fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονομική ανακαίνιση μπάνιου

ανακαίνιση μπάνιου έργα

Οικονομική ανακαίνιση μπάνιου

7 συμβουλές για να προχωρήσετε σε μια οικονομική ανακαίνιση μπάνιου

Ανακαινιση μπανιου ιδεεσΈχετε ένα ξεπερασμένο, μικρό μπάνιο; Έχετε κουραστεί από την ντεμοντέ εμφάνισή του; Θέλετε να ανανεώσετε την εμφάνιση του μπάνιου σας χωρίς να μηδενίσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό; Σκεφτείτε να ξεκινήσετε ένα έργο ανακαίνισης για να κάνετε το μπάνιο σας πιο λειτουργικό και πρακτικό.

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αποφεύγουν την ανακαίνιση του μπάνιου τους ή γενικότερα την ανακαίνιση της κατοικίας τους  επειδή πιστεύουν ότι θα είναι πολύ δαπανηρή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ολοκληρώσετε ένα οικονομικό έργο ανακαίνισης μπάνιου. Ακολουθούν 5 συμβουλές για να αποκτήσετε μια οικονομική ανακαίνιση μπάνιου που είναι ταυτόχρονα πρακτική και όμορφη:

Οικονομική ανακαίνιση μπάνιου – Προγραμματίστε εκ των προτέρων για να εξοικονομήσετε στο κόστος ανακαίνισης

Καταρτίστε έναν προϋπολογισμό για το έργο ανακαίνισης και τηρήστε τον. Αυτό θα σας αποτρέψει από το να ξοδέψετε υπερβολικά πολλά χρήματα χωρίς λόγο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή προϋπολογισμού ανακαίνισης μπάνιου για να σας βοηθήσει να υπολογίσετε πόσα θα χρειαστείτε για το έργο. Αυτό θα σας διευκολύνει να καταλάβετε ποια υλικά θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα πρώτα στο έργο ανακαίνισης.

Βεβαιωθείτε ότι τα υλικά που είναι φθηνότερα επιλέγονται πρώτα. Αυτό θα κάνει το έργο πιο προσιτό και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε περιττά έξοδα. Μια άλλη συμβουλή για να διατηρήσετε το κόστος ανακαίνισης σε χαμηλά επίπεδα είναι να εκμεταλλευτείτε την εκτός εποχής περίοδο.

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν έχουν τη διάθεση να ανακαινίσουν τα μπάνια τους. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να μεταμορφώσετε το μπάνιο σας με ένα έργο ανακαίνισης. Προσπαθήστε να αποφύγετε να ξοδέψετε χρήματα για υλικά όπως το χρώμα κατά τους χειμερινούς μήνες. Όταν πλησιάζει η άνοιξη και οι άνθρωποι έχουν διάθεση να ανακαινίσουν ξανά τα σπίτια τους, τα υλικά βαφής μπορεί να είναι πολύ ακριβά.

 

Οικονομική ανακαίνιση μπάνιου – Αξιοποιήστε στο έπακρο τον χώρο σας

 

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αποφεύγουν ένα έργο ανακαίνισης στο μπάνιο τους είναι ο μικρός χώρος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε παλαιότερα σπίτια που σχεδιάστηκαν με βάση τα συμβατικά πρότυπα της δεκαετίας του 1950. Προκειμένου να πραγματοποιήσετε ένα έργο ανακαίνισης σε ένα μικρό μπάνιο, πρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χώρο σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε προσθέτοντας αποθηκευτικούς χώρους. Προσθέστε ράφια αποθήκευσης στον τοίχο πίσω από την τουαλέτα και στο εσωτερικό της καμπίνας του ντους. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά τη χρησιμότητα του μπάνιου σας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια μπάρα πετσετών στον τοίχο πίσω από την τουαλέτα για να κρεμάσετε τις πετσέτες σας, ώστε να μην είναι μέσα στη μέση.

 

Οικονομική ανακαίνιση μπάνιου – Να είστε ευέλικτοι και να χρησιμοποιείτε ό,τι έχετε ήδη

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι πρέπει να αγοράσουν τα πάντα για το έργο ανακαίνισης του μπάνιου. Ενώ ορισμένα υλικά, όπως τα πλακάκια και ο αρμόστοκος, είναι απαραίτητα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε τα πάντα. Ψάξτε στο σπίτι σας για αντικείμενα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση. Τα ντουλάπια φαρμάκων πολλών ιδιοκτητών σπιτιού είναι χρήσιμα ως αποθηκευτικοί χώροι στον τοίχο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παλιές βιβλιοθήκες, ένα γραφείο, ένα ράφι ντουλάπας ή ένα συρτάρι γραφείου για αποθήκευση στον τοίχο. Μπορείτε επίσης να επαναχρησιμοποιήσετε παλιά ντουλάπια για αποθήκευση στον τοίχο.

Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε το κόστος χαμηλό όταν αναλαμβάνετε ένα έργο ανακαίνισης στο μπάνιο σας είναι να επαναχρησιμοποιήσετε αντικείμενα που έχετε σήμερα στο σπίτι.

