια καθολική απάντηση όταν πρόκειται να επιλέξετε ποιο είδος κιγκλιδώματος θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Κάθε τύπος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και απαιτήσεις εγκατάστασης. Ας ρίξουμε μια ματιά σε τρία είδη κιγκλιδωμάτων που συναντώνται συνήθως στα σπίτια, ώστε να μπορέσετε να αποφασίσετε ποιο από αυτά μπορεί να είναι το κατάλληλο για το επόμενο έργο σας:

Σκάλες σκαλοπατιών
Τα κιγκλιδώματα σκαλοπατιών χρησιμοποιούνται για να αποτρέπουν την πτώση ατόμων από τις σκάλες και είναι υποχρεωτικά σε σπίτια που ενοικιάζονται ή χρησιμοποιούνται από ηλικιωμένους ή άτομα με αναπηρία. Τα κιγκλιδώματα σκαλοπατιών διατίθενται σε διάφορα υλικά και σχέδια. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι είναι οι ακόλουθοι:

 • Ξύλο: Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος κιγκλιδώματος σκάλας. Κατασκευάζεται από διάφορα ξύλα, όπως δρυς, σφενδάμι και κέδρος.
 • Ανοξείδωτο ατσάλι: Εύκολο στον καθαρισμό και πολύ ανθεκτικό, το ανοξείδωτο ατσάλι είναι μια δημοφιλής επιλογή για κάγκελα σκάλας.
 • Αλουμίνιο: Αυτό το υλικό είναι ελαφρύ και ανθεκτικό στη σκουριά. Δεν είναι τόσο ανθεκτικό ή τόσο εύκολο στον καθαρισμό όσο ο ανοξείδωτος χάλυβας ή το ξύλο, αλλά συχνά είναι λιγότερο ακριβό.

Όταν επιλέγετε ένα κιγκλίδωμα σκάλας, βεβαιωθείτε ότι μπορεί να αντέξει το βάρος του ατόμου που προορίζεται. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχει εγκατασταθεί σωστά.

Κάγκελα διαδρόμου
Τα κιγκλιδώματα διαδρόμου χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός φράγματος σε δημόσιο ή ανοιχτό χώρο. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε περιοχές όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος πτώσης, όπως κοντά σε σκάλες ή κατά μήκος διαδρόμων. Τα κιγκλιδώματα διαδρόμου μπορούν να στερεωθούν είτε απευθείας στον τοίχο είτε στο δάπεδο. Εάν επιλέξετε να τοποθετήσετε το κιγκλίδωμα στο δάπεδο, έχετε μερικές διαφορετικές επιλογές.

Τα κιγκλιδώματα διαδρόμων κατασκευάζονται συνήθως από μέταλλο, ξύλο ή πλαστικό. Οι μεταλλικοί στύλοι πιάνονται εύκολα και είναι ιδανικοί για χώρους όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση πεζών. Οι ξύλινοι στύλοι είναι συνήθως πιο διακοσμητικοί και διατίθενται σε διάφορα σχέδια και φινιρίσματα. Τα πλαστικά κιγκλιδώματα είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και διατίθενται σε διάφορα χρώματα.

Κατακόρυφες ράβδοι
Οι κάθετες μπάρες χρησιμοποιούνται συχνά για την κάλυψη μπαλκονιών, καταστρωμάτων και άλλων εξωτερικών χώρων. Οι κάθετες μπάρες κατασκευάζονται συνήθως από μέταλλο και είναι κατασκευασμένες για να αντέχουν στη διάβρωση. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και χρώματα.

Οι κάθετες μπάρες τοποθετούνται στο εξωτερικό του σπιτιού και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός διακοσμητικού σχεδίου. Οι κάθετες μπάρες δεν προορίζονται για εσωτερική χρήση. Λάβετε υπόψη σας ότι, εάν χτίζετε ένα νέο σπίτι, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε την πόλη ή τον δήμο σας σχετικά με τον σωστό τρόπο εγκατάστασής τους.

Συμπέρασμα
Τα κιγκλιδώματα είναι σημαντικά για την ασφάλεια εσάς και των άλλων στο σπίτι σας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κιγκλιδωμάτων, καθένας από τους οποίους έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένους χώρους και χρήσεις. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό για τις ανάγκες σας, ώστε να παραμείνετε ασφαλείς κατά την περιήγησή σας στο σπίτι σας.

Ας έρθουμε να δούμε λίγο παραδείγματα από σταθερά κάγκελα και πτυσσόμενα.

Τοποθέτηση πτυσσόμενου και σταθερού κάγκελου στο Χαϊδάρι

 

Τα κάγκελα είναι η ιδανική λύση για να ασφαλίσετε τόσο εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που έχει είναι η προσαρμογή του σε οποιοδήποτε χώρο. Μπορεί να τοποθετηθεί σε παράθυρα μπαλκονόπορτες, ακόμα και σε πόρτες.

Υπάρχουν 2 τυπολογίες:

Πτυσσόμενα κάγκελα

 • Από μασίφ χάλυβα
 • Με κλειδαριά 4 σημείων στις πόρτες και 2 σημείων στα παράθυρα.
 • Διπλή χιαστή
 • Με χωνευτή κλειδαριά
 • Ράουλα στο άνω μέρος ανοξείδωτα
 • 3 διπλές χιαστές στις πόρτες και 1 διπλή χιαστή στα παράθυρα
 • Δεν χρειάζεται καθόλου συντήρηση

Σταθερά κάγκελα

 • Είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένα από μασίφ χάλυβα
 • Έχει κάθετους δοκούς ειδικά μορφοποιημένους σε Π για επιπλέον ενίσχυση
 • Βάφεται ηλεκτροστατικά σε χρώμα της επιλογής σας.
 • Δεν χρειάζεται καθόλου συντήρηση

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τοποθετήσαμε πτυσσόμενο και σταθερό κάγκελο σε διάδρομο πολυκατοικίας. Ο πελάτης ερχόμενος σε εμάς εξέφρασε το φόβο του ότι θα μπει κάποιος στο υπόγειο όπου όλοι οι κάτοικοι της πολυκατοικίας είχαν προσωπικά τους αντικείμενα εκεί. Έτσι του προτείναμε την ιδανικότερη λύση.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να τονίσουμε την ασφάλεια που παρέχουν τα σταθερά κάγκελα για την οποία μπορείτε να διαβάσετε ένα σχετικό άρθρο κάνοντας κλικ εδώ

Εάν και εσείς ενδιαφέρεστε για τοποθέτηση πτυσσόμενων ή/και σταθερών κάγκελων  ασφαλείας ή οποιαδήποτε άλλη εργασία στον χώρο σας, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας. Σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Αττικής, το εξειδικευμένο μας συνεργείο θα επισκεφτεί τον χώρο σας και θα σας παρέχει αξιόπιστες και εγγυημένες λύσεις.

Σταθερα καγκελα

 

Rate this post

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top