fbpx

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 216.800.33.44 | BLOG | ΕΡΓΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρολά αλουμινίου Europa . 950 Hybrid vs 990 Hybrid

Ρολά αλουμινίου Europa

Ρολά αλουμινίου Europa

 

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε μια πολυετή εμπειρία σε ότι έχει να κάνει τόσο με την ανακαίνιση του σπιτιού σας όσο και με την ανακαίνιση του επαγγελματικού σας χώρου. Παρέχουμε μόνο λύσεις επώνυμων και καταξιωμένων κατασκευαστών, όπως της Europa  που θα δούμε και ακολούθως και πολλών άλλων ή δικές μας hand made κατασκευές. Το αναφέρουμε γιατί η γνώμη μας για μια εταιρεία  δεν εξαρτάται από το γεγονός ότι συνεργαζόμαστε μόνο με μια. Να φοβάστε τους αναγνώστες του ενός βιβλίου όπως λέει και η παροιμία.

Τουναντίον όταν καταθέτουμε μια άποψη , αυτή είναι προιόν της πολυετούς εμπειρίας μας και της βαθιάς γνώσης μας στο αντικείμενο ως απόρροια αυτής. Για αυτό σας τονίζουμε ότι τα ρολά αλουμινίου EUROPA  δικαίως αποτελούν μια ευρύτατα  δημοφιλή επιλογή για σκίαση και ασφάλεια, προσφέροντας πλήθος πλεονεκτημάτων:

Ποικιλία: Η EUROPA διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε συστήματα ρολών, από απλά και οικονομικά έως θερμοδιακοπτόμενα και υβριδικά, που συνδυάζουν αλουμίνιο και πολυουρεθάνη.

Θερμομόνωση: Τα θερμοδιακοπτόμενα ρολά EUROPA, όπως τα ERS 950 Hybrid και ERS 990 Hybrid, προσφέρουν εξαιρετική θερμομόνωση, μειώνοντας τις απώλειες θερμότητας το χειμώνα και την είσοδο ζέστης το καλοκαίρι.

Ασφάλεια: Τα ρολά EUROPA διακρίνονται για την στιβαρή κατασκευή τους, προσφέροντας αυξημένη ασφάλεια έναντι διαρρηκτών. Σε πρόσφατο άρθρο μας που μπορείτε να διαβάσετε εδώ είχαμε αναφερθεί εκτενώς στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αλουμινίου που προσφέρουν στις κατασκευές του αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα ασφάλειας

Ηχομόνωση: Εκτός από θερμομόνωση, τα ρολά αλουμινίου EUROPA προσφέρουν και εξαιρετική ηχομόνωση, μειώνοντας  θεαματικά τον θόρυβο που υπεισέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον.

Ενεργειακή απόδοση: Η χρήση ρολών αλουμινίων EUROPA μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, μειώνοντας  τόσο το κόστος θέρμανσης όσο και αυτό της ψύξης.

Αισθητική: Τα ρολά αλουμινίου EUROPA διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, ταιριάζοντας σε κάθε αισθητική.

Λειτουργικότητα: Τα ρολά αλουμινίου EUROPA μπορούν να λειτουργήσουν τόσο χειροκίνητα όσο και  ηλεκτρικά, προσφέροντας ιδιαίτερη άνεση αλλά και ευκολία κατά τη χρήση.

Επιπλέον χαρακτηριστικά: Ορισμένα συστήματα ρολών αλουμινίου  EUROPA προσφέρουν μια σειρά από επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως:

 • Σήτα ενσωματωμένη στο κουτί: Για προστασία από έντομα.
 • Φωτοδιαπερατά φύλλα: Για φυσικό φωτισμό και ορατότητα ακόμα και όταν το ρολό είναι κλειστό.
 • Ανεμομείωση: Για αυξημένη αντοχή σε δυνατούς ανέμους.

Γιατί να επιλέξει κάποιος ρολά από αλουμίνιο και όχι από κάποια άλλα υλικά;

 

Συγκριτικά με άλλα υλικά:

 • Πλαστικό: Τα ρολά από πλαστικό είναι πιο οικονομικά, αλλά λιγότερο ανθεκτικά και ασφαλή.
 • Ξύλο: Τα ρολά από ξύλο μπορεί να είναι μια καλή αισθητικά επιλογή και να παρέχουν την αίσθηση της φυσικότητας, αλλά είναι πιο ακριβά και απαιτούν περισσότερη συντήρηση.
 • Υφασμάτινες τέντες: Οι υφασμάτινες τέντες προσφέρουν σκίαση, αλλά δεν προσφέρουν την παραμικρή ασφάλεια και θερμομόνωση.

