fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ριζική ανακαίνιση σπιτιού. Οδηγός 2024

Ριζική ανακαίνιση σπιτιού

Ριζική Ανακαίνιση Σπιτιού: Οδηγός και Συμβουλές ( 2024 )

 

infographic ανακαινιση σπιτιου
ανακαινιση σπιτιου

Η ριζική ανακαίνιση σπιτιού είναι μια μεγάλη απόφαση που μπορεί να φέρει μια νέα πνοή στο σπίτι σας, κάνοντάς το πιο άνετο και λειτουργικό. Παρόλα αυτά, η διαδικασία μπορεί να φαίνεται γεμάτη προκλήσεις και αβεβαιότητες.

Συνήθως η ανακαίνιση σπιτιού αφορά 4 διακριτές μεταξύ τους κατηγορίες ανακαίνισης

 1. Την ανακαίνιση του μπάνιου
 2. Την ανακαίνιση της κουζίνας
 3. Την ολική ριζική ανακαίνιση του σπιτιού σας

 

Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την ανακαίνιση του σπιτιού  σας μια επιτυχημένη εμπειρία.

Προγραμματισμός και Προετοιμασία

 

Ο προγραμματισμός είναι το πιο σημαντικό βήμα όταν ξεκινάτε μια ριζική ανακαίνιση. Ακολουθούν κάποια πρώτα βασικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη :

Βήματα για μια επιτυχημένη ριζική ανακαίνιση σπιτιού

Πρώτο και κύριο, πρέπει να καταγράψετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας για τον χώρο. Στη συνέχεια, ψάξτε για έμπνευση από περιοδικά, ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα. Δημιουργήστε έναν πίνακα προτεραιοτήτων για τις εργασίες που θέλετε να κάνετε. Έτσι, θα έχετε μια σαφή εικόνα του τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε.

URL:

Tips:

 1. Χρησιμοποίησε εφαρμογές όπως το Trello ή το Asana για να οργανώσεις τα καθήκοντά και τα στάδια των εργασιών και να παρακολουθείς την πρόοδο.
 2. Δημιούργησε έναν ψηφιακό φάκελο στον υπολογιστή σου με όλες τις ιδέες, προσφορές και πληροφορίες που συλλέγεις.

Πώς να Κάνετε Ρεαλιστικό Προϋπολογισμό

 

Ο ρεαλιστικός προϋπολογισμός είναι το κλειδί για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος των υλικών, των εργασιών και τυχόν απρόβλεπτων εξόδων. Καταγράψτε όλες τις πιθανές δαπάνες, από τα βασικά υλικά μέχρι τις λεπτομέρειες όπως τα φωτιστικά και τα διακοσμητικά στοιχεία. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε ένα περιθώριο ασφαλείας για τα απρόβλεπτα.

URL:

Συμβουλές για την Επιλογή Εργολάβου

 

Η επιλογή του κατάλληλου εργολάβου είναι ζωτικής σημασίας. Στην ιστοσελίδα μας, kataskevastikh.gr, προσφέρουμε πολυετή εμπειρία στον τομέα και ένα καταρτισμένο προσωπικό έτοιμο να αναλάβει οποιοδήποτε έργο ανακαίνισης. Εμείς στην kataskevastikh.gr είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι η ανακαίνισή σας θα είναι επιτυχημένη. Αναζητήστε εργολάβους με καλές κριτικές και εμπειρία σε παρόμοια έργα. Συνεργαστείτε με επαγγελματίες που έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχημένων έργων.

Tips:

 1. Ζήτησε συστάσεις από φίλους ή γείτονες που έχουν κάνει πρόσφατα ανακαίνιση. Δες τις κριτικές του και πόσο καιρό είναι ενεργός στον τομέα. Δεν είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης της αγοράς ότι εμείς σαν kataskevastikh.gr (και άλλοι συνάδελφοι φυσικά ) είμαστε πάρα πολλά χρόνια στον χώρο;
 2. Κάνε μια προσωπική συνάντηση με τον εργολάβο πριν τον επιλέξεις για να βεβαιωθείς ότι είναι κατάλληλος για το έργο σου. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας.

