fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πως θα επιλέξω την ιδανική σήτα για τον χώρο μου

Πως θα επιλέξω την ιδανική σήτα για τον χώρο μου

Πως θα επιλέξω την ιδανική σήτα για τον χώρο μου

Πως θα επιλέξω την ιδανική σήτα για τον χώρο μουΚάθε φορά που ο καιρός ανοίγει το ίδιο πρόβλημα, ανεπιθύμητοι επισκέπτες εμφανίζονται στον χώρο μας. Για να το αντιμετωπίσουμε έχουμε δύο λύσεις ή να μην ανοίγουμε καθόλου τις  πόρτες  και τα παράθυρα ή να βάλουμε σίτες. Για όλους σχεδόν η κατάλληλη λύση είναι η δεύτερη, δηλαδή, σίτες σε όλα τα ανοίγματα.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη σητών. Η ίδια απορία υπάρχει στο μυαλό όλων όσων θέλουν σήτα  ‘’ποια είναι η ιδανική για εμένα;’’.   Σε άλλο άρθρο έχουμε αναφέρει όλους τους  τύπους αντικωνωπικών συστημάτων . Εδώ θα αναφέρουμε τους  τύπους ονομαστικά καθώς και σε τι κούφωμα μπορεί να τοποθετηθεί.

Αντικωνοπικά συστήματα  – σήτες

Σταθερή σήτα

Είναι ιδανική για μικρά ανοίγματα. Η σταθερή σήτα τοποθετείτε σε πλαίσιο αλουμινίου ή ξύλου και βιδώνεται στον τοίχο. Την επιλέγουν όσοι δεν χρειάζονται πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο. Συνήθως τοποθετείτε σε παράθυρα  φωταγωγού. Στην σταθερή σήτα μπορεί να μπει πανί fiberglass, pet screen (ιδανικό για κατοικίδια) αλλά και συρμάτινο πανί.

Ανοιγόμενη πόρτα-σήταΑνοιγόμενη πόρτα-σήτα

Προτείνεται  για πόρτες εισόδου και κουζινόπορτες . Τοποθετείτε σε πλαίσιο ξύλινο ή αλουμινίου. Μπορεί να πάρει πανί fiberglass, συρμάτινο ή pet screen (ιδανικό για κατοικίδια).  Λειτουργεί χειροκίνητα. Μπορεί να πάρει ελατήριο αυτόματης  επαναφοράς.

Ρολό σήτας κάθετης κίνησης

Τοποθετείτε συνήθως σε μικρά ανοιγόμενα παράθυρα. Εξαιτίας της δυσκολίας στην χρήση της δεν προτείνεται για μεγάλα ανοίγματα και μπαλκονόπορτες . Είναι χειροκίνητη με επαναφορά ελατηρίου. Μπορεί να πάρει μηχανισμό επιβράδυνσης επαναφοράς.

Ρολό σήτας οριζόντιας κίνησης 

Είναι ιδανική  τόσο για πόρτες όσο και για παράθυρα. Βέβαια  ο τρόπος  λειτουργίας της  την κάνει δυσλειτουργική σε ανοίγματα με μεγάλο πλάτος.   Μπορεί να πάρει μηχανισμό επιβράδυνσης επαναφοράς.

Ρολό σήτας οριζόντιας κίνησης  με αντιανεμικό άξονα και ερπύστρια

Η καλύτερη επιλογή για χώρους όπου υπάρχει δυνατός αέρας. Ο αντιανεμικός άξονας  μαζί με την ερπύστρια  προσφέρουν την απαιτούμενη στιβαρότητα σε αυτό τον τύπο σήτας. Προτείνεται  τόσο για μπαλκονόπορτες όσο και για παράθυρα.

Plisse κάθετης κίνησηςPlisse κάθετης κίνησης σήτα

Όπως όλες οι κάθετες σίτες έτσι και αυτή είναι ιδανική για μικρά ανοίγματα. Ο τρόπος λειτουργίας της είναι αυτός που την καθιστά  δυσλειτουργική για μεγαλύτερα ανοίγματα. Προτείνεται συνήθως για παράθυρα ανοιγόμενα μονόφυλλα ή δίφυλλα.

Plisse οριζόντιας κίνησης σήτα με οδηγό

Είναι η ιδανική σήτα για μπαλκονόπορτες τόσο μονόφυλλες όσο και δίφυλλες. Μπορεί να τοποθετηθεί σε ανοιγόμενα αλλά και συρόμενα κουφώματα.  Επιλέγεται και για τον μικρό χώρο που απαιτεί ώστε να τοποθετηθεί.

Plisse οριζόντιας κίνησης σήτα χωρίς οδηγό

Η συγκεκριμένη σήτα αντί για οδηγό στο κάτω μέρος έχει ερπύστρια. Η ερπύστρια κάνει αυτόματα την σήτα ακόμα πιο στιβαρή. Επιπλέον η ερπύστρια εμποδίζει την είσοδο στα ζωύφια που θα προσπαθήσουν να μπουν  στον χώρο.  Μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε παράθυρα όσο και σε μπαλκονόπορτες. Τοποθετείτε σε ανοιγόμενα αλλά και συρόμενα κουφώματα.

Συρόμενη σήταΣυρόμενη σήτα

Ο συγκεκριμένος τύπος σήτας τοποθετείτε σε συρόμενα κουφώματα. Χρειάζεται ειδικό πλαίσιο αλουμινίου στο οποίο κινείτε. Απαιτεί χώρο ώστε να τοποθετηθεί. Στην συρόμενη σήτα μπορούμε να τοποθετήσουμε πανί pet screen (ιδανικό για κατοικίδια), fiberglass ή και συρμάτινο.

Επάλληλη σήτα

Στα επάλληλα κουφώματα η πιο λειτουργική μορφή σήτας είναι η επάλληλη σήτα. Δηλαδή προστίθεται άλλος ένας οδηγός  στον οποίο κυλιέται η σήτα. Η συγκεκριμένη είναι κατάλληλη για  επάλληλες  μπαλκονόπορτες  και παράθυρα. Συνήθως  το κούφωμα κατασκευάζεται εξαρχής με τον επιπλέον οδηγό ώστε να τοποθετηθεί η σήτα. Στην επάλληλη σίτα υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ συρμάτινου πανιού, fiberglass ή pet screen (ιδανικό για κατοικίδια).

Η τελική επιλογή για σήτα

Πριν καταλήξουμε πρέπει να  ξέρουμε τι τύπο κουφώματος  έχουμε και ποιες είναι οι ανάγκες μας. Σημαντικό είναι να υπάρχει χώρος ώστε να μπορεί η σήτα να τοποθετηθεί.  Μπορείτε να μας καλέσετε στο 216 800 3344 ώστε να σας βοηθήσουμε να κάνετε την κατάλληλη επιλογή για εσάς. Επιπλέον μπορείτε να μας επισκεφθείτε στην έκθεση Εφέσου 34 Νέα Φιλαδέλφεια  μας ώστε να δείτε τα αντικονωπικά συστήματα από κοντά και να βρείτε το ιδανικό για εσάς.

Rate this post

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top