Ρολά αλουμινίου Europa 950 Hybrid 

Ρολά αλουμινίου Europa 950 Hybrid
Europa 950 Hybrid

Το EUROPA 950 Hybrid είναι ένα θερμοδιακοπτόμενο ρολό αλουμινίου που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του αλουμινίου με αυτά της πολυουρεθάνης. Αποτελεί  μια πρωτοποριακή λύση στα συστήματα σκίασης που συνδυάζει την ανθεκτικότητα και την αισθητική που ζητούν οι κατασκευαστές και οι αρχιτέκτονες της σύγχρονης Ευρώπης.

Προσφέροντας ένα δυνατό και ανθεκτικό αλουμινένιο προφίλ, το EUROPA 950 Hybrid είναι ιδανικό για εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους όπου η αντοχή είναι πρωταρχική. Με ενσωματωμένο πλεκτό κουνουπιέρα, παρέχει όχι μόνο σκίαση αλλά και προστασία από τα έντομα, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τους θερμούς μήνες.

Η καινοτομία του προϊόντος δεν σταματά εκεί. Το σύστημα του EUROPA 950 Hybrid προσφέρει έξυπνες λύσεις όπως η δυνατότητα ρύθμισης της σκίασης ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου και τις προτιμήσεις του χρήστη, επιτρέποντας τον έλεγχο του φωτός και της θερμότητας που εισέρχεται στον χώρο. Η ποιότητα κατασκευής είναι εγγυημένη από πιστοποιήσεις όπως το QUALICOAT και το IFT Rosenheim, εξασφαλίζοντας την επιλογή ενός προϊόντος που έχει υποστεί αυστηρές δοκιμές για την αντοχή του στις δύσκολες συνθήκες του περιβάλλοντος.

Το προφίλ του EUROPA 950 Hybrid έρχεται με τεχνικά χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν, όπως το εύρος πάχους του αλουμινίου και την ποικιλία στις διαστάσεις, καθιστώντας το κατάλληλο για μια ευρεία γκάμα εφαρμογών.

EUROPA 950 HybridΗ ποικιλία στις διαστάσεις του EUROPA 950 Hybrid επιτρέπει την τοποθέτηση σε διάφορες κατασκευαστικές ανάγκες, είτε πρόκειται για μικρά παράθυρα είτε για μεγάλες γυάλινες προσόψεις, προσφέροντας μέγιστη ευελιξία. Από την άλλη πλευρά, το προηγμένο σύστημα κλειδώματος του προφίλ εξασφαλίζει αυξημένη ασφάλεια, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους χώρους που απαιτούν υψηλό επίπεδο προστασίας.

Μη ξεχνάμε και τον σχεδιασμό, που ενσωματώνει την αισθητική στην πρακτικότητα. Το EUROPA 950 Hybrid διαθέτει ένα κομψό φινίρισμα, το οποίο ταιριάζει αρμονικά σε διάφορες αρχιτεκτονικές γραμμές, από τις πιο κλασικές μέχρι τις πιο μοντέρνες επιφάνειες. Και όλα αυτά, ενώ παρέχει παράλληλα την προσθήκη ενσωματωμένης κουνουπιέρας για εκείνες τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, όταν οι ενοχλητικές πεταλούδες αποφασίσουν να πλησιάσουν λίγο παραπάνω.

Στον τομέα των τεχνικών χαρακτηριστικών, το EUROPA 950 Hybrid δεν απογοητεύει. Με πιστοποιημένη σκληρότητα και αντοχή στη διάβρωση, αυτό το σύστημα σκίασης ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε κατασκευαστικού έργου, είτε αυτό αφορά οικιακή είτε εμπορική χρήση.

Ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα για τα ρολά αλουμίνου EUROPA 950 Hybrid

 

Πλεονεκτήματα του EUROPA 950 HybridΤο EUROPA 950 Hybrid είναι ένα θερμοδιακοπτόμενο ρολό αλουμινίου που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του αλουμινίου με αυτά της πολυουρεθάνης.