Άδειες και Γραφειοκρατία

 

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις απαραίτητες άδειες. Η συνεργασία με έναν αξιόπιστο εργολάβο, όπως την kataskevastikh.gr, μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Έτσι, θα αποφύγετε νομικά προβλήματα και καθυστερήσεις.

Η ριζική ανακαίνιση σπιτιού, αν και συναρπαστική, φέρνει μαζί της και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Για να σας βοηθήσω να τις διαχειριστείτε εύκολα και άψογα, συγκέντρωσαμε και ταξινομήσαμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για εσάς:

Βασικές Άδειες:

 

 • Άδεια Οικοδομής: Απαραίτητη για ριζικές αλλαγές στη δομή του σπιτιού, όπως κατεδάφιση τοίχων, μετατόπιση κουζίνας, αλλαγή ύψους οροφής, κτλ. Εκδίδεται από την αρμόδια Πολεοδομία.
 • Άδεια Στατικής Μελέτης: Συνοδεύει την Άδεια Οικοδομής και βεβαιώνει την ασφάλεια της κατασκευής. Εκπονείται από μηχανικό.
 • Άδεια Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης: Απαιτείται για αλλαγές στο ηλεκτρικό δίκτυο. Εκδίδεται από ηλεκτρολόγο μηχανικό.
 • Άδεια Υδραυλικής Εγκατάστασης: Απαιτείται για αλλαγές στο υδραυλικό δίκτυο. Εκδίδεται από υδραυλικό μηχανικό.

Επιπρόσθετες Άδειες (ανάλογα με τις εργασίες):

 

 • Άδεια Αρχαιολογικών Ερευνών: Εάν η ανακαίνιση γίνεται σε περιοχή με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
 • Άδεια Περιβάλλοντος: Για εργασίες που ενδέχεται να επηρεάσουν το περιβάλλον.
 • Άδεια Χρήσης Γης: Εάν η ανακαίνιση αλλάζει τη χρήση του χώρου (π.χ. από κατοικία σε κατάστημα).

Διαδικασία Έκδοσης:

 

 • Υποβολή Αίτησης: Συμπληρώνεται το σχετικό έντυπο και κατατίθεται στην αρμόδια υπηρεσία, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (π.χ. τίτλους ιδιοκτησίας, σχέδια, μελέτες).
 • Έλεγχος Αίτησης: Η υπηρεσία ελέγχει την πληρότητα και ορθότητα των δικαιολογητικών. Κάποιες φορές μια επώδυνη διαδικασία όπως μπορούμε να φανταστούμε.
 • Έκδοση Άδειας: Εάν όλα είναι εντάξει, εκδίδεται η άδεια. Στόχος εξετελέσθη λοιπόν σε αυτό το στάδιο!

Tips:

 1. Βεβαιώσου ότι έχεις ένα φάκελο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τις άδειες. Φωτοτυπίες και ψηφιακά αντίγραφα μπορεί να σε σώσουν από μεγάλη ταλαιπωρία.
 2. Διατήρησε επαφή με τον αρμόδιο μηχανικό και να επισκέπτεσαι – επικοινωνείς τακτικά τις υπηρεσίες για να ενημερώνεσαι για την πρόοδο της αίτησής σου. Μην εφησυχάζεις ότι επειδή κατέθεσες κάτι ότι αυτό έχει πάρει τον δρόμο του…

Χρήσιμες Πηγές για να ανατρέξετε:

 

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: https://ypen.gov.gr/ (πληροφορίες για άδειες και διαδικασίες)
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: https://web.tee.gr/ (οδηγοί και συμβουλές για αδειοδοτήσεις)
Σύνδεσμος Ανακαινιστών Ελλάδας: https://somt.gr/ (υποστήριξη και συμβουλές για ριζικές ανακαινίσεις)

