fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί αλουμίνιο με θερμομόνωση και όχι απλό αλουμίνιο

θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου
Άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα FX-news.

Γιατί αλουμίνιο με θερμομόνωση και όχι απλό αλουμίνιο

θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίουΌσοι έχουν τοποθετήσει ή αντικαταστήσει κουφώματα με αλουμίνια έχουν έρθει σίγουρα αντιμέτωποι με την ερώτηση ‘’Τι αλουμίνιο θα θέλετε, απλό ή θερμομονωτικό;’’. Η ερώτηση αυτή βέβαια διατυπώνεται και με άλλους τρόπους π.χ. ‘’ προτιμάται κρύα ή ενεργειακή σειρά αλουμινίου;’’ ,

‘’θέλετε συμβατικό ή θερμοδιακοπτόμενο προφίλ;’’. Όπως και να διατυπωθεί όμως λίγοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν την διαφορά. Μόνο ένας ειδικός σε θέματα αλουμινίου θα μπορούσε να μας δώσει μία σωστή εξήγηση των όρων. Επισκεφθήκαμε λοιπόν τον κ. Σωτηρόπουλο Γιώργο, Τεχνικό Σύμβουλο της εταιρείας kataskevastikh.gr  στην έκθεση του Εφέσου 34 Νέα Φιλαδέλφεια

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο τα κουφώματα από αλουμίνιο χωρίζονται σε δύο κατηγορίες

Τα συμβατικά κουφώματα αλουμινίου είναι αυτά που πρωτοεμφανίστηκαν στην Ελλάδα την δεκαετία του ’60. Στο πέρασμα των χρόνων βελτιώθηκε η ποιότητα τους, χρησιμοποιήθηκαν  καλύτεροι μηχανισμοί αλλά πάντα υπήρχε το πρόβλημα της μόνωσης. Με την χρήση διπλών υαλοπινάκων προσπάθησαν να το εξαλείψουν. Το αλουμίνιο όμως ως καλός αγωγός της θερμότητας έχανε αρκετά σε μόνωση.  Όπως αναφέρει ο κ. Σωτηρόπουλος στα συμβατικά κουφώματα έχουμε το φαινόμενο της υγροποίησης, δηλαδή το ίδρωμα των κουφωμάτων. Αυτό παρατηρείτε συνήθως τον χειμώνα που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες εσωτερικά και χαμηλές εξωτερικά.

Πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο

Γιατί αλουμίνιο με θερμομόνωση και όχι απλό αλουμίνιοΓια να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο και ταυτόχρονα να εξοικονομηθούν χρήματα από την εξοικονόμηση ενέργειας φτιάχτηκαν τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου.  Τα συμβατικά κουφώματα αλουμινίου αποτελούνται από ένα ενιαίο προφίλ αλουμινίου. Αντίθετα τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου αποτελούνται από δύο μέρη στα οποία τοποθετείται ένα ειδικό μονωτικό υλικό ώστε να υπάρξει η θερμοδιακοπή.

Η χρήση του ειδικού μονωτικού υλικού είναι αυτή που  δημιουργεί την διαφορά. Συνήθως το υλικό που χρησιμοποιείται είναι το πολυαμίδιο, ένας κακός αγωγός της θερμότητας.

Όπως τονίζει όμως ο κ. Σωτηρόπουλος το πλεονέκτημα των θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων αλουμινίου δεν είναι μόνο η θερμομόνωση που προσφέρουν στους χώρους μας.

Γιατί θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου

  • Μειώνουμε τις δαπάνες σε θέρμανση και κλιματισμό. Εξοικονομούμε σε ενέργεια και χρήματα.
  • Τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου είναι πιο στιβαρά λόγω της κατασκευής τους άρα μας προφυλάσσουν περισσότερο από ότι ένα απλό συμβατικό κούφωμα.
  • Είναι πιο ανθεκτικά σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
  • Έχουμε καλύτερη ηχομόνωση.

Με βάση τα παραπάνω μπορούμε πλέον να καταλάβουμε την διαφορά μεταξύ των συμβατικών και των θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων. Όσον αφορά το τι είναι προτιμητέο νομίζω ότι βλέποντας τα πλεονεκτήματα ενός ενεργειακού κουφώματος μπορούμε εύκολα να επιλέξουμε.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση της kataskevastikh.gr ώστε να δείτε τις δύο διαφορετικές επιλογές και μαζί με το έμπειρο τεχνικό της προσωπικό να καταλήξετε στην καλύτερη λύση για εσάς.

5/5 - (1 vote)

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top