Πλεονεκτήματα:

 • Υψηλή θερμομόνωση: Συντελεστής θερμοπερατότητας έως 1,2 W/m2K, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Εξάλειψη θερμογέφυρων: Χρήση πλαϊνού από υλικό PC (polycarbonate) και γραφιτούχου EPS.
 • Μικρότερο κουτί: Βελτιστοποιημένο πλάτος για καλύτερη εφαρμογή και εξοικονόμηση χώρου.
 • Ενσωματωμένη γλύστρα στο πλαϊνό: Για εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση.
 • Μεγαλύτερο ύψος ψάθας: Χάρη στη βελτιωμένη θέση άξονα περιστροφής.
 • Ποικιλία επιλογών: 6 συμβατικά φυλλαράκια αλουμινίου, 2 φυλλαράκια με πολυουρεθάνη, ειδικά σχεδιασμένα προφίλ περσίδας.
 • Αυξημένη ασφάλεια: Σύστημα κλειδώματος με ενισχυμένο σύρτη ασφαλείας από χάλυβα.
 • Δυνατότητα αυτοματισμών: Χρήση ιμάντα, μανιβέλας, ηλεκτρικού μοτέρ, αισθητήρων αέρα, βροχής κ.α.

Εφαρμογές:

 • Νέες κατασκευές
 • Αντικαταστάσεις
 • Οικίες
 • Επαγγελματικοί χώροι

Συνοψίζοντας, το EUROPA 950 Hybrid αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα θερμομονωτικό, ασφαλές και λειτουργικό ρολό αλουμινίου.

 

Ρολά αλουμινίου Europa 990 Hybrid

 

Ρολά αλουμινίου Europa 990 Hybrid
Europa 990 Hybrid

Το Europa 990 Hybrid είναι ένα υβριδικό σύστημα ρολού από προφίλ αλουμινίου, που  όπως και το προαναφερθέν Europa 950 Hybrid συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του αλουμινίου με αυτά της πολυουρεθάνης. Aποτελεί μια εντυπωσιακή καινοτομία στην αγορά των συστημάτων σκίασης, έχοντας σχεδιαστεί για να συνδυάζει αρμονικά τις τεχνολογίες από όλα τα συστήματα της Europa. Η κομψότητα και η δυνατότητα προσαρμογής  ακολουθούν τα υψηλότερα στάνταρτς, προσφέροντας μια τόσο ασφαλή όσο όμως και αισθητικά ικανοποιητική λύση για τα σύγχρονα κτίρια.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Europa 990 Hybrid είναι η δυνατότητα εξωτερικής ρολοκουρτίνας που μπορεί να φτάσει τα 6 μέτρα με τη χρήση ειδικών προφίλ αλουμινίου που ενισχύουν την αντοχή και τη σταθερότητα. Επιπλέον, η χρήση των προφίλ αλουμινίου με μεγάλες οπές εξασφαλίζει καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και αποτρέπει την υψηλή συγκέντρωση θερμότητας, προσφέροντας έτσι μια άνετη και δροσερή ατμόσφαιρα εντός του χώρου.

Η ποιότητα κατασκευής του Europa 990 Hybrid είναι αναμφισβήτητη, με πιστοποιήσεις όπως QUALICOAT για τη βαφή και IFT Rosenheim για τη θερμομόνωση, εγγυώνται την αντοχή και την απόδοση του προϊόντος. Το προϊόν διαθέτει επίσης τη δυνατότητα αυτοματισμού με χρήση αισθητήρων βροχής και ανέμου, καθιστώντας την εμπειρία χρήσης ευκολότερη και πιο άνετη.

Europa 990 HybridΜια ποικιλία από επιλογές σε πάχος και διαστάσεις προφίλ, που επιτρέπουν στο σύστημα να προσαρμόζεται σε διάφορες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις και να ανταποκρίνεται σε ένα ευρύ φάσμα σχεδιαστικών προκλήσεων. Από την εύκολη εφαρμογή σε στάνταρ άνοιγμα, μέχρι την υλοποίηση σε πιο σύνθετες κατασκευές, το Europa 990 Hybrid προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον, με αισθητική που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τάσεις του design.

Η ανθεκτικότητα των υλικών, η ποιότητα της κατασκευής και οι καινοτόμες λειτουργίες αυτοματισμού, συνδυάζονται για να προσφέρουν μια λύση που όχι μόνο προστατεύει από τον ήλιο και τα έντομα, αλλά επιπλέον προσδίδει στον χώρο σας ένα στοιχείο πολυτέλειας και τεχνολογικής προηγμένης λειτουργικότητας.

Είτε σκοπεύετε να αναβαθμίσετε τη σκίαση σε ένα υπάρχον κτίριο, είτε να ενσωματώσετε το Europa 990 Hybrid σε μια νέα κατασκευή, το σύστημα αυτό έχει σχεδιαστεί για να εντυπωσιάζει και να λειτουργεί απροβλημάτιστα για χρόνια. Με την υπόσχεση της Europa για κορυφαία ποιότητα και ανθεκτικότητα, το Europa 990 Hybrid είναι η επιλογή που θα αναβαθμίσει την καθημερινή σας ζωή και θα προσθέσει αξία στο ακίνητό σας.