Σύνδεσμος Ανακαινιστών Ελλάδας

Ο Σύνδεσμος Ανακαινιστών Ελλάδας παρέχει πληροφορίες και υποστήριξη για τους ιδιοκτήτες που επιθυμούν να ανακαινίσουν το σπίτι τους. Εδώ μπορείτε να βρείτε επαγγελματίες και εταιρείες που ειδικεύονται στις ανακαινίσεις.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσφέρει πληροφορίες σχετικά με ενεργειακά προγράμματα ανακαίνισης. Αυτά τα προγράμματα μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Χρηματοδοτικά Προγράμματα Ανακαίνισης

Υπάρχουν διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να καλύψετε το κόστος της ανακαίνισης. Αναζητήστε προγράμματα που προσφέρουν επιδοτήσεις και χαμηλότοκα δάνεια για εργασίες ανακαίνισης. Ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες αίτησης για να επωφεληθείτε από αυτές τις ευκαιρίες.

Χρηματοδοτικά Προγράμματα Ανακαίνισης

URL:

Tips:

 1. Επισκέψου τράπεζες και ρώτησε για ειδικά δάνεια ανακαίνισης. Συγκρίνε τα επιτόκια και τους όρους.
 2. Παρακολούθησε σεμινάρια ή διαδικτυακά σεμινάρια σχετικά με τη χρηματοδότηση ανακαινίσεων για να ενημερωθείς για όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

 

Συμβουλές:

 

 • Ξεκινήστε τη διαδικασία άδειας , εφόσον χρειάζεστε κάποια νωρίς, καθώς μπορεί να χρειαστεί χρόνος. Στην Ελλάδα ζούμε εξάλλου…
 • Συνεργαστείτε με έμπειρους μηχανικούς και δικηγόρους για να εξασφαλίσετε την ομαλή έκδοση αδειών. Δεν είναι αυτά πράγματα για πειραματισμούς.
 • Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Κάθε ένα που θα σας λείψει μετρήστε το σαν ένα μπελά στο κεφάλι σας.
 • Μην διστάσετε να απευθυνθείτε στις αρμόδιες υπηρεσίες για διευκρινίσεις και υποστήριξη. Ρωτώντας πας και στην πόλη όπως λέει και ο θυμόσοφος ελληνικός λαός.

 

Εμπνευση και Ιδέες για Ριζική Ανακαίνιση Σπιτιού

 

Ριζική ανακαίνιση σπιτιούΗ ριζική ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί μια συναρπαστική ευκαιρία να μεταμορφώσετε τον χώρο σας, δημιουργώντας ένα λειτουργικό και αισθητικά άψογο περιβάλλον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και το γούστο σας. Για να σας βοηθήσω να βρείτε έμπνευση και ιδέες, συγκέντρωσα χρήσιμες πηγές και συμβουλές:

Πηγές Έμπνευσης:

 • Διακοσμητικά περιοδικά και ιστοσελίδες: Ανακαλύψτε τις τελευταίες τάσεις και ιδέες για διακόσμηση, έπιπλα, χρώματα και υλικά.
 • Blogs και κανάλια YouTube: Ακολουθήστε έμπειρους διακοσμητές και λάτρεις της ανακαίνισης για να δείτε πραγματικά παραδείγματα και να πάρετε ιδέες.
 • Εκθέσεις και εκδηλώσεις: Επισκεφθείτε εκθέσεις επίπλων και διακόσμησης για να δείτε από κοντά τις νέες τάσεις και να αντλήσετε έμπνευση.
 • Social Media: Αναζητήστε λογαριασμούς Instagram και Pinterest αφιερωμένους στη διακόσμηση και την ανακαίνιση για να δείτε φωτογραφίες και βίντεο.
 • Εικονικά 3D σχέδια: Τα εικονικά 3D σχέδια σας επιτρέπουν να δείτε πώς θα φαίνεται ο χώρος σας μετά την ανακαίνιση. Χρησιμοποιήστε λογισμικά και εφαρμογές που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα για να δημιουργήσετε προσομοιώσεις του νέου σας χώρου. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα, υλικά και διατάξεις πριν προχωρήσετε στις αγορές σας.