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού παραβλέπουν τις δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων στο μπάνιο τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά ντουλάπια για να αποθηκεύσετε προϊόντα περιποίησης, να επαναχρησιμοποιήσετε παλιά ράφια για πετσέτες και μπουρνούζια και να χρησιμοποιήσετε τον χώρο κάτω από τον νιπτήρα σας για να αποθηκεύσετε προϊόντα καθαρισμού.

 

Οικονομική ανακαίνιση μπάνιου – Επιλέξτε το σωστό υλικό για τη δουλειά

Πριν ξεκινήσετε ένα έργο ανακαίνισης στο μπάνιο σας, επιλέξτε το σωστό υλικό για τη δουλειά. Τα διάφορα υλικά έχουν διαφορετικά οφέλη και θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό υλικό για τη δουλειά. Για παράδειγμα, αν βάφετε ξανά το μπάνιο σας, επιλέξτε χρώμα που έχει υψηλή κάλυψη.

Το χρώμα υψηλής κάλυψης καλύπτει ομοιόμορφα τον τοίχο και διευκολύνει τον καθαρισμό του. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε χρώμα που έχει ιδιότητες ανθεκτικές στην υγρασία, ώστε οι τοίχοι να μην λερώνονται εύκολα.

Εάν τοποθετείτε νέα πλακάκια στο μπάνιο σας, επιλέξτε ένα υλικό που είναι ανθεκτικό και εύκολο στον καθαρισμό. Επίσης, λάβετε υπόψη το χώρο και την προσβασιμότητα του μπάνιου όταν επιλέγετε το κατάλληλο υλικό για τη δουλειά.

 

Οικονομική ανακαίνιση μπάνιου – Προσθέστε τη δική σας πινελιά – πλακάκια στο πίσω μέρος, κουρτίνα ντους κ.λπ.

Αυτά είναι που κάνουν μια ανακαίνιση μπάνιου πραγματικά μοναδική και όμορφη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αντικείμενα ως διακοσμητικά στοιχεία ή για να κάνετε το μπάνιο σας πιο λειτουργικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά σας πλακάκια και να τα επαναχρησιμοποιήσετε στην πλάτη των ντουλαπιών σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα παλιά σας πλακάκια για να δημιουργήσετε ένα έργο τέχνης ή να τα χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικό στοιχείο.

 

Οικονομική ανακαίνιση μπάνιου – Προσθέστε νέο φωτισμό και HVAC

Εάν το μπάνιο σας είναι ξεπερασμένο, μια βασική πτυχή ενός έργου ανακαίνισης είναι η αύξηση του φωτισμού. Αυτό θα κάνει το μπάνιο σας πιο λειτουργικό και θα σας διευκολύνει να ετοιμαστείτε το πρωί. Όσον αφορά τον φωτισμό, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεριά, φώτα που λειτουργούν με μπαταρίες ή λάμπες που έχετε ήδη στο σπίτι. Όσον αφορά τον κλιματισμό και τη θέρμανση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις παλιές σας μονάδες. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν παλιές μονάδες που βρίσκονται στα γκαράζ τους.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες οροφής για να βοηθήσετε στην κυκλοφορία του αέρα στο μπάνιο σας. Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε το έργο ανακαίνισής σας πιο βιώσιμο είναι να επιλέξετε ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό και μονάδες κλιματισμού.

 

Οικονομική ανακαίνιση μπάνιου – Εκμεταλλευτείτε τις επιλογές για τα δάπεδα

Εάν το σημερινό δάπεδο στο μπάνιο σας είναι ξεπερασμένο, επιλέξτε ένα νέο υλικό για το έργο ανακαίνισής σας. Μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε το σημερινό σας δάπεδο χρησιμοποιώντας τα πλακάκια για να δημιουργήσετε ένα έργο τέχνης ή χρησιμοποιώντας το για να καλύψετε το σημερινό υποδάπεδο στο μπάνιο σας.

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε το έργο ανακαίνισής σας πιο βιώσιμο είναι να επιλέξετε ένα υλικό δαπέδου που είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά, όπως μπαμπού, βινύλιο ή φελλό. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επαναχρησιμοποιήσετε το σημερινό σας δάπεδο για το έργο ανακαίνισής σας, χρησιμοποιώντας το ως διακοσμητικό στοιχείο.

Μια άλλη βασική πτυχή ενός επιτυχημένου έργου ανακαίνισης είναι η επιλογή του κατάλληλου δαπέδου για τη συγκεκριμένη εργασία. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα πιο προσιτό έργο δαπέδου.

Οικονομική ανακαίνιση μπάνιου – Συμπέρασμα

Όταν ανακαινίζετε το μπάνιο σας, να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διασκεδάζετε κατά την ανακαίνιση. Να είστε δημιουργικοί, να σκέφτεστε πρωτοποριακά και να χρησιμοποιείτε τη φαντασία σας για να κάνετε το έργο αναδιαμόρφωσης να ζωντανέψει. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε έναν αρχιτέκτονα σχεδιασμού για να σας βοηθήσει με το σχεδιασμό του έργου αναδιαμόρφωσης.

Rate this post

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top