Ας εξετάσουμε τώρα τα πλεονεκτήματα για τα ρολά αλουμίνου EUROPA 990 Hybrid

 

 Πλεονεκτήματα για τα ρολά αλουμίνου EUROPA 990 HybridΠλεονεκτήματα:

 • Υψηλή θερμομόνωση: Συντελεστής θερμοπερατότητας έως 1,3 W/m2K, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Εξάλειψη θερμογέφυρων: Χρήση πλαϊνού από υλικό PC (polycarbonate) και γραφιτούχου EPS.
 • Αυξημένη αντοχή στην πίεση: 4 φορές πιο ανθεκτικό σε σχέση με τα ρολά από περσίδες πολυουρεθάνης.
 • Στιβαρή κατασκευή: Ιδανικό για κτίρια με αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας.
 • Ενσωματωμένη γλύστρα στο πλαϊνό: Για εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση.
 • Ποικιλία επιλογών: 7 συμβατικά φυλλαράκια αλουμινίου, 2 φυλλαράκια με πολυουρεθάνη, ειδικά σχεδιασμένα προφίλ περσίδας.
 • Αυξημένη ασφάλεια: Σύστημα κλειδώματος με ενισχυμένο σύρτη ασφαλείας από χάλυβα.
 • Δυνατότητα αυτοματισμών: Χρήση ιμάντα, μανιβέλας, ηλεκτρικού μοτέρ, αισθητήρων αέρα, βροχής κ.α.
 • Επιλογή κουτιού: Ίσιο ή οβάλ, για αισθητική αρμονία με το κτίριο.

Εφαρμογές:

 • Νέες κατασκευές
 • Αντικαταστάσεις
 • Οικίες
 • Επαγγελματικοί χώροι

Επιπλέον:

 • Το Europa 990 Hybrid διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον τρόπο κατασκευής του κουτιού.
 • Μπορεί να φέρει ποικιλία αυτοματισμών, όπως ηλεκτρικό μοτέρ, αισθητήρες αέρα και βροχής.
 • Διατίθεται σε επικαθήμενο κουτί ίσιο ή οβάλ.

Συνοψίζοντας, το Europa 990 Hybrid αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα θερμομονωτικό, ασφαλές, στιβαρό και λειτουργικό ρολό αλουμινίου.

Σύγκριση EUROPA 950 Hybrid και Europa 990 Hybrid

 

Θερμομόνωση:

 • 950 Hybrid: Συντελεστής θερμοπερατότητας έως 1,2 W/m2K.
 • 990 Hybrid: Συντελεστής θερμοπερατότητας έως 1,3 W/m2K.

Αντοχή στην πίεση:

 • 950 Hybrid: Τυπική αντοχή ρολού αλουμινίου.
 • 990 Hybrid: 4 φορές πιο ανθεκτικό σε σχέση με τα ρολά από περσίδες πολυουρεθάνης.

Στιβαρότητα:

 • 950 Hybrid: Κατασκευή από αλουμίνιο.
 • 990 Hybrid: Στιβαρή κατασκευή, ιδανική για κτίρια με αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας.

Επιλογή κουτιού:

 • 950 Hybrid: 2 ίσια επικαθήμενα κουτιά (Hybrid) 180 & 210mm.
 • 990 Hybrid: Διαθέσιμο σε επικαθήμενο κουτί ίσιο ή οβάλ.

Λοιπές διαφορές:

 • 950 Hybrid:
  • Μικρότερο κουτί.
  • Ελαφρύτερο σε βάρος.
  • Πιο οικονομικό.
 • 990 Hybrid:
  • Δυνατότητα επιλογής περσίδας με μεγάλη διάτρηση.
  • Υψηλότερη ασφάλεια.
  • Πιο αισθητική εμφάνιση.

Επιλογή:

Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος εξαρτάται από τις ατομικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.

 • Εάν η θερμομόνωση είναι η βασική σας προτεραιότητα, το Europa 990 Hybrid είναι η καλύτερη επιλογή.
 • Εάν θέλετε ένα στιβαρό και ασφαλές ρολό, το Europa 990 Hybrid είναι η ιδανική λύση.
 • Εάν ψάχνετε για μια οικονομική επιλογή, το EUROPA 950 Hybrid αποτελεί μια καλή λύση.
5/5 - (2 votes)

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Scroll to Top