Ιδέες για Διαφορετικά Δωμάτια:

 • Σαλόνι: Δημιουργήστε ένα άνετο και φιλόξενο σαλόνι με έμφαση στον καναπέ, το τραπεζάκι και την τηλεόραση. Επιλέξτε χρώματα και υλικά που ταιριάζουν στο προσωπικό σας στυλ.
 • Κουζίνα: Εξασφαλίστε λειτουργικότητα και αισθητική στην κουζίνα σας με έξυπνη διαρρύθμιση, ποιοτικά υλικά και μοντέρνες συσκευές.
 • Υπνοδωμάτιο: Δημιουργήστε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο με άνετο κρεβάτι, απαλά υφάσματα και ζεστά χρώματα.
 • Μπάνιο: Ανανεώστε το μπάνιο σας με μοντέρνα πλακάκια, ντουζιέρα ή μπανιέρα, και λειτουργικά έπιπλα.

URL:

Tips:

 1. Δημιούργησε ένα mood board είτε ψηφιακά είτε φυσικά με όλα τα στοιχεία διακόσμησης και ιδέες που σε εμπνέουν.
 2. Χρησιμοποίησε εργαλεία εικονικής πραγματικότητας όπως το Planner 5D για να δεις πώς θα μοιάζει ο χώρος σου πριν ξεκινήσεις την ανακαίνιση.

Κάποιες γενικές συμβουλές συνοψίζοντας

 

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε μια ομαλή και επιτυχημένη ριζική ανακαίνιση σπιτιού:

Επικοινωνήστε με Έμπειρους Επαγγελματίες

 

Η συνεργασία με αρχιτέκτονες, μηχανικούς και διακοσμητές μπορεί να εξασφαλίσει ένα άψογο αποτέλεσμα. Εμείς στην kataskevastikh.gr, με την πολυετή μας εμπειρία και το καταρτισμένο προσωπικό μας, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Μπορούμε να σχεδιάσουμε τον χώρο σας με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας και να αποφύγετε λάθη που θα σας στοιχίσουν τόσο χρόνο όσο και χρήμα.

Ζητήστε Προσφορές από Διαφορετικούς Εργολάβους

 

Συγκρίνετε τιμές και υπηρεσίες για να βρείτε την καλύτερη επιλογή για το budget σας. Μην επιλέξετε τον πρώτο εργολάβο που θα βρείτε. Αντίθετα, ζητήστε προσφορές από πολλούς και κάντε μια αναλυτική σύγκριση.

Ενημερωθείτε για την Τρέχουσα Νομοθεσία

 

Βεβαιωθείτε ότι η ανακαίνισή σας συμμορφώνεται με όλες τις απαραίτητες άδειες και κανονισμούς. Η παράλειψη αυτών των βημάτων μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα και καθυστερήσεις.

Επικεντρωθείτε στη Λειτουργικότητα

 

Δημιουργήστε έναν άνετο και λειτουργικό χώρο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Η αισθητική είναι σημαντική, αλλά η λειτουργικότητα θα εξασφαλίσει ότι ο χώρος σας θα είναι πρακτικός και ευχάριστος για χρήση.

Μην Ξεχνάτε την Αισθητική

 

Επιλέξτε υλικά, χρώματα και διακόσμηση που σας αρέσουν και σας εκφράζουν. Ο χώρος σας πρέπει να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας και να σας κάνει να νιώθετε άνετα.

Μια ριζική ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά με τον κατάλληλο προγραμματισμό και τις σωστές επιλογές, μπορείτε να δημιουργήσετε το σπίτι των ονείρων σας. Καλή επιτυχία στην ανακαίνισή σας και μην διστάσετε να μας καλέσετε για να σας συνδράμουμε στο εγχείρημα της ανακαίνισης του σπιτιού σας.

5/5 - (1 vote